L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

miércoles, 31 de agosto de 2016




TARTA DE VERDURAS (Receta de Isabel Claramunt)

INGREDIENTES
- Un par de berenjenas
- Una cebolla
- Un tomate
- Aceite de coco, sal, pimienta y orégano
- Un par de huevos
- Pasta brisa
- Queso rallado


ELABORACIÓN
Picamos pequeñita toda la verdura y ponerla en la olla exprés con 3 cucharadas de aceite de coco, sal, pimienta y orégano al gusto. Mientras tanto batimos los huevos que mezclaremos con la verdura, y esto lo pondremos encima de la pasta brisa. Ponemos queso rallado y lo llevamos al horno, previamente precalentado, a 220º hasta que se dore la pasta.
Se pueden sustituir los huevos por nata y la berenjena por calabacín, y el aceite puede ser de oliva. Dejar volar la imaginación...




PASTÍS DE VERDURES (Recepta d'Isabel Claramunt)

INGREDIENTS
- Un parell d'albergínies
- Una ceba
- Una tomaca
- Oli de coco, sal, pebre i orenga
- Un parell d'ous
- Pasta brisa
- Formatge ratllat


ELABORACIÓ
Piquem xicoteta tota la verdura i posar-la en l'olla exprés amb 3 cullerades d'oli de coco, sal, pebre i orenga al gust. Mentrestant batem els ous que barrejarem amb la verdura, i açò ho posarem damunt de la pasta brisa. Posem formatge ratllat i ho portem al forn, prèviament precalfat, a 220º fins que es daure la pasta.
Es poden substituir els ous per nata i l'albergínia per carabasseta, i l'oli pot ser d'oliva. Deixar volar la imaginació...









GUISADO DE TERNERA Y CORDERO (Receta de Paco You)

INGREDIENTES
- Ternera y cordero
- Cebolla
- Puerro
- Pimientos verdes
- Zanahoria
- Laurel
- Cabeza de ajos entera
- Pimentón
- Vino blanco


ELABORACIÓN
Se ponen todos los ingredientes en una fuente durante 20 minutos a 180º. Verter en una olla y cubrir con vino y agua, cuando esté media hora al fuego, se saca un vaso de caldo y un poco de patata y se tritura para luego ligar a gusto de cada uno.




GUISAT DE VEDELLA I XAI (Recepta de Paco You)

INGREDIENTS
- Vedella i xai
- Ceba
- Porro
- Pimentons verds
- Carlota
- Llorer
- Cabeça d'alls sencera
- Pimentó
- Vi blanc


ELABORACIÓ
Es posen tots els ingredients en una font durant 20 minuts a 180º. Abocar en una olla i cobrir amb vi i aigua, quan estiga mitja hora al foc, es trau un got de brou i una mica de creïlla i es tritura per a després lligar a gust de cadascun.





MACARRONES RELLENOS (Receta de Paquita Comes)

Esta receta la vi en interet ya hace algún tiempo y no encontraba los macarrones grandes para hacerla, el otro día por casualidad los vi y no me lo pensé un segundo en comprarlos y hoy ha sido el día de hacerlos. Estaban muy buenos, un poco costoso de rellenarnos uno a uno, pero ha valido la pena.

INGREDIENTES
- Carne picada
- Tomate frito
- Bechamel
- Queso rallado

ELABORACIÓN
Cocer los macarrones y enfriar (en el vÍdeo lo ponÍan en un molde grande pero com éramos 2 lo he puesto en uno pequeño) ponerlos dentro del molde y rellenamos con una cuchara pequeña uno por uno. Hacemos la bechamel, echamos por encima (yo he puesto un poco por alrededor ) y luego el queso por encima y gratinamos un poco. Espero que os guste, las cantidades como os digo siempre según comensales.


MACARRONS FARCITS (Recepta de Paquita Comes)

Aquesta recepta la vaig veure en interet ja fa algun temps i no trobava els macarrons grans per a fer-la, l'altre dia per casualitat els vaig veure i no m'ho vaig pensar un segon a comprar-los i avui ha sigut el dia de fer-los. Estaven molt bons, un poc costós d'emplenar-nos un a un, però ha valgut la pena.

INGREDIENTS
- Carn picada
- Tomaca fregida
- Beixamel
- Formatge ratllat

ELABORACIÓ
Coure els macarrons i refredar (en el vídeo ho posaven en un motle gran però com érem 2 ho he posat en un xicotet) posar-los dins del motle i emplenem amb una cullera xicoteta d'un en un. Fem la beixamel, tirem per damunt (jo he posat una mica per al voltant) i després el formatge per damunt i gratinem una mica. Espere que us agrade, les quantitats com us dic sempre segons comensals.


martes, 30 de agosto de 2016










NEW YORK CHEESCAKE (Recepta de Cruz Bayarri)

Aquest pastís és típic d'EE.UU i és el que vaig fer per l'aniversari de ma mare, per a mi és, sens dubte, dels millors pastissos de formatge que existeixen (i açò que tots m'encanten) La diferència d'aquest pastís no solament resideix en el seu sabor, sinó en el procés de forn. Podeu cobrir-la amb el que més us agrade, melmelada de gerd, maduixa, xocolata, etc.

INGREDIENTS (motle de 22 cm)
Per a la base:
- 300 g de galetes tipus Digestive
- 100 g de mantega fosa
Per a la crema:
- 900 g de formatge Philadelphia, podeu utilitzar una altra marca però no queda igual de bo per al meu gust
- 200 g de nata 
- 250 g de sucre
- 3 cullerades soperes satisfetes de farina
- 1 cullerada sopera de vainilla
- Suc de mitja llima
- 3 ous + 1 rovell
Per a la cobertura
- Melmelada de maduixa casolana
- 2 fulles de gelatina

ELABORACIÓ
Triturar les galetes i meslcar-les amb la mantega fins que quede una mescla com d'arena. Folrar amb la galeta la base i les parets del motle. Reservar en la nevera.
Amb l'ajuda d'unes varilles elèctriques o manuals, batre el formatge (millor que estiga a temperatura mabiente) juntament amb el sucre. 
Afegir el suc de llima.
Afegir la farina i batre fins que quede integrat.
Afegir la nata i la vainilla i batre.
Afegir un a un els ous lleugerament batuts i mesclar fins que quede una mescla homogènia.
Abocar sobre el motle i donar uns colpets al mateix perquè s'assenteix.

Portar el pastís al forn precalfat a 200º durant 10  minuts (calor a dalt i a baix). Deixar-la 30 minuts més a 190º.
Deixar refredar per complet dins del forn SENSE OBRIR. Jo la vaig deixar tota la nit. És IMPORTANT fer-ho d'aquesta manera, així evitarem que s'esquerde el menys possible. 

Per a fer la cobertura, portar al foc la melmelada, amb un parell de cullerades d'aigua i remoure fins que comence a bullir. En aquest punt afegir la gelatina prèviament hidratada en aigua i escorreguda. Remoure fins que es dissolga ben la gelatina. Quan tempere abocar sobre el pastís.

Reservar en la nevera fins que estiga ben freda. Sempre està millor d'un dia per a un altre.





NEW YORK CHEESCAKE (Receta de Cruz Bayarri)

Este pastel es típico de EE.UU y es el que hice para el cumpleaños de mi madre, para mí es, sin duda, de los mejores pasteles de queso que existen (y eso que todos me encantan) La diferencia de esta tarta no sólo reside en su sabor, sino en el proceso de horneado. Podéis cubrirla con lo que más os guste, mermelada de frambuesa, fresa, chocolate, etc.

INGREDIENTES (molde de 22 cm)
Para la base:
- 300 g de galletas tipo Digestive
- 100 g de mantequilla fundida
Para la crema:
- 900 g de queso Philadelphia, podéis utilizar otra marca pero no queda igual de bueno para mi gusto
- 200 g de nata 
- 250 g de azúcar
- 3 cucharadas soperas colmadas de harina
- 1 cucharada sopera de vainilla
- Zumo de medio limón
- 3 huevos + 1 yema
Para la cobertura
- Mermelada de fresa casera
- 2 hojas de gelatina

ELABORACIÓN
Triturar las galletas y mezlcarlas con la mantequilla hasta que quede una mezcla como de arena. Forrar con la galleta la base y las paredes del molde. Reservar en la nevera.
Con la ayuda de unas barillas eléctrica o manual, batir el queso (mejor que esté a temperatura mabiente) junto con el azúcar. 
Añadir el zumo del limón.
Añadir la harina y batir hasta que quede integrado.
Añadir la nata y la vainilla y batir.
Añadir uno a uno los huevos ligeramente batidos y mezclar hasta que quede una mezcla homogénea.
Verter sobre el molde y dar unos golpecitos al mismo para que se asiente.

Llevar la tarta al horno precalentado a 200º durante 10  minutos (calor arriba y abajo). Dejarla 30 minutos más a 190º.
Dejar enfriar por completo dentro del horno SIN ABRIR. Yo la dejé toda la noche. Es IMPORTANTE hacerlo de esta manera, así evitaremos que se agriete lo menos posible. 

Para hacer la cobertura, llevar al fuego la mermelada, con un par de cucharadas de agua y remover hasta que empiece a hervir. En este punto añadir la gelatina previamente hidratada en agua y escurrida. Remover hasta que se disuelva bien la gelatina. Cuando atempere verter sobre la tarta.

Reservar en la nevera hasta que esté bien fría. Siempre está mejor de un día para otro.



                 






PASTÍS INTEL·LIGENT O  MÀGIC DE XOCOLATA (Recepta de Cruz Bayarri)

Feia molt temps que volia fer aquest pastís així que la vaig cercar per internet. La característica  d'aquest pastís és que durant la cocció se separa en tres capes diferents: una de bescuit, una altra de flam i una altra de púding. En les fotos no s'aprecia bé el resultat doncs el motle que vaig utilitzar era massa gran, segurament en un motle quadrat més xicotet quede millor.

INGREDIENTS
- 4 ous 
- 500 ml de llet tíbia
- 125 g de mantega fosa i freda
- 180 g de sucre
- 100 g de farina tamisada
- 25 g de cacau pur en pols
- 1 cullerada de vainilla

Important!: cal deixar tots els ingredients a temperatura ambient per a poder fer el pastís (excepte la llet), 

ELABORACIÓ
Separar els rovells de les clares, batre els rovells amb el sucre fins que estiguen espumoses. Afegir la mantega i barrejar. 
Separar una mica de llet per a desfer el cacau i barrejar amb la llet restar, barrejar ací també la vainilla. Afegir la llet als rovells i després afegir la farina.
Muntar en aquest moment les clares a punt de neu  (abans no) i les afegim barrejant-les amb moviments envolupants i suaus. Barrejar just perquè s'integren, més no. Colar la mescla per a evitar grumolls.
Abocar aquesta mescla en un motle untat amb mantega i farina.
Enfornar amb el forn precalfat a 180º durant 10 minuts i després a 160º durant 40 minuts més. Comprovar que està cuit punxant en el centre amb un escuradents, si ix net, el pastís està fet. 
Deixar refredar completament abans de servir.



PASTEL INTELIGENTE O  MÁGICO DE CHOCOLATE (Receta de Cruz Bayarri)

Hacía mucho tiempo que quería hacer esta tarta así que la busqué por internet. La característica  de esta tarta es que durante la cocción se separa en tres capas diferentes: una de bizcocho, otra de flan y otra de puding. En las fotos no se aprecia bien el resultado pues el molde que utilicé era demasiado grande, seguramente en un molde cuadrado más pequeño quede mejor.

INGREDIENTES
- 4 huevos 
- 500 ml de leche tíbia
- 125 g de mantequilla fundida y fría
- 180 g de azúcar
- 100 g de harina
- 25 g de cacao puro en polvo
- 1 cucharada de vainilla

Importante!: hay que dejar todos los ingredientes a temperatura ambiente para poder hacer el pastel (excepto la leche), 

ELABORACIÓN
Separar las yemas de las claras, batir las yemas con el azúcar hasta que estén espumosas. Añadir la mantequilla y mezclar. 
Separar un poco de leche para deshacer el cacao y mezclar con el otro resto de leche, mezclar aquí también la vainilla. Añadir la leche a las yemas y luego añadir la harina.
Montar en este momento las claras a punto de nieve  (antes no) y las añadimos mezclándolas con movimientos envolventes. Mezclar lo justo para que se integren. Colar la mezcla para evitar grumos.
Verter esta mezcla en un molde untado con mantequilla y harina.
Hornear con el horno precalentado a 180º durante 10 minutos y luego a 160º durante 40 minutos más. Comprobar que está cocido pinchando en el centro con un palillo, si sale limpio, la tarta está hecha. 
Dejar enfriar completamente antes de servir.










FIDEUÁ RURAL (Receta de Paco You)

INGREDIENTES
- Presa ibérica de cerdo
- Hígados de pollo
- Chorizo
- Cebolla picada
- Pimiento rojo
- Ajos tiernos
- Pimentón
- Tomate
- Colorante

Podéis cambiar ingredientes o añadir otros.

ELABORACIÓN
Sofreír la carne y luego la verdura, añadir el pimentón y luego el tomate. Cubrir con agua y dejar cocer media hora y agregar el fideo.





FIDEUÁ RURAL (Recepta de Paco You)

INGREDIENTS
- Presa ibèrica de porc
- Fetges de pollastre
- Xoriço
- Ceba picada
- Pimentó roig
- Alls tendres
- Pimentó
- Tomaca
- Colorant

Podeu canviar ingredients o afegir uns altres.

ELABORACIÓ
Sofregir la carn i després la verdura, afegir el pimentó i després la tomaca. Cobrir amb aigua i deixar coure mitja hora i agregar el fideu.



COCA DE DANONE Y NOCILLA (Receta de Amparo Segarra)

INGREDIENTES
- 1 danone de limón
- 4 huevos
- 1 medida del danone de aceite
- 2 medidas del danone de azúcar
- 3 medidas del danone de harina
- 1 sobre de levadura
- 1 limón rallado
- Nocilla
- Crema de chocolate

ELABORACIÓN
Realizar la coca como la coca tradicional (horno 200º durante 20 minutos)
Hacer un almíbar  y mojar las dos partes de la coca
Partir la tarta por la mitad y rellenar con la crema de chocolate o crema pastelera. 
Cubrir si se desea con chocolate de cobertura, yo la cubrí de Nocilla. Las flores las hice con fondant.




COCA DE DANONE I NOCILLA (Recepta d'Amparo Segarra)

INGREDIENTS
- 1 danone de llima
- 4 ous
- 1 mesura del danone d'oli
- 2 mesures del danone de sucre
- 3 mesures del danone de farina
- 1 sobre de llevat
- 1 llima ratllada
- Nocilla
- Crema de xocolata

ELABORACIÓ
Realitzar la coca com la coca tradicional (forn 200º durant 20 minuts)
Fer un almívar  i banyar les dues parts de la coca
Partir el pastís per la meitat i emplenar amb la crema de xocolata o crema pastissera. 
Cobrir si es desitja amb xocolata de cobertura, jo la vaig cobrir de Nocilla. Les flors les vaig fer amb fondant.



COCA DE CHOCOLATE (Receta de Purificación Planelles)

INGREDIENTES

-2 danones de trufa de La Lechera
-6 huevos
-2 harina
-2 aceite
-3 azúcar
-2 chocolate en polvo (le puse el de Valor)
-2 sobres levadura Royal
La medida es el propio yogur



Se queda muy jugosa y aguanta varios días así de tierna y también se puede rellenar.
Hay que montar las claras de los huevos a punto de nieve.
Al horno a 180º durante 30 minutos pero comprobar antes con un palillo.





COCA DE XOCOLATA (Recepta de Purificació Planelles)

INGREDIENTS
-2 danones de trufa de la Lletera
-6 ous
-2 farina
-2 oli
-3 sucre
-2 xocolata en pols (li vaig posar el de Valor)
-2 sobres de rent Royal
La mesura és el propi iogurt

Es queda molt sucosa i aguanta diversos dies així de tendra i també es pot emplenar.
Cal muntar les clares dels ous a punt de neu.
Al forn a 180º durant 30 minuts però comprovar avans amb un escuradents.



GUISADO DE ALBÓNDIGAS (Receta de Ana Belén Castillo)

Estaba buenísimo!

INGREDIENTES
-Albóndigas
- Patatas
-2 zanahorias
-1/2 puerro
-1/2cebolla
-1 tomate
-1pimiento verde
-1/2pimiento rojo
-1 paquete de champiñones 
-2 hojitas de laurel 
-1 cucharita de pimentón de la Vera
-Un poco de pimienta molida
-Un poco de ajo molido, sal, cúrcuma y colorante con sabor 
- 150ml de vino blanco 

- 3 huevos cocidos

ELABORACIÓN
Enharinar las albóndigas y sofreírlas. Reservar. 
En el mismo aceite sofreímos todas las verduras.
Rehogar todo bien y luego añadirle la patata y también dejar que se haga un poco, seguidamente se le añade las albóndigas y se cubre de agua. Cuando ya lleva un rato cociendo añadirle 3 huevos duros a trocitos, dejar que reduzca y que espesa la salsa.




GUISAT DE MANDONGUILLES (Recepta d'Ana Belén Castillo)

Estava boníssim!

INGREDIENTS
-Mandonguilles
-Creïlles
-2 carlotes
-1/2 porro
-1/2 ceba
-1 tomaca
-1 pimentó verd
-1/2 pimentót roig
-1 paquet de xampinyons 
-2 fulletes de llorer 
-1 cullereta de pimentó de la Vera
-Una mica de pebre mòlt
-Una mica d'all mòlt, sal, cúrcuma i colorant amb sabor 
- 150 ml de vi blanc 
- 3 ous durs

ELABORACIÓ
Enfarinar les mandonguilles i sofregir-les. Reservar. 
En el mateix oli sofregim totes les verdures.
Ofegar tot ben i després afegir-li la creïlla i també deixar que es faça una mica, seguidament se li afig les mandonguilles i es cobreix d'aigua. Quan ja porta una estona coent afegir-li 3 ous durs a trossets, deixar que reduïsca i que espesseix la salsa.



PECHUGAS DE POLLO A LA SOBRASADA (Receta de Eva Evita)

Lo probé en un restaurante en Menorca y me encantó por lo que he decidido intentar imitarla y está de vicio!
INGREDIENTES
-pechugas de pollo
-tener pareja menorquina que te traiga sobrasada
-vino blanco
-nata para cocinar 
-miel
Y yo he acompañado con unos champis al vapor.


ELABORACIÓN
Primero se pone la cantidad deseada de sobrasada en las pechugas, se enrollan y se cierran con palillos para que no se salga. Las ponemos al horno una vez precalentado y les vamos dando la vuelta hasta que estén doraditas por las dos caras.
Mientras tanto vamos con la salsa:
En una sartén con aceite caliente y sal, desmenuzamos todo lo que podamos la sobrasada y la vamos fríendo. Unos minutos después se le añade un chorretón de vino blanco y lo dejaremos reducir unos 5/10min.
Después de eso, le pondremos otro chorretón de nata y dejamos hervir otros 5 min. Antes de apagar el fuego se le pone un poco de miel y removemos.

Y ya solo queda montar, quitar palillos y a jalar!



PITS DE POLLASTRE DE POLLASTRE A lA SOBRASSADA (Recepta d'Eva Evita)

Ho vaig provar en un restaurant a Menorca i em va encantar pel que he decidit intentar imitar-la i està de vici!
INGREDIENTS
-pits de pollastre de pollastre
-tenir parella menorquina que et porte sobrassada
-va venir blanc
-nata per a cuinar 
-mel
I jo he acompanyat amb uns xampis al vapor.

ELABORACIÓ
Primer es posa la quantitat desitjada de sobrassada en els pits de pollastre, s'enrotllen i es tanquen amb escuradents perquè no s'isca. Les posem al forn una vegada precalfat i els anem donant la volta fins que estiguen doradetes per les dues cares.
Mentrestant anem amb la salsa:
En una paella amb oli calent i sal, esmicolem tot el que vam podar la sobrassada i l'anem fregint. Uns minuts després se li afig un bon doll de vi blanc i ho deixarem reduir uns 5/10min.
Després d'açò, li posarem un altre bon doll de nata i deixem bullir altres 5 min. Abans d'apagar el foc se li posa una mica de mel i removem.
I ja solament queda muntar, llevar escuradents i a menjar!

miércoles, 24 de agosto de 2016




COCA DE DANONE (Receta de Amparo Segarra)

INGREDIENTES
- 1 danone de limón
- 1 medida del danone de aceite de girasol
- 2 medidas del danone de azúcar
- 3 medidas del danone de harina
- 4 huevos
- 1 sobre de levadura
- Limón rallado


ELABORACIÓN
Horno a 200º durante 20 minutos. Encima lleva almendra rallada y nueces, dentro también lleva trocitos de nueces.




COCA DE DANONE (Recepta d'Amparo Segarra)

INGREDIENTS
- 1 danone de llima
- 1 mesura del danone d'oli de girasol
- 2 mesures del danone de sucre
- 3 mesures del danone de farina
- 4 ous
- 1 sobre de rent
- llima ratllada

ELABORACIÓ
Forn a 200º durant 20 minuts. Damunt porta ametla ratllada i nous, dins també porta trossets de nous.


POLLO AL CHILINDRÓN (Receta de Mari Carmen Navarro)


Esta receta la busqué en el youtube y la hice tal cual, pero para mi gusto le falta un toque de hierbas, a la próxima vez que lo haga le pondré romero, tomillo o hasta una picada de cacao o almedras.



INGREDIENTES
-Medio pollo
-2 o 3 cortadas de jamón 
-1 cebolla grande
-1 pimiento rojo
-3 pimientos italianos
-1 bote de tomate triturado pequeño
-1 vaso de vino blanco y un poco de agua
-2 hojas de laurel
-4 ajos
-Aceite, sal, pimienta



PREPARACIÓN
Freir el pollo troceado, reservar.
Cortar las verduras en trozos no muy pequeños, y rehogarlas junto con los ajos y las hojas de laurel. Agregar el tomate el jamón y el vaso de vino, poner el pollo y terminar de cubrir con un poco de agua, tapar y dejar hervir a fuego suave con cuidado que no se agarre hasta que esté el pollo blandito.






POLLASTRE Al CHILINDRÓN (Recepta de Mari Carmen Navarro)

Aquesta recepta la vaig cercar en el youtube i la vaig fer tal qual, però per al meu gust li falta un toc d'herbes, a la pròxima vegada que ho faça li posaré romaní, timó o fins a una picada de cacau o almedras.

INGREDIENTS
-Mitjà pollastre
-2 o 3 tallades de pernil 
-1 ceba gran
-1 pimentó roig
-3 pimentons italians
-1 pot de tomaca triturat xicotet
-1 got de vi blanc i una mica d'aigua
-2 fulles de llorer
-4 alls
-Oli, sal, pebre

PREPARACIÓ
Fregir el pollastre trossejat, reservar.

Tallar les verdures en trossos no gaire xicotets, i ofegar-les juntament amb els alls i les fulles de llorer. Agregar la tomaca el pernil i el got de vi, posar el pollastre i acabar de cobrir amb una mica d'aigua, tapar i deixar bullir a foc suau amb cura que no s'agafe fins que estiga el pollastre blanet.