L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

jueves, 13 de julio de 2017










ENSALADA GREGA AMB SALSA TZATZIKI (Recepta de Cruz Bayarri)

Una altra proposta fresqueta per a l'estiu. En aquest cas una amanida a l'estil grec amb una de les seues salses més famoses, la salsa tzatziki.  Aquesta salsa per si soles és una delícia però si ho barregeu ja és per a morir-se.

INGREDIENTS
Per a l'ensalada (la quantitat dependrà de les persones que sigueu):
- Fulles d'enciam variat
- Tomaca madura
- Ceba roja
- Pepino
- Formatge feta 
- Olives negres

Per a l'amaniment:
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Orenga seca
- Una culleradeta de suc de llima

Per a la salsa tzatziki:
- 2 pepinos no massa xicotets
- 2 iogurts grecs sense sucre
- 1 dent d'all
- 1 cullerada de suc de llima
- 1 cullerada d'anet fresc (o sec si no ho trobeu) o menta fresca
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre


ELABORACIÓ
Per a fer la salsa tzatziki:
Pelem i ratllem els cogombres amb un ratllador. La polpa la posarem sobre un colador perquè solte l'aigua. També la podem posar sobre un drap net o una gasa i estrènyer fins que solte tota la seua aigua.
En un bol afegim el iogurt, l'all molt picat, el suc de llima,  l'oli, la sal, el pebre, l'anet picat i removem tot ben. Després incorporem el pepino, barregem bé i  ho provem, rectifiquem la quantitat d'algun ingredient si fóra necessari.
Reservem en la nevera un parell d'horetes abans de servir perquè agafe cos i estiga fresquet.

Després només haurem de muntar l'ensalda, servir-la fresqueta i just abans de servir l'amanirem amb l'amaniment que també haurem preparat (ajuntar tots els ingredients i barrejar ben)




ENSALADA GRIEGA CON SALSA TZATZIKI (Receta de Cruz Bayarri)

Otra propuesta fresquita para el verano. En este caso una ensalada al estilo griego con una de sus salsas más famosas, la salsa tzatziki.  Esta salsa por si sóla es una delicia pero si lo mezcláis ya es para morirse.

INGREDIENTES
Para la ensalada (la cantidad dependerá de las personas que seáis):
- Hojas de lechuga variada
- Tomate maduro
- Cebolla roja
- Pepino
- Queso feta 
- Aceitunas negras

Para el aliño:
- Aceite de oliva virgen extra
- Sal
- Orégano seco
- Una cucharadita de zumo de limón

Para la salsa tzatziki:
- 2 pepinos no demasiado pequeños
- 2 yogures griegos sin azúcar
- 1 diente de ajo
- 1 cucharada de zumo de limón
- 1 cucharada de eneldo fresco (o seco si no lo encontráis) o menta fresca
- 3 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
- Sal y pimienta


ELABORACIÓN
Para hacer la salsa tzatziki:
Pelamos y rallamos los pepinos con un rallador. La pulpa la pondremos sobre un colador para que suelte el agua. También la podemos poner sobre un paño limpio o una gasa y apretar hasta que suelte toda su agua.
En un bol añadimos el yogur, el ajo muy picado, el zumo de limón,  el aceite, la sal, la pimienta, el eneldo picado y removemos todo bien. Luego incorporamos el pepino, mezclamos bien y  lo probamos, rectificamos la cantidad de algún ingrediente si fuese necesario.
Reservamos en la nevera un par de horitas antes de servir para que coja cuerpo y esté fresquito.

Luego sólo tendremos que montar la ensalada, servirla fresquita y justo antes de servir la aliñaremos con el aliño que también habremos preparado (juntar todos los ingredientes y mezclar bien)



No hay comentarios:

Publicar un comentario