L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

viernes, 25 de agosto de 2017








FLOTATINA DE FORMATGE I LLIMA (Recepta de Cruz Bayarri)

Aquestes postres també se li coneix com a gelatina màgica o gelatina embolicada, i encara que sembla complicat de fer, en realitat és molt senzill. A més podeu usar el sabor de gelatina que més vos agrade, d'aquesta manera podeu crear diferents versions.

INGREDIENTS
Per a la gelatina de formatge:
- 200 g de formatge crema
- 350 ml de llet evaporada
- 400 g de llet condensada
- 30 g de gelatina neutra en pols
- 120 ml d'aigua
Per a la gelatina de llima:
- 2 sobres de gelatina sabor llima (preparació per a 1 L)
- 750 ml d'aigua

ELABORACIÓ
Untem el motle amb una miqueta d'oli perquè al desemmotllar-ho ens resulte més fàcil.

Per a la gelatina de formatge: hidratem la gelatina neutra amb l'aigua freda i la deixem uns 5-10 minuts, fins que quede com una esponja.
En un pitxer batedora o minipimer aboquem el formatge, la llet evaporada i la llet condensada i batem bé. És millor que els ingredients estiguen a temperatura ambiente.
Calfem la gelatina 20-30 segons en el microones fins que es desfaça  i li l'afegim a la mescla mentre seguim batent. Aboquem sobre el motle i ho deixem reservat en la nevera un mínim de 2 hores.

Per a la gelatina de llimó: posem l'aigua en un cassó al foc i quan trenque a bullir ho apaguem i aboquem la gelatina de llimó i removem bé fins que quede ben dissolta.  Reservem fins que estiga tèbia, donant-li unes voltes de tant en tant perquè no s'asseque.

Quan la gelatina de formatge haja quallat, la desenganxarem del motle amb l'ajuda dels dits. Aboquem amb cura la gelatina de llimó, és important que no estiga calent perquè no desfaça el formatge però que tampoc estiga completament freda. Hem d'anar afegint la gelatina fins que la capa de formatge quede surant, d'ací el seu nom, flotatina. Reservem en la nevera fins que estiga quallada o d'un dia per a un altre. Desemmotllem i est és el resultat, la combianació de colors queda molt vistosa.




FLOTATINA DE QUESO Y LIMÓN (Receta de Cruz Bayarri)

Este postre también se le conoce como gelatina mágica o gelatina envuelta, y aunque parece complicado de hacer, en realidad es muy sencillo. Además podéis usar el sabor de gelatina que más os guste, de esta manera podéis crear distintas versiones.

INGREDIENTES
Para la gelatina de queso:
- 200 g de queso crema
- 350 ml de leche evaporada
- 400 g de leche condensada
- 30 g de gelatina neutra en polvo
- 120 ml de agua
Para la gelatina de limón:
- 2 sobres de gelatina sabor limón (preparación para 1 L)
- 750 ml de agua

ELABORACIÓN

Untamos el molde con un poquito de aceite para que al desmoldarlo nos resulte más fácil.


Para la gelatina de queso: hidratamos la gelatina neutra con el agua fría y la dejamos unos 5-10 minutos, hasta que quede como una esponja.
En una jarra batidora o minipimer vertemos el queso, la leche evaporada y la leche condensada y batimos bien. Es mejor que los ingredientes estén a temperatura ambiente.

Calentamos la gelatina 20-30 segundos en el microondas hasta que se deshaga  y se la añadimos a la mezcla mientras seguimos batiendo. Vertemos sobre el molde y lo dejamos reservado en la nevera un mínimo de 2 horas.


Para la gelatina de limón: ponemos el agua en un cazo al fuego y cuando rompa a hervir lo apagamos y vertemos la gelatina de limón y removemos bien hasta que quede bien disuelta.  Reservamos hasta que esté tibia, dándole unas vueltas de vez en cuando para que no se seque.

Cuando la gelatina de queso haya cuajado, la despegaremos del molde con la ayuda de los dedos. Vertemos con cuidado la gelatina de limón, es importante que no esté caliente para que no deshaga el queso pero que tampoco esté completamente fría. Tenemos que ir añadiendo la gelatina hasta que la capa de queso quede flotando, de ahí su nombre, flotatina. Reservamos en la nevera hasta que esté cuajada o de un día para otro. Desmoldamos y este es el resultado, la combianación de colores queda muy vistosa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario