PASTÍS MOUSSE DE BAYLEYS (Recepta de Cruz Bayarri)
Us deixe amb el pastís que li vaig fer a la meua mare pel seu aniversari, Una combinació perfecta de xocolata i crema de whisky.
INGREDIENTS (motle de 20-22 cm)
- 220 g de galetes de xocolata (o com en el meu cas galetes María + 1cullerada de cacau en pols)
- 90 g de mantega
- 350 ml de nata per a muntar
- 175 ml de Bayleys
- 1 cullerada de cafè soluble
- 1 cullerada de cacau en pols (no val Colacao)
- 50 g de sucre
- 7 fulles de gelatina neutra
Per a la cobertura: 150 g de xocolata per a postres, 50 g de mantega, 50 ml de nata per a muntar, 50 ml de Bayleys
ELABORACIÓ
Primer de tot hidratem les fulles de gelatina amb aigua freda durant uns 10 minuts.
Triturem les galetes fins que queden fetes pols i li afegim la mantega que haurem fos, fins a formar una massa d'aspecte d'arena mullada.
Folrem la base del motle amb la galeta, pressionant perquè quede una capa homogènia.
Muntem la nata sense que quede excessivament dura, per a açò la nata, el bol i les varetes han d'estar ben fredes.
En un cassó posem el Bayleys i ho calfem fins que trenque a bullir, retirem del foc i afegim la gelatina ben escorreguda, removem fins que es dissolga. Afegim el sucre, el cacau en pols i el cafè i removem fins que quede dissolt.
Quan aquesta mescla estiga tèbia, l'anem afegint a la nata a poc a poc i amb moviments suaus fins que quede una mescla homogènia. Aboquem sobre el motle i reservem en la nevera fins que quede ben quallat.
Per a la cobertura: posem a bany María un bol i afegim la xocolata i la mantega, seguidament afegim el Bayleys i la nata i removem fins que quede tot integrat. Quan tempere ho afegim sobre el pastís i deixem quallar en la nevera un parell d'hores.
TARTA MOUSSE DE BAYLEYS (Receta de Cruz Bayarri)
Os dejo con la tarta que le hice a mi madre por su cumpleaños, Una combinación perfecta de chocolate y crema de whisky.
INGREDIENTES (molde de 20-22 cm)
- 220 g de galletas de chocolate (o como en mi caso galletas María + 1cucharada de cacao en polvo)
- 90 g de mantequilla
- 350 ml de nata para montar
- 175 ml de Bayleys
- 1 cucharada de café soluble
- 1 cucharada de cacao en polvo (no vale Colacao)
- 50 g de azúcar
- 7 hojas de gelatina neutra
Para la cobertura: 150 g de chocolate para postres, 50 g de mantequilla, 50 ml de nata para montar, 50 ml de Bayleys.
ELABORACIÓN
Primero de todo hidratamos las hojas de gelatina con agua fría durante unos 10 minutos.
Trituramos las galletas hasta que queden hechas polvo y le añadimos la mantequilla que habremos fundido, hasta formar una masa de aspecto de arena mojada.
Forramos la base del molde con la galleta, presionando para que quede una capa homogénea.
Montamos la nata sin que quede excesivamente dura, para ello la nata, el bol y las varillas tienen que estar bien frías.
En un cazo ponemos el Bayleys y lo calentamos hasta que rompa a hervir, retiramos del fuego y añadimos la gelatina bien escurrida, removemos hasta que se disuelva. Añadimos el azúcar, el cacao en polvo y el café y removemos hasta que quede disuelto.
Cuando esta mezcla esté tibia, la vamos añadiendo a la nata poco a poco y con movimientos suaves hasta que quede una mezcla homogénea. Vertemos sobre el molde y reservamos en la nevera hasta que quede bien cuajado.
Para la cobertura: ponemos a baño maría un bol y añadimos el chocolate y la mantequilla, seguidamente añadimos el Bayleys y la nata y removemos hasta que quede todo integrado. Cuando atempere lo añadimos sobre la tarta y dejamos cuajar en la nevera un par de horas.
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