L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 6 de febrero de 2017



ALL I PEBRE (Receta de Aeli Alfafar)

Hola buenas, ya hacía mucho que no publicaba nada, hoy os voy a dejar mi primer all i pebre. Debo deciros que lo he pasado fatal porque las anguilas no las quería tocar y se me salían por todos los lados. Pero bueno al final lo he hecho y mi marido dice que están de rechupete casi como las de su madre. Va por ella, un besito allá donde estés.

INGREDIENTES para dos personas o tres ( yo no voy a comer😫)
-1 kg de anguilas.
-2 o 3 ajos.
-1/2 guindilla.
-1 cucharadita de pimentón dulce.
-100 ml de aceite.
- 1 o 2 patatas, según tamaño.
- Sal al gusto.


PREPARACIÓN
Calentar el aceite con la sal y la guindilla.
Sofreír los ajos chafados; cuando empiecen a dorarse añadir una cucharadita de pimentón rojo dulce seguido de un vaso de agua, 
para que no se queme el pimentón.
(remover bien para que se mezclan los ingredientes).
Añadir las patatas rotas (no cortadas) y cubrirlas de agua. Seguidamente, poner las anguilas encima y añadir un poco más de agua sin llegar a cubrir nunca las anguilas.
Tapar la cazuela y dar fuego fuerte aproximadamente 20- 25 minutos hirviendo. Durante la cocción revisar el punto de sal y picante deseado.
Apagar el fuego, dejar reposar unos minutos y verter todo en otro recipiente para servir. Yo la he hecho en una cazuela de barro porque no tengo la típica cazuela de all i pebre.  Le he dado un toque con unas almendras picaditas que eso sí que lo ponía a mi suegra, bueno pues eso es todo espero que os guste. No sean duros, es mi primera vez.




ALL I PEBRE (Recepta de Aeli Alfafar)

Hola bones, ja feia molt que no publicava gens, avui us vaig a deixar el meu primer *all i *pebre. He de dir-vos que ho he passat fatal perquè les anguiles no les volia tocar i se m'eixien per tots els costats. Però bé al final ho he fet i el meu marit diu que estan de llepar-se els dits quasi com les de sa mare. Va per ella, un beset allà on estigues.

INGREDIENTS per a dues persones o tres( jo no vaig a menjar).
-1 kg d'anguiles.
-2 o 3 alls.
-1/2 guindilla.
-1 culleradeta de pimentó dolç.
-100 ml d'oli.
- 1 o 2 creïlles, segons grandària.
- Sal al gust.

PREPARACIÓ
Calfar l'oli amb la sal i la guindilla.
Sofregir els alls xafats; quan comencen a daurar-se afegir una culleradeta de pimentó roig dolç seguit d'un got d'aigua, 
perquè no es creme el pimentó.
(remoure bé perquè es barregen els ingredients).
Afegir les creïlles trencades (no tallades) i cobrir-les d'aigua. Seguidament, posar les anguiles damunt i afegir una mica més d'aigua sense arribar a cobrir mai les anguiles.
Tapar la cassola i donar foc fort aproximadament 20- 25 minuts bullint. Durant la cocció revisar el punt de sal i picant desitjat.
Apagar el foc, deixar reposar uns minuts i abocar tot en un altre recipient per a servir. Jo l'he fet en una cassola de fang perquè no tinc la típica cassola de all i pebre.  Li he donat un toc amb unes ametles picadetes que açò sí que ho posava a la meua sogra, bé doncs açò és tot espere que vos agrade. No siguen durs, és la meua primera vegada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario