L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

martes, 7 de febrero de 2017




PASTÍS MOUSSE DE TARONJA (Recepta de Cruz Bayarri)

Ací la versió de la clàssica mouse de llima, és un pastís fresquet i fàcil de preparar.


INGREDIENTS (Motle 22-24 cm)
Per a la base:
- Un rulo de galetes María
- 85 g de mantega
Per a la mousse:
- 500 ml nata per a muntar
- 300 g de formatge Philadelphia 
- Un sobre de gelatina de taronja (la podeu trobar en grans superfícies)
- Un got dels d'aigua de suc de taronja
- 7 o 8 cullerades de sucre
Per a la gelatina:
- 200 ml aprox de suc de taronja
- Mig sobre de gelatina de taronja

En aquest cas jo vaig fer la meitat de la mida per a un motle de 20 cm.


ELABORACIÓ
Triturar les galetes fins que queden finites. Fondre la mantega en el microones i barrejar-la amb la galeta fins que quede com a arena mullada. Folrar la base del motle amb aquesta mescla (posar paper de forn en la base) intentant que quede el més uniforme possible, us podeu ajudar amb una cullera.
En un cassó calfar el suc de taronja i quan comence a bullir afegir la gelatina i remoure fins que es dissolga. Reservar.
En un bol batre el formatge amb unes varilles elèctriques perquè quede més cremòs, afegir la gelatina (important! que no estiga calent, sinó temperada o quasi freda)
En un bol muntar la nata (millor si el bol i les varilles estan una estoneta abans en el congelador, i la nata ben freda) a velocitat mitja, quan comence a espessir anar afegint el sucre a poc a poc sense deixar de batre. La nata ha de quedar muntada però no excessivament dura.
Barrejar amb moviments suaus la nata, en tandes, al bol on està el formatge, intentant que quede tot integrat. Abocar sobre el motle i reservar en la nevera fins que estiga quallat.
Per a fer la gelatina: en un cassó calfar el suc de taronja i quan comence a bullir afegir la gelatina i remoure fins que es dissolga. Reservem fins que tremp o estiga quasi freda. Abocar sobre la mousse amb cura. Reservar en la nevera d'un dia per a un altre.





PASTEL MOUSSE DE NARANJA (Receta de Cruz Bayarri)

Aquí la versión de la clásica mouse de limón, es una tarta fresquita y fácil de preparar.


INGREDIENTES (Molde 22-24 cm)
Para la base:
- Un rulo de galletas María
- 85 g de mantequilla
Para la mousse:
- 500 ml nata para montar
- 300 g de queso Philadelphia 
- Un sobre de gelatina de naranja (la podéis encontrar en grandes superficies)
- Un vaso de los de agua de zumo de naranja
- 7 ó 8 cucharadas de azúcar
Para la gelatina:
- 200 ml aprox de zumo de naranja
- Medio sobre de gelatina de naranja

En este caso yo hice la mitad de esta medida para un molde de 20 cm.


ELABORACIÓN
Triturar las galletas hasta que queden finitas. Fundir la mantequilla en el microondas y mezclarla con la galleta hasta que quede como arena mojada. Forrar la base del molde con esta mezcla (poner papel de horno en la base) intentando que quede lo más uniforme posible, os podéis ayudar con una cuchara.
En un cazo calentar el zumo de naranja y cuando empiece a hervir añadir la gelatina y remover hasta que se disuelva. Reservar.
En un bol batir el queso con unas barillas eléctricas para que quede más cremoso, añadir la gelatina (importante! que no esté caliente, sino templada o casi fría)
En un bol montar la nata (mejor si el bol y las barillas están un ratito antes en el congelador, y la nata bien fría) a velocidad media, cuando empiece a espesar ir añadiendo el azúcar poco a poco sin dejar de batir. La nata tiene que quedar montada pero no excesivamente dura.
Mezclar con movimientos suaves la nata, en tandas, al bol donde está el queso, intentando que quede todo integrado. Verter sobre el molde y reservar en la nevera hasta que esté cuajado.
Para hacer la gelatina: en un cazo calentar el zumo de naranja y cuando empiece a hervir añadir la gelatina y remover hasta que se disuelva. Reservamos hasta que temple o esté casi fría. Verter sobre la mousse con cuidado. Reservar en la nevera de un día para otro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario