L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.
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jueves, 16 de febrero de 2017
CREMA DE CARXOFES (Recepta de Cruz Bayarri)
Vos deixe una crema molt bona per a aquests dies amb un producte de temporada, la carxofa.
INGREDIENTS
Amb aquesta quantitat que vos pose em va eixir 1L i 1/4 aproximadament de crema
- 8/10 carxofes mitjanes
- 1 porro gran o 2 xicotets
- 1 ceba mitjana
- 1 creïlla gran
- 200 ml de llet o nata per a cuinar
- 2 dents d'all
- Aigua, sal, pebre i oli
ELABORACIÓ
Tallar el porro, la ceba, els alls i la creïlla en trossos no molt grans.
Pelar les carxofes deixant només el cor, i si us agrada, també un trosset de rabet.
Tallar les carxofes en trossos no molt grans.
Calfar l'oli, afegir tota la verdura, afegir sal i ofegar fins que agafe una mica de color.
Afegir aigua fins a cobrir i deixar coure fins que la verdura estiga blaneta.
Escórrer una mica la verdura i triturar-la fins que quede fi, depenent de si us agrada més líquida o més espessa, afegiu més o menys caldo de la cocció.
Afegir la llet i rectificar de sal i pebre al gust.
Perquè quede més fina la podeu passar per un colador, a mi personalment m'agrada més.
Podeu fer una versió més lleugera posant tota la verdura en cru, ometent la creïlla i la llet.
CREMA DE ALCACHOFAS (Receta de Cruz Bayarri)
Os dejo una cremita muy rica para estos días con un producto de temporada, la alcachofa.
INGREDIENTES
Con esta cantidad que os pongo me salió 1L y 1/4 aproximadamente de crema
- 8/10 alcachofas medianas
- 1 puerro grande o 2 pequeños
- 1 cebolla mediana
- 1 patata grande
- 200 ml de leche o nata para cocinar
- 2 dientes de ajo
- Agua, sal, pimienta y aceite
ELABORACIÓN
Cortar el puerro, la cebolla, los ajos y la patata en trozos no muy grandes.
Pelar las alcachofas dejando sólo el corazón, y si os gusta, también un trocito de rabo.
Cortar las alcachofas en trozos no muy grandes.
Calentar el aceite, añadir toda la verdura, añadir sal y rehogar hasta que coja un poco de color.
Añadir agua hasta cubrir y dejar cocer hasta que la verdura esté blandita.
Escurrir un poco la verdura y triturarla hasta que quede fino, dependiendo de si os gusta más líquida o más espesa, añadís más o menos caldo de la cocción.
Añadir la leche y rectificar de sal y pimienta al gusto.
Para que quede más fina la podéis pasar por un colador, a mí personalmente me gusta más.
Podéis hacer una versión más ligera poniendo toda la verdura en crudo, omitiendo la patata y la leche.
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