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lunes, 20 de febrero de 2017







PASTÍS DE XOCOLATA TOBLERONE (Recepta de Cruz Bayarri)

L'altre dia vaig fer aquest pastís amb xocolata Toblerone que vaig traure del Blog Receptes de mamà, està molt bona, molt suau, us agradarà encara que no us apassione la xocolata. A més és molt fàcil de fer.
La xocolata toblerone és una xocolata suïssa elaborada amb mel i ametles, però si no vos agrada la podeu substituir per qualsevol altra xocolata.

INGREDIENTS (motle de 22cm)
- 250 g galetes tipus Digestive, també podeu usar un altre tipus de galetes o fins i tot bescuit
- 70 g de mantega fosa
- 500 g de formatge crema, jo vaig utilitzar mascarpone
- 70 g de sucre
- 350 g de xocolata toblerone
- 125 ml nata 
- 4 fulles de gelatina
- Per a decorar: cacau en pols, encenalls de xocolata blanca, al vostre gust

ELABORACIÓ
Triturem les galetes amb un processador d'aliments o ficant-les dins d'una borsa de congelat i aixafant-les amb un corró. Quan estiguen triturades afegim la mantega fosa i barregem fins que tinga una consistència d'arena mullada.
Aboquem la galeta sobre la base del motle (prèviament folrat amb paper vegetal) i anem pressionant fins que quede ben compactat. Reservem en la nevera.
Hidratem les fulles de gelatina en aigua freda durant 5-10 minuts.
Calfem la nata en un cassó i quan comence a bullir apaguem el foc i li afegim les fulles de gelatina ben escorregudes. Removem fins que es dissolguen.
Afegim la xocolata toblerone a trossets i amb la mateixa calor de la nata ho anem desfent.  Deixem temperar.
Posem el formatge (recentment tret de la nevera) juntament amb el sucre en un bol i ho batem amb unes barilles fins que adquirisca una consistència com de nata muntada. 
Anem afegint la xocolata a poc a poc mentre seguim batent fins a obtenir una mescla homogènia.
Aboquem la mescla sobre el motle intentant que no queden bambolles i ho reservem en la nevera d'un dia per a un altre.
Ho podem decorar al nostre gust, jo li vaig posar cacau en pols que contrasta molt bé amb la dolçor del pastís.





TARTA DE CHOCOLATE TOBLERONE (Receta de Cruz Bayarri)

El otro día hice esta tarta con chocolate Toblerone que saqué del Blog Recetas de mamá, está muy buena, muy suave, os gustará aunque no os apasione el chocolate. Además es muy fácil de hacer. El chocolate toblerone es un chocolate suizo elaborado con miel y almendras, si no os gusta lo podéis substituir por cualquier otro chocolate.

INGREDIENTES (molde de 22cm)
- 250 g galletas tipo Digestive, también podéis usar otro tipo de galletas o incluso bizcocho
- 70 g de mantequilla fundida
- 500 g de queso crema, yo usé mascarpone
- 70 g de azúcar
- 350 g de chocolate toblerone
- 125 ml nata 
- 4 hojas de gelatina
- Para decorar: cacao en polvo, virutas de chocolate blanco, a vuestro gusto

ELABORACIÓN
Trituramos las galletas con un procesador de alimentos o metiéndolas dentro de una bolsa de congelado y aplastándolas con un rodillo. Cuando estén trituradas añadimos la mantequilla fundida y mezclamos hasta que tenga una consistencia de arena mojada.
Vertemos la galleta sobre la base del molde (previamente forrado con papel vegetal) y vamos presionando hasta que quede bien compactado. Reservamos en la nevera.
Hidratamos las hojas de gelatina en agua fría durante 5-10 minutos.
Calentamos la nata en un cazo y cuando empiece a hervir apagamos el fuego y le añadimos las hojas de gelatina bien escurridas. Removemos hasta que se disuelvan.
Añadimos el chocolate toblerone a trocitos y con el mismo calor de la nata lo vamos deshaciendo.  Dejamos templar.
Ponemos el queso (recién sacado de la nevera) junto con el azúcar en un bol y lo batimos con unas barillas hasta que adquiera una consistencia como de nata montada. 
Vamos añadiendo el chocolate poco a poco mientras seguimos batiendo hasta obtener una mezcla homogénea.
Vertemos la mezcla sobre el molde intentando que no queden burbujas y lo reservamos en la nevera de un día para otro.
Lo podemos decorar a nuestro gusto, yo le puse cacao en polvo que contrasta muy bien con el dulzor de la tarta.

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