L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

martes, 29 de septiembre de 2015



SOPA DE ARROZ CON ALMEJAS (Receta de Ellen James)

Es una receta que no tuneo porque la original es perfecta.
La aprendí en un programa de Arguiñano hace siglos y me sigue resultando muy rica.
Yo uso arroz bomba porque soy fan de ese tipo de arroz.
No es cara a pesar de llevar hebras de azafrán que le dan un saborcito mmm
Os pongo la receta original.

INGREDIENTES
 Para 4-6 personas:
- 20 almejas
- 100 gr. de arroz
- 1 puerro
- 2 zanahorias
- 1,5 l. de caldo de ave
- aceite de oliva
- sal
- 1 cucharadita de azafrán
- perejil

ELABORACIÓN
Limpia el puerro y pela las zanahorias. Pica las verduras y rehógalas en una cazuela con un chorrito de aceite. Sazona, añade el arroz y rehoga. 
Cuando empiece a tomar color agrega el azafrán. Moja con el caldo de ave, tapa y deja que hierva durante 15 minutos.
Cuando el arroz esté a punto, añade las almejas y deja hervir la sopa hasta que se abran las almejas.
Espolvorea la sopa con perejil picado y sírvela en un plato sopero.


SOPA D'ARRÒS AMB CLOÏSSES (Recepta d'Ellen James)

És una recepta que no canvie res perquè l'original és perfecta.
La vaig aprendre en un programa de Arguiñano fa segles i em segueix resultant molt rica.
Jo use arròs bomba perquè sóc fan d'aqueix tipus d'arròs.
No és cara malgrat portar brins de safrà que li donen un sabor
Us pose la recepta original.

INGREDIENTS
Per a 4-6 persones:
- 20 cloïsses
- 100 gr. d'arròs
- 1 porro
- 2 carlotes
- 1,5 l. de brou d'au
- oli d'oliva
- sal
- 1 culleradeta de safrà
- julivert

ELABORACIÓ
Neteja el porro i pela les carlotes. Pica les verdures i ofega-les en una cassola amb un poc d'oli. Assaona, afig l'arròs i ofega. 
Quan comence a prendre color agrega el safrà. Banya amb el brou d'au, tapa i deixa que bulla durant 15 minuts.
Quan l'arròs siga a punt, afig les cloïsses i deixa bullir la sopa fins que s'òbriguen les cloïsses.
Escampa la sopa amb julivert picat i serveix-la en un plat fons.

No hay comentarios:

Publicar un comentario