L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

jueves, 15 de junio de 2017



PASTÍS DE LLET CONDENSADA (Recepta de Cruz Bayarri)

Aquesta és el pastís que li vaig fer l'altre dia a la meua germana pel seu aniversari, està deliciosa i a més és molt fàcil d'elaborar. Té un suau toc a llet condensada que la fa irresistible.

INGREDIENTS (Motle de 20 cm)
- 200 g galetes digestive
- 80 g mantega
- Un pot xicotet de llet condensada
- 250 g formatge crema, jo vaig utililtzar mascarpone
- 300 ml nata per a muntar
- 100 ml llet
- 2 sobres de quallada
- opcional: vainilla. També es podria posar ratlladura de llimó, taronja, etc
- melmelada casolana de maduixa

ELABORACIÓ
Triturar les galetes fins a convertir-les en pols. Fondre la mantega en el microones (manera descongelació) i afegir a les galetes fins a formar una pasta com a arena mullada.
Folrar la base del motle (posar abans un paper vegetal en la base perquè no es pegue) amb la galeta de manera que quede una capa homogènia i compacta. Reservar en la nevera.
En un cassó a foc mitjà posar la nata, la llet condensada, el formatge i la vainilla. Remoure perquè es barrege tot ben.
Desfer els sobres de quallada en la llet.
Portar la mescla anterior a ebullició, quan comence a bullir, afegir la quallada desfeta en la llet i quan comence a bullir de nou apaguem el foc. És millor que el foc no estiga molt fort i és important no deixar de remoure perquè no es creme.
Abocar sobre el motle i deixar quallar en la nevera unes hores o d'un dia per a un altre.
Jo li vaig posar melmelada casolana de maduixa però també podries utilitzar xocolata, melmelada d'altres sabors, gelatina de llimó...a la vostra elecció.




TARTA DE LECHE CONDENSADA (Receta de Cruz Bayarri)

Esta es la tarta que le hice el otro día a mi hermana por su cumpleaños, está deliciosa y además es muy fácil de elaborar. Tiene un suave toque a leche condensada que la hace irresistible.

INGREDIENTES (Molde de 20 cm)
- 200 g galletas digestive
- 80 g mantequilla
- Un bote pequeño de leche condensada
- 250 g queso crema, yo usé mascarpone
- 300 ml nata para montar
- 100 ml leche
- 2 sobres de cuajada
- opcional: vainilla. También se podría poner ralladura de limón, naranja, etc
- mermelada casera de fresa

ELABORACIÓN
Triturar las galletas hasta convertirlas en polvo. Fundir la mantequilla en el microondas (modo descongelación) y añadir a las galletas hasta formar una pasta como arena mojada.
Forrar la base del molde (poner antes un papel vegetal en la base para que no se pegue) con la galleta de manera que quede una capa homogénea y compacta. Reservar en la nevera.
En un cazo a fuego medio poner la nata, la leche condensada, el queso y la vainilla. Remover para que se mezcle todo bien.
Deshacer los sobres de cuajada en la leche.
Llevar la mezcla anterior a ebullición, cuando empiece a hervir, añadir la cuajada deshecha en la leche y cuando empiece a hervir de nuevo apagamos el fuego. Es mejor que el fuego no esté muy fuerte y es importante no dejar de remover para que no se queme.
Verter sobre el molde y dejar cuajar en la nevera unas horas o de un día para otro.
Yo le puse mermelada casera de fresa pero también podrías utilizar chocolate, mermelada de otros sabores, gelatina de limón...a vuestra elección.





No hay comentarios:

Publicar un comentario