L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

miércoles, 14 de junio de 2017




PASTÍS DE LIMA (Recepta de Cruz Bayarri)

Us deixe la recepta d'un dels pastissos que vaig portar per al sopar. Jo vaig utilitzar un motle bastant gran (27 cm), però si voleu fer-la més xicoteta només heu de dividir les quantitats.
Aquest pastís és ideal per als dies d'estiu ja que és molt *fresquita.

INGREDIENTS
- 500 g de galeta digestive
- 200 g de mantega sense sal
- 12 fulles de gelatina (encara que jo vaig posar 14-15 perquè sé que faria calor i no volia que se'm desmuntara)
- 700 g de formatge crema
- 300 g de sucre
- 4 ous
- 4 llimes (jo vaig utilitzar 6 perquè eren molt xicotetes)
- 600 ml de nata per a muntar 

ELABORACIÓ
Triturar les galetes fins a convertir-les en pols. Fondre la mantega en el microones i barrejar fins que quede com a arena mullada.
Folrar la base del motle (millor si li posem primer paper vegetal) amb la mescla de galeta, pressionant perquè quede el més compacte possible. Reservar en el congelador.
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda durant 5-10 minuts.
Posar un bol gran a bany María i afegir primer el sucre i la ratlladura de llima. Barrejar.
Afegir els ous i no deixar de remoure perquè no es quallen.
Seguidament abocar el formatge crema i no deixar de remoure perquè no es pegue a les parets o al fons del bol.
Escórrer bé la gelatina i incorporar fins que quede totalment dissolta.
Incorporar finalment el suc de llima. Deixar refredar una mitja hora.
Muntar la nata amb unes varetes elèctriques: perquè munte bé és important que tant la nata, el bol i les varetes estiguen ben freds.  
Incorporar la nata a la mescla anterior (ha d'estar temperada o freda, però no calenta) a poc a poc.
Abocar tota la mescla en el motle i reservar en la nevera d'un dia per a un altre.
Decorar al gust.

Pd. Per a que el pastís tinguera color verd vaig posar unes gotes de colorant alimentari verd a la nata.





PASTEL DE LIMA (Receta de Cruz Bayarri)

Os dejo la receta de uno de los pasteles que traje para la cena. Yo utilicé un molde bastante grande (27 cm), pero si queréis hacerla más pequeña sólo tenéis que dividir las cantidades.
Esta tarta es ideal para los días de verano ya que es muy fresquita.

INGREDIENTES
- 500 g de galleta digestive
- 200 g de mantequilla sin sal
- 12 hojas de gelatina (aunque yo puse 14-15 porqué se que haría calor y no quería que se me desmontase)
- 700 g de queso crema
- 300 g de azúcar
- 4 huevos
- 4 limas (yo utilicé 6 porqué era muy pequeñas)
- 600 ml de nata para montar 

ELABORACIÓN
Triturar las galletas hasta convertirlas en polvo. Fundir la mantequilla en el microondas y mezclar hasta que quede como arena mojada.
Forrar la base del molde (mejor si le ponemos primero papel vegetal) con la mezcla de galleta, presionando para que quede lo más compacto posible. Reservar en el congelador.
Hidratar las hojas de gelatina en agua fría durante 5-10 minutos.
Poner un bol grande a baño María y añadir primero el azúcar y la ralladura de lima. Mezclar.
Añadir los huevos y no dejar de remover para que no se cuajen.
Seguidamente verter el queso crema y no dejar de remover para que no se pegue a las paredes o al fondo del bol.
Escurrir bien la gelatina e incorporar hasta que quede totalmente disuelta.
Incorporar finalmente el zumo de lima. Dejar enfriar una media hora.
Montar la nata con unas varillas eléctricas: para que monte bien es importante que tanto la nata, el bol y las varillas estén bien fríos.
Incorporar la nata a la mezcla anterior (tiene que estar templada o fría, pero no caliente) poco a poco.
Verter toda la mezcla en el molde y reservar en la nevera de un día para otro.
Decorar al gusto.

Pd. para que el pastel tuviera color, le puse unas gotas de colorante verde a la nata.

No hay comentarios:

Publicar un comentario