L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 2 de enero de 2017




CALDERETA DE RAPE (Receta de María José RM)

INGREDIENTES
-Una bolsa de rapes congelados 
-Calamares en anillas
-Gambones
-Un puerro
-Una cebolla
-Zanahoria 
-Un pimiento 
-Ajo
-Tomate triturado, cacao, aceite y sal
-Perejil y pan tostado


TEJEMANEJE
Se corta toda la verdura a trozos pequeños y se rehoga con un ajo. Luego se añade el tomate triturado y dejamos a fuego lento. 
Limpiamos los rapes quitando la espina central, y las cabezas de los gambones y hacemos caldo. Cuando tenemos el sofrito añadimos el caldo, el rape que habremos cortado a trozos gordos, los calamares y los gambones. Hacemos un picadillo con el cacao, el perejil. Dejamos reducir un poco y rectificamos de sal. Yo lo he hecho una parte con "Rita" también se le puede añadir clochinas.




CALDERETA DE RAP (Recepta de María José RM)

INGREDIENTS
-Una borsa de raps congelats 
-Calamars en anelles
-Gambons
-Un porro
-Una ceba
-Carlota 
-Un pimentó
-All
-Tomaca triturada, cacau, oli i sal
-Julivert i pa torrat

TEJEMANEJE
Es talla tota la verdura a trossos xicotets i s'ofega amb un all. Després s'afig la tomaca triturada i deixem a foc lent. 
Netegem els raps llevant l'espina central, i els caps dels gambons i fem brou. Quan tenim el sofregit afegim el brou, el rap que haurem tallat a trossos grossos, els calamars i els gambons. Fem un picadillo amb el cacau, el julivert. Deixem reduir una mica i rectifiquem de sal. Jo ho he fet una part amb "Rita" també se li pot afegir clòtxines.

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