L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 30 de enero de 2017COCA DE TARONJA DE LA IAIA (Recepta de Cruz Bayarri)

Us deixe amb la coca de taronja que fa la meua iaia, per a mi, és la millor que he provat mai. Amb aquesta mesura ix una coca bastant gran, però no tinc foto.

INGREDIENTS
- 4 ous
- 2 gots (dels d'aigua d'1/4) de sucre
- 2 gots (") de farina 
- 1 gots (") de suc de taronja
- 1 got (") d'oli de girasol o oliva suau sense que estiga ple del tot
- 1 sobre i 1/2 de llevat químic tipus Royal
- Ratlladura de dues taronges sense arribar a la part  blanca

ELABORACIÓ
En un bol gran posar per  aquest ordre: els ous, el sucre, el suc de taronja, l'oli, la ratlladura i finalment la farina i el llevat tamisada. Batre molt bé amb unes varetes elèctriques fins que quede homogeni, açò pot tardar uns minuts (el truc està en què quede ben batut).
Aboquem la massa en una safata per a coques que tindrem amb paper de forn untat amb mantega i sucre.
Al forn a 180º amb calor a dalt i a baix (sense aire) uns 30-40 minuts, açò dependrà del vostre forn, però si punxeu amb un escuradents i ix net ja està cuita.
Es pot adornar amb sucre glass per damunt o també amb xocolata...etc.COCA DE NARANJA DE LA ABUELA (Receta de Cruz Bayarri)

Os dejo con la coca de naranja que hace mi abuela, para mí, es la mejor que he probado nunca. Con esta medida sale una coca bastante grande, pero no tengo foto.

INGREDIENTES
- 4 huevos
- 2 vasos (de los de agua de 1/4) de azúcar
- 2 vasos (") de harina 
- 1 vasos (") de zumo de naranja
- 1 vaso (") de aceite de girasol o oliva suave sin que esté lleno del todo
- 1 sobre y 1/2 de levadura química tipo Royal
- Ralladura de dos naranjas sin llegar a la parte  blanca

ELABORACIÓN
En un bol grande poner por  este orden: los huevos, el azúcar, el zumo de naranja, el aceite, la ralladura y finalmente la harina y la levadura tamizada. Batir muy bien con unas barillas eléctricas hasta que quede homogéneo, esto puede tardar unos minutos (el truco está en que quede bien batido).
Vertemos la masa en una bandeja para cocas que tendremos con papel de horno untado con mantequilla y azúcar.
Al horno a 180º con calor arriba y abajo (sin aire) unos 30-40 minutos, esto dependerá de vuestro horno, pero si pincháis con un palillo y sale limpio ya está cocida.
Se puede decorar con azúcar glass por encima o también con chocolate...etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario