L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

jueves, 12 de enero de 2017








POLLASTRE A LA VINAGRETA DE MOSTASSA I MEL (Recepta de Pep Cahors)

Recordeu aquell llibre que vaig trobar de receptes Càtares? doncs prenent de base una recepta, he fet la meva!
Hi han petites diferències que després explicaré.


INGREDIENTS
-3 POMES. De carn dura i fresca Starki o fuji, no feu servir golden o reineta, si són un pel verdes millor la qüestió que no siguin massa madures.
-1 Pollastre.
-3 cullerades de mostassa DOLÇA! en trobareu una pila al mercat: de Dijon, verda, picant, rústica i aquella cosa indefinible que serveixen als bars! (la mostassa és una llavor de la qual es fan diferents receptes i totes anomenades mostassa).
-1/2 ratlladura de pell de llimona (llima).
-4 Cullerades de mel.
-1/2 got de vinagre negre.
-Sal i punto.
-1/4 de got d'aigua.


TREJEMANEJE:
Rostir el pollastre fins que comenci a estar daurat. En un bol a part, fem la vinagreta de mostassa i mel, amb la ratlladura de llimona.
Afegim la vinagreta i anem remenant fins que redueixi la salseta i completament la fortor del vinagre.

Abans d'apagar el foc afegim les pomes tallades a daus com si fos patates, remenem.....i tanquem el foc abans que es puguin desfer les pomes.
Jo ho he deixat reposar a la nevera 24 hores.
I a servir!.


DIFERÈNCIES AMB LA RECEPTA ORIGINAL.
(Per si algú ho vol fer).
Costella de tocino = pollastre (que estem passat festes).
Mostassa tipus Dijon = Mostassa dolça.
Vinagreta.= jo l'he rebaixat amb un pel d'aigua.(que l'estómac no està per guases!).
Ha de quedar lacada = jo he fet la salseta més liquada.
Al quedar la salseta més licuada (però consistent) he afegit pomes que li donen un aire més medieval al plat (nous en contes de pomes seria la repera).

SALUT I BON ANY!




POLLO A LA VINAGRETA DE MOSTAZA Y MIEL (Receta de Pep Cahors)

Recordáis aquel libro que encontré de recetas Cátaras? pues tomando de base una receta, he hecho la mía!
 han pequeñas diferencias que después explicaré.

INGREDIENTES
-3 MANZANAS. De carne dura y fresca Starki o fuji, no uséis golden o reineta, si son uno por el verdes mejor la cuestión que no sean demasiado maduras.
-1 Pollo.
-3 cucharadas de mostaza DULCE!  encontraréis una pila en el mercado: de Dijon, verde, picando, rústica y aquella cosa indefinible que sirven a los bares! (la mostaza es una semilla de la cual se hacen diferentes recetas y todas llamadas mostaza).
-1/2 ralladura de piel de limón (lima).
-4 Cucharadas de miel.
-1/2 vaso de vinagre negro.
-Sal y punto.
-1/4 de vaso de agua.

TREJEMANEJE:
Asar el pollo hasta que empiece a estar dorado. En un bol aparte, hacemos la vinagreta de mostaza y miel, con la ralladura de limón.
Añadimos la vinagreta y vamos removiendo hasta que reduzca la salsita y completamente la fuerza del vinagre.
Antes de apagar el fuego añadimos las manzanas cortadas a dados como si fuera patatas, removemos.....y cerramos el fuego antes de que se puedan deshacer las manzanas.
Yo lo he dejado reponer a la nevera 24 horas.
Y a servir!.

DIFERENCIAS CON LA RECETA ORIGINAL.
(Por si alguien lo quiere hacer).
Costilla de tocino = pollo (que estamos pasadas las fiestas).
Mostaza tipo Dijon = Mostaza dulce.
Vinagreta.= yo lo he rebajado con uno por el de agua.(que el estómago no está para guasas!).
Tiene que quedar lacada = yo he hecho la salsita más licuada.
Al quedar la salsita más licuada (pero consistente) he añadido manzanas que le dan un aire más medieval al plato (nueces en vez de manzanas sería la repera).
SALUD Y BUEN AÑO!

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