L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 19 de septiembre de 2016




CORONA RELLENA DE FIAMBRE (Receta de Purificación Planelles)


INGREDIENTES
Masa:
- 50 g mantequilla
- 3 yemas de huevo
- 150 ml de leche
- 1 cucharadita de sal
- 400 g harina de fuerza
- 1 sobre de levadura seca

Relleno:
- Queso rallado o cuatro quesos o mozzarela
- Salami
- Jamón cocido

- 1 huevo para pintar
- Semillas de sésamo para espolvorear



ELABORACIÓN
Se junta la leche, las yemas, la mantequilla, la harina, la sal y la levadura, se amasa.

Dejar reposar dos horas, estirar con el rodillo en forma rectangular.
Se rellena y se hace la forma de una corona, se corta sin llegar del todo (como se ve) y se separan un poquito. 
Se pinta con huevo y se espolvorea  con semillas de sésamo o amapola.  
Horno a 200º durante 15 minutos, está buenísima.




CORONA FARCIDA DE CARN FREDA (Recepta de Purificació Planelles)


INGREDIENTS
Massa:
- 50 g mantega
- 3 rovells d'ou
- 150 ml de llet
- 1 culleradeta de sal
- 400 g farina de força
- 1 sobre de llevat sec

Farcit:
- Formatge ratllat o quatre formatges o mozzarela
- Salami
- Pernil cuit

- 1 ou per a pintar
- Llavors de sèsam per a escampar


ELABORACIÓ
S'ajunta la llet, els rovells, la mantega, la farina, la sal i el llevat, es pasta.
Deixar reposar dues hores, estirar amb el corró en forma rectangular.
S'emplena i es fa la forma d'una corona, es talla sense arribar del tot (com es veu) i se separen una miqueta. 
Es pinta amb ou i s'escampa  amb llavors de sèsam o rosella.  
Forn a 200º durant 15 minuts, està boníssima.

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