L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

domingo, 25 de septiembre de 2016







PASTÍS DE XOCOLATA BLANC I MOSCATELL (Recepta de Cruz Bayarri)

Aquest pastís la vaig veure fa temps en internet feta amb thermomix i he aprofitat el dinar familiar d'avuí per a fer-la, açò si, sense màquina. El resultat és boníssim, mai haguera dit que la mescla entre el moscatell i la xocolata quedaria tan bé, a més el farciment queda molt cremosa. Si la feu vos agradarà, a més és ràpida de preparar.
He utilitzat un motle de 20 cm, si voleu un pastís més gran solament heu de multiplicar les quantitats.


INGREDIENTS
Per a la base:
- 300 g de galetes tipus Oreo
- 80 g de mantega fosa o a temperatura ambient
Per a la crema:
- 300 g de xocolata blanca
- 300 g de formatge crema
- 250 ml de llet
- 40 g de sucre
- 1 sobre de quallada
Per a la gelatina:
- 70 ml d'aigua
- 70 g de sucre
- 120 ml de vi dolç moscatell
- 6 fulles de gelatina


ELABORACIÓ
Triturar les galetes amb la crema inclosa i afegir la mantega, formant una massa una mica compacta. Folrar la base del motle amb les galetes creant una capa el més homogènia possible (és millor que folreu la base amb paper vegetal primer). Reservar en la nevera.
En un cassó posar el formatge, la xocolata, el sucre i part de la llet. Reservar una mica de llet per a desfer la quallada. A foc mitjà-baix anem removent i deixant que es vagen desfent tots els ingredients, quan estiguen integrats, afegir la llet reservada amb la quallada i seguir removent perquè no es creme fins que quasi comence a bullir. Abocar sobre el motle i reservar en la nevera fins que qualle.
Per a fer la gelatina:  hidratar les fulles de gelatina en aigua freda. En un cassó posar l'aigua, el sucre i el vi (si voleu un sabor més fort ho afegiu després de que bulla), deixar bullir per 2-3 minuts perquè s'evapore l'alcohol. Afegir les fulles de gelatina ben escorregudes i remoure fins que es diluïsquen per complet. Quan la gelatina estiga temperada (Precaució! que no estiga calent) l'aboquem amb precaució sobre el pastís i deixem que qualle en la nevera. Jo la faig d'un dia per a un altre.




PASTEL DE CHOCOLATE BLANCO Y MOSCATEL (Recepta de Cruz Bayarri)

Esta tarta la vi hace tiempo en internet hecha con thermomix y he aprovechado la comida familiar de hoy para hacerla, eso si, sin máquina. El resultado es buenísimo, jamás hubiese dicho que la mezcla entre el moscatel y el chocolate quedaría tan bien, además el relleno queda muy cremoso. Si la hacéis os gustará, además es rápida de preparar.
He utilizado un molde de 20 cm, si queréis una tarta más grande solo tenéis que multiplicar las cantidades.


INGREDIENTES
Para la base:
- 300 g de galletas tipo Oreo
- 80 g de mantequilla fundida o a temperatura ambiente
Para la crema:
- 300 g de chocolate blanco
- 300 g de queso crema
- 250 ml de leche
- 40 g de azúcar
- 1 sobre de cuajada
Para la gelatina:
- 70 ml de agua
- 70 g de azúcar
- 120 ml de vino dulce moscatel
- 6 hojas de gelatina


ELABORACIÓN
Triturar las galletas con la crema incluida y añadir la mantequilla, formando una masa un poco compacta. Forrar la base del molde con las galletas creando una capa lo más homogenea posible (es mejor que forréis la base con papel vegetal primero). Reservar en la nevera.
En un cazo poner el queso, el chocolate, el azúcar y parte de la leche. Reservar un poco de leche para deshacer la cuajada. A fuego medio-bajo vamos removiendo y dejando que se vayan deshaciendo todos los ingredientes, cuando estén integrados, añadir la leche reservada con la cuajada y seguir removiendo para que no se queme hasta que casi empiece a hervir. Verter sobre el molde y reservar en la nevera hasta que cuaje.
Para hacer la gelatina:  hidratar las hojas de gelatina en agua fría. En un cazo poner el agua, el azúcar y el vino (si queréis un sabor más fuerte lo añadís después de que hierva), dejar hervir por 2-3 minutos para que se evapore el alcohol. Añadir las hojas de gelatina bien escurridas y remover hasta que se diluyan por completo. Cuando la gelatina esté templada (Ojo! que no esté caliente) la vertemos con cuidado sobre la tarta y dejamos que cuaje en la nevera. Yo la hago de un día para otro.



No hay comentarios:

Publicar un comentario