L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

miércoles, 14 de septiembre de 2016










PASTÍS DE VAINILLA I XOCOLATA (Recepta de Cruz Bayarri)

Aquest pastís la vaig fer per a l'aniversari del meu pare, me l'he inventat una mica sobre la marxa. En estar feta amb gelat, es pot substituir per qualsevol altre sabor, ja sabeu, imaginació. La textura és suau, com de flam, i amb el contrast de la xocolata queda boníssima.

INGREDIENTS (Motle de 22 cm)
Per a la base:
- 24 galetes tipus oreo
- 85 g de mantega
Per a la crema
- 750 g (que no ml) de gelat de vainilla
- 200 g de nata
- 50 g de llet
- 2 cullerades de sucre o al gust
- 2 sobres de quallada
- 1 cullerada d'essència de vainilla
Per a la ganache:
- 100 g de xocolata per a postres
- 100 g de nata
- 25 g mantega

ELABORACIÓ
Separar la crema de les galetes i reservar. Picar les galetes i afegir la mantega fosa, fins que quede amb una consistència d'arena. Folrar la base del motle de manera homogènia i reservar en la nevera.
Calfar en un cassó el gelat, la nata, la crema de les galetes i la vainilla. Diluir la quallada amb la llet per a evitar possibles grumolls. Afegir la quallada a la mescla i remoure sense parar fins que trenque a bullir. Es pot passar la batedora perquè la mescla quede més fina. Jo li vaig afegir també un grapat de nous picades. Abocar sobre el motle.
Per a fer la ganache: calfar la nata en el foc o el microones fins que bulla, abocar sobre el chcolate trossejat i deixar reposar un parell de minuts. Barrejar amb l'ajuda d'una vareta per a desfer la xocolata, afegir la mantega i remoure fins que quede homogeni. Deixar temperar, cobrir el pastís amb la ganache. Deixar a la nevera un mínim de 6 hores, tot i que està millor d'un dia per a un altre, també es pot posar un poquet abans de servir-la al congelador per a que estiga més fresqueta.
Per a adornar-la li vaig posar boletes de xocolata i nous caramelitzades.




TARTA DE VAINILLA Y CHOCOLATE (Receta de Cruz Bayarri)

Esta tarta la hice para el cumpleaños de mi padre, me la he inventado un poco sobre la marcha. Al estar hecha con helado, se puede substituir por cualquier otro sabor, ya sabéis, imaginación. La textura es suave, como de flan, y con el contraste del chocolate queda buenísima.

INGREDIENTES (Molde de 22 cm)
Para la base:
- 24 galletas tipo oreo
- 85 g de mantequilla
Para la crema
- 750 g (que no ml) de helado de vainilla
- 200 g de nata
- 50 g de leche
- 2 cucharadas de azúcar o al gusto
- 2 sobres de cuajada
- 1 cucharada de esencia de vainilla
Para la ganache:
- 100 g de chocolate para postres
- 100 g de nata
- 25 g mantequilla

ELABORACIÓN
Separar la crema de las galletas y reservar. Picar las galletas y añadir la mantequilla fundida, hasta que quede con una consistencia de arena. Forrar la base del molde de manera homogénea y reservar en la nevera.
Calentar en un cazo el helado, la nata, la crema de las galletas y la vainilla. Diluir la cuajada con la leche para evitar posibles grumos. Añadir la cuajada a la mezcla y remover sin parar hasta que rompa a hervir. Se puede pasar la batidora para que la mezcla quede más fina. Yo le añadí también un puñado de nueces picadas. Verter sobre el molde.
Para hacer la ganache: calentar la nata en el fuego o el microondas hasta que hierva, verter sobre el chcolate troceado y dejar reposar un par de minutos. Mezclar con la ayuda de una varilla para deshacer el chocolate, añadir la mantequilla y remover hasta que quede homogéneo. Dejar atemperar, cubrir la tarta con la ganache. Dejar en la nevera un mínimo de 6 horas aunque siempre está mejor de un día para otro, también podéis ponerla un ratito antes en el congelador para que esté más fresquita.
Para adornarla le puse bolitas de chocolate y nueces caramelizadas.


No hay comentarios:

Publicar un comentario