L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

miércoles, 6 de julio de 2016



BRAÇ DE XOCOLATA AMB CREMA A LA TARONJA (Recepta de Cruz Bayarri)

INGREDIENTS
Per al bescuit
- 100 g de farina de blat o de rebosteria
- 4 ous
- 75 g de sucre
- 25 g de cacau pur en pols (no val Colacao, Nesquik....)
- Un pessic de sal

Per a la crema
- Un got (dels d'aigua) de suc de taronja natural
- Un got  (dels d'aigua) de sucre
- 3 rovells d'ou
- 3 cullerades de farina (ni rases ni colmades)
- Un pal de canyella
- Unes tires de pell de taronja


ELABORACIÓ
Per a la crema:
Abocar en un cassó el suc i la farina tamisada, barrejar amb unes varetes perquè no hagen grumolls. Afegir el sucre, les gemmes, el pal de canyella i la pell de taronja. Remoure perquè quede desfet. Posar a foc suau i sense deixar de remoure fins que vegem que espessisca (retirar la canyella i la pell de taronja), deixar que alce ebullició, i sense deixar de remoure fins que tinga una consistència  bastant espessa. Deixar refredar per complet.

Per al bescuit:
Batre les gemmes amb el sucre fins que dupliquen la seua grandària.
Muntar les clares amb un pessic de sal fins que siguen a punt de neu (és millor que les clares estiguen a temperatura ambient)
Tamisar la farina i el cacau amb un polsim conjuntament.
Barrejar amb moviments molt suaus i a poc a poc les gemmes i les clares, fins que queden ben integrades. 
Afegir la farina i el cacau amb moviments suaus i envolupants fins que tot quede ben barrejat.
Estendre sobre una safata de forn a la qual li haurem posat un paper vegetal. Aquest pas és una mica laboriós, però és important que quede una capa el més uniforme possible, ens podem ajudar d'una espàtula o llengua pastissera. 
Ficar la safata en la meitat del forn (prèviament precalfat a 190º) durant 10-15 minuts (vigileu perquè cada forn és un món i teniu en compte el gruixut de la massa) amb calor a dalt i a baix i sense aire. T
Traure el bescuit i donar-li la volta ràpidament, desenganxem el paper vegetal, tornar a donar-li la volta i enrotllar sobre si mateix. És important fer-ho ràpid ja que si es refreda resultarà impossible manipular-ho. Deixar refredar per complet.

Muntatge:
Desenrotllar la planxa de bescuit i untar-la amb la crema, evitar que arribe a tocar les vores perquè no sobreisca. Tornar a enrotllar amb precaució. 
Jo ho vaig banyar amb xocolata negra fosa i ho vaig decorar amb ratlladura de taronja i xocolata blanca.




BRAZO DE CHOCOLATE CON CREMA A LA NARANJA (Recepta de  Cruz Bayarri)

INGREDIENTES
Para el bizcocho
- 100 g de harina de trigo o de repostería
- 4 huevos
- 75 g de azúcar
- 25 g de cacao puro en polvo (no vale Colacao, Nesquik....)
- Un pellizco de sal

Para la crema
- Un vaso (de los de agua) de zumo de naranja natural
- Un vaso  (de los de agua) de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 3 cucharadas de harina (ni rasas ni colmadas)
- Un palo de canela
- Unas tiras de piel de naranja

ELABORACIÓN
Para la crema:
Verter en un cazo el zumo y la harina tamizada, mezclar con unas varillas para que no hayan grumos. Añadir el azúcar, las yemas, el palo de canela y la piel de naranja. Remover para que quede deshecho. Poner a fuego suave y sin dejar de remover hasta que veamos que espese (retirar la canela y la piel de naranja), dejar que levante ebullición, y sin dejar de remover hasta que tenga una consistencia  bastante espesa. Dejar enfriar por completo.

Para el bizcocho:
Batir las yemas con el azúcar hasta que dupliquen su tamaño.
Montar las claras con un pellizco de sal hasta que estén a punto de nieve (es mejor que las claras estén a temperatura ambiente)
Tamizar la harina y el cacao con una pizca conjuntamente.
Mezclar con movimientos muy suaves y poco a poco las yemas y las claras, hasta que queden bien integradas. 
Añadir la harina y el cacao con movimientos suaves y envolventes hasta que todo quede bien mezclado.
Extender sobre una bandeja de horno a la que le habremos puesto un papel vegetal. Este paso es un poco laborioso, pero es importante que quede una capa lo más uniforme posible, nos podemos ayudar de una espátula o lengua pastelera. 
Meter la bandeja en la mitad del horno (previamente precalentado a 190º) durante 10-15 minutos (vigilad porqué cada horno es un mundo y tener en cuenta el grosor de la masa) con calor arriba y abajo y sin aire.
Sacar el bizcocho y darle la vuelta rápidamente, despegamos el papel vegetal, volver a darle la vuelta y enrollar sobre si mismo. Es importante hacerlo rápido ya que si se enfría resultará imposible manipularlo. Dejar enfriar por completo.

Montaje:
Desenrollar la plancha de bizcocho y untarla con la crema, evitar que llegue a tocar los bordes para que no sobresalga. Volver a enrollar con cuidado. 
Yo lo bañé con chocolate negro fundido y lo decoré con ralladura de naranja y chocolate blanco.



No hay comentarios:

Publicar un comentario