PASTÍS DE FORMATGE SALAT (Recepta de Cruz Bayarri)
Aquesta recepta la vaig veure en internet i l'he adaptat un poc al meu gust.
És ideal per a qualsevol sopar o menjar, ja que es pot deixar preparat d'un dia per a un altre.
INGREDIENTS (motle de 20 cm)
Per a la base:
- 220 g de coques d'oli salades. Podeu utilitzar qualsevol tipus de galeta salada (no feu com jo, que em vaig equivocar i vaig posar coques d'oli dolces jajaj)
- 100 g de mantega fosa
Per al farcit:
- 300 g de formatge crema a temperatura ambient
- 150 g de formatge parmesà o qualsevol formatge curat que vos agrade
- 2 ous
- Pebre mòlt
Per a la cobertura:
- 300 g de tomaquets cherrys variats
- Un pessic de sucre
- Sal
- 2 cullerades d'oli verge extra
- Romero fresc
ELABORACIÓ
Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa fins que quede una mescla compacta.
En un motle folrat amb paper vegetal, repartir aquesta mescla per la base i les parets del motle de manera uniforme. Reservar en el congelador.
Batre els ous un poc. Abocar els ous en un bol juntament amb el formatge crema, batre fins que quede integrat.
Afegir el formatge parmesà ratllat i pebre al gust, tornar a triturar amb la batedora fins que no hagen grumolls.
Abocar aquest farciment sobre el motle i repartir bé.
Ficar al forn, prèviament calfat a 180º durant 20-25 minuts o fins que estiga fet (es pot comprovar introduint un escuradents en el centre, si ix net ja està llest)
Deixar refredar per complet i una vegada temperat, ficar en la nevera un parell d'hores com a mínim.
En una font per a forn, col·locar les tomaques cherry (jo vaig deixar alguns enters i altres partits per la meitat, quedant cap amunt la part tallada)
Amanir amb el sucre, la sal, l'oli i les branques de romaní fresc (o altres herbes al gust). Ficar al forn a 220º i enfornar durant 10 minuts, apagar el forn i deixar els tomaquets dins durant 30 minuts. Traure i deixar refredar completament.
Muntatge:
Desemmotllar el pastís. Abans de desemotllar el pastís, és molt important que estiga fred.
Col·locar per damunt les tomaques, amb la part tallada cap amunt.
Decorar amb romaní fresc o qualsevol una altra herba, sal en escates, flors....al gust.
PASTEL DE QUESO SALADO
Esta receta la vi en internet y la he adaptado un poco a mi gusto.
Es ideal para cualquier cena o comida, ya que se puede dejar preparado de un día para otro.
INGREDIENTES (molde de 20 cm)
Para la base:
- 220 g de tortas de aceite saladas. Podéis utilizar cualquier tipo de galleta salada (no hagáis como yo, que me equivoqué y puse tortas de aceite dulces)
- 100 g de mantequilla fundida
Para el relleno:
- 300 g de queso crema a temperatura ambiente
- 150 g de queso parmesano o cualquier queso curado que os guste
- 2 huevos
- Pimienta molida
Para la cobertura:
- 300 g de tomates cherrys variados
- Un pellizco de azúcar
- Sal
- 2 cucharadas de aceite virgen extra
- Romero fresco
ELABORACIÓN
Triturar las galletas y mezclarlas con la mantequilla fundida hasta que quede una mezcla compacta.
En un molde forrado con papel vegetal, repartir esta mezcla por la base y las paredes del molde de manera uniforme. Reservar en el congelador.
Batir los huevos un poquito. Verter los huevos en un bol junto con el queso crema, batir hasta que quede integrado.
Añadir el queso parmesano rallado y pimienta al gusto, volver a triturar con la batidora hasta que no hayan grumos.
Verter este relleno sobre el molde y repartir bien.
Meter al horno, previamente calentado a 180º durante 20-25 minutos o hasta que esté hecho (se puede comprobar introduciendo un palillo en el centro, si sale limpio ya está listo)
Dejar enfriar por completo y una vez templado, meter en la nevera un par de horas como mínimo.
En una fuente para horno, colocar los tomates cherry (yo dejé algunos enteros y otros partidos por la mitad, quedando hacia arriba la parte cortada)
Aliñar con el azúcar, la sal, el aceite y las ramas de romero fresco (u otras hierbas al gusto). Meter al horno a 220º y hornerar durante 10 minutos, apagar el horno y dejar los tomatitos dentro durante 30 minutos. Sacar y dejar enfriar completamente.
Montaje:
Desmoldar el pastel. Antes de desmoldar el pastel, es muy importante que esté frío.
Colocar por encima los tomates, con la parte cortada hacia arriba.
Decorar con romero fresco o cualquier otra hierba, sal en escamas, flores....al gusto.
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