L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

domingo, 6 de noviembre de 2016







CREMA PASTISSERA A l'ESTIL PIERRE HERMÉ (Recepta de Cruz Bayarri)

Avui vos porte la crema pastissera a l'estil Pierre Hermé que és un dels millors pastissers que existeixen a França. A diferència de la crema pastissera que solem fer, aquesta porta els rovells i mantega incorporades a última hora, així doncs conserven més el seu greix i el seu sabor no es perd. Està elaborada amb vainilla, però si no vos agrada la podeu substituir per canyella i llima per exemple.

INGREDIENTS
- 500 ml de llet sencera
- 75 g de sucre
- 50 g de maizena
- 120 g de rovell d'ou (aprox. 6-7 rovells tamany L)
- Una baina de vainilla de bona qualitat (la baina no ha d'estar seca sinó toveta)
- 50 g de mantega sense sal

ELABORACIÓ
Obrim la baina de vainilla i la gratem, introduïm la branca i les llavors en un cassó amb la meitat de la llet i la deixem infusionar durant una hora. Si no teniu tant temps no passa gens però l'ideal és que estiga una bona estona.
Colem la llet i l'aboquem en un altre cassó amb la baina de vainilla inclosa, afegim la llet restant, el sucre i la maizena. Ho posem a foc suau i sense parar de remoure amb unes varetes, quan comence a bullir, ho tindrem bullint durant 8 minuts aproximadament sense parar de remoure. Apaguem el foc.
Amb el foc apagat removem 2-3 minuts perquè baixe la temperatura (per als quals tingueu termòmetre, 85º), afegim els rovells d'ou batuts i les integrem. Afegim la mantega freda (per als quals tingueu termòmetre, quan la mescla estiga a uns 65-70º) i removem fins que es funda bé.
Aboquem sobre una font, també la vainilla, tapem amb un film tocant la crema i la guardem en la nevera.



CREMA PASTELERA AL ESTILO PIERRE HERMÉ (Receta de Cruz Bayarri)

Hoy os traigo la crema pastelera al estilo Pierre Hermé que es uno de los mejores pasteleros que existen en Francia. A diferencia de la crema pastelera que solemos hacer, ésta lleva las yemas y mantequilla incorporadas a última hora, así pues conservan más su grasa y su sabor no se pierde. Está elaborada con vainilla, pero si no os gusta la podéis sustituir por canela y limón por ejemplo.

INGREDIENTES
- 500 ml de leche entera
- 75 g de azúcar
- 50 g de maizena
- 120 g de yema de huevo (aprox. 6-7 yemas tamaño L)
- Una vaina de vainilla de buena calidad (la vaina no tiene que estar seca sino mullida)
- 50 g de mantequilla sin sal

ELABORACIÓN
Abrimos la vaina de vainilla y la rascamos, introducimos la rama y las semillas en un cazo con la mitad de la leche y la dejamos infusionar durante una hora. Si no tenéis tanto tiempo no pasa nada pero lo ideal es que esté un buen rato.
Colamos la leche y la vertemos en otro cazo con la baina de vainilla incluida, añadimos la leche restante, el azúcar y la maizena. Lo ponemos a fuego suave y sin parar de remover con unas varillas, cuando empiece a hervir, lo tendremos hirviendo durante 8 minutos aproximadamente sin parar de remover. Apagamos el fuego. 
Con el fuego apagado removemos 2-3 minutos para que baje la temperatura (para los que tengáis termómetro, 85º), añadimos las yemas de huevo batidas y las integramos. Añadimos la mantequilla fría (para los que tengáis termómetro, cuando la mezcla esté a unos 65-70º) y removemos hasta que se funda bien.
Vertemos sobre una fuente, también la vainilla, tapamos con un film tocando la crema y la guardamos en la nevera.




No hay comentarios:

Publicar un comentario