L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 28 de noviembre de 2016

PORRADA- RECEPTES CÀTARES O DELS BONS HOMES (Recepta de Pep Cahors)

Com vaig anunciar, vaig recopilar un seguit de receptes del S.XII d'un llibre que tenen a disposició de consulta al REFUGI VENTS DEL CADÍ de la població de Bagà.
La primera de totes es aquesta, com sabreu els Càtars feien no menjaven carn, aquests catòlics com a respecte al creador obviaven les viandes (segons l'antic testament Noé va salvar els animals).
La primera de totes les receptes que aniré compartint amb vosaltres s' anomena Porrada, ja que és la base del plat.

INGREDIENTS
-2 Cebes.
-1 Manat de porros.
-300 grs d'ametlla crua i pelada.
-125 grs aprox de xampinyons.
-1 litre de brou de verdures
-Oli, sal i pebre


TREJEMANEJE.
Netegem i piquem les ametlles amb amb el brou de verdures (caldo de verdures). I ho deixem tota la nit fins que es faci l'apreciada llet..i ja tindrem la llet d'ametlles apta per cuinar.
Sofregim els porros, les cebes i els xampinyons, tot talladet a juliana.. (jo els he ofegat amb una miquetona d'aigua i oli), afegim la llet d'ametlla feta amb el brou de verdures i ho fem bullir a foc lent, ho passem per la batedora i ja ho tindrem llest per servir.

NOTA!.
A la recepta original per fer la llet d'ametlles sols afegien aigua, jo he afegit una pastilleta dell Sr.Roig (Mercadona)
Per altra banda he cregut que seria més enrriquidor per el plat afegir xampinyons, el xampinyó es un bolet moolt apreciat a l'Occitania i que coincideix amb època de recol·lecta amb el porro, per tant, crec que no modifico el plat, sinó que l'enrriqueixo.

RECOMANACIÓ.
Jo acostumo a posar els porros en remull un parell d'hores mínim....ja que si els hem de comprar segurament han perdut part de la hidratació i frescor.
SALUT!
PORRADA- RECETAS CÁTARAS O DE LOS BUENOS HOMBRES (Receta de Pep Cahors)

Como anuncié, recopilé una serie de recetas del S.XII de un libro que tienen a disposición de consulta al REFUGIO VENTS DEL CADÍ de la población de Bagà.
La primera de todas se esta, como sabréis los Cátaros hacían no comían carne, estos católicos como respecto al creador obviaban las viandas (según el antiguo testamento Noé salvó los animales).
La primera de todas las recetas que iré compartiendo con vosotros se  denomina Porrada, puesto que es la base del plato.

INGREDIENTES
-2 Cebollas.
-1 Mandado de puerros.
-300 grs de almendra cruda y pelada.
-125 grs aprox de champiñones.
-1 litro de caldo de verduras
-Aceite, sal y pimienta

TREJEMANEJE.
Limpiamos y picamos las almendras con con el caldo de verduras (caldo de verduras). Y lo dejamos toda la noche hasta que se haga la apreciada leche..y ya tendremos la leche de almendras apta para cocinar.
Sofreímos los puerros, las cebollas y los champiñones, todo cortado a juliana.. (yo los he pochado con un poco de agua y aceite), añadimos la leche de almendra hecha con el caldo de verduras y lo hacemos hervir a fuego lento, lo pasamos por la batidora y ya lo tendremos listo para servir.
NOTA!.
A la receta original para hacer la leche de almendras sólo añadían agua, yo he añadido una pastilla del Sr.Roig (Mercadona)
Por otro lado he creído que sería más enriquecedor para el plato añadir champiñones, el champiñón se una seta muy apreciada a la Occitania y que coincide con época de recolecta con el puerro, por lo tanto, creo que no modifico el plato, sino que lo enriquezco.
RECOMENDACIÓN.
Yo acostumbro a poner los puerros a remojo un par de horas mínimo, puesto que si los tenemos que comprar seguramente han perdido parte de la hidratación y frescura.
SALUD!

No hay comentarios:

Publicar un comentario