L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 14 de noviembre de 2016










PASTÍS DE FORMATGE I CARABASSA AMB XOCOLATA MARBRE (Recepta de Cruz Bayarri)

Estem en plena època de carabassa, i aquesta fruita ens permet fer unes postres boníssimes, així que em vaig disposar a cercar alguna recepta amb la qual poder usar-la. En internet hi ha desenes d'elles, però jo vaig fer aquesta.
He de dir que vaig usar un motle de 22 cm però us aconselle utilitzar un una miqueta més gran perquè us quede més baixeta i resulte menys pesada.

INGREDIENTS
Per a la base
- 250 g de galetes
- 85 g de mantega (depenent del tipus de galetes necessitareu més o menys quantitat)
- 1 cullerada de cacau en pols

Per al farcit
- 750 g de formatge crema
- 240 g de crema agra o crème fraîche
- 400 g de puré de carabassa. Per a fer-ho només heu de rostir o bullir la carabassa, fer un puré i deixar que solte l'aigua sobre un colador d'un dia per a un altre.
- 240 g sucre
- 4 ous a temperatura ambient
- 35 g farina
- 1 culleradeta vainilla
- 1 culleradeta canyella mòlta
- 1/4 culleradeta gingebre mòlt
- 1/4 culleradeta nou moscada
- 120 g xocolata negra para prostres


ELABORACIÓ

Triturem les galetes, afegim el cacau en pols i barregem, afegim la mantega fosa i removem fins que quede una mescla uniforme. Aboquem sobre la base del motle folrada amb paper de forn i anem pressionant fins a cobrir-la sencera. Ho introduïm en el forn que tindrem precalfat a 180º durant 13-15 minuts. Reservem. Baixem la temperatura a 150º.

En un bol barregem el sucre, la farina tamisada, la canyella, el gingebre i la nou moscada. 

En un bol gran batem el formatge crema amb la crema agra fins que estiga ben barrejat. Afegim la mescla reservada de farina i sucre i seguim barrejant fins que quede cremós. Afegim l'extracte de vainilla i el puré de carabassa i barregem novament fins que quede integrat. Agreguem els ous un a un fins que s'incorpore cada ou.  
Reservem com 200-250 g d'aquesta mescla.

Fonem la xocolata al bany maría fins que estiga desfet. Aboquem  la xocolata en la mescla de formatge reservada i barrejar suaument fins que quede uniforme.

Afegim cullerades de la mescla de xocolata en la part superior de la mescla de formatge  i regirem suaument amb un ganivet per a aconseguir l'efecte marmolat.

Introduïm el pastís en el forn durant 45 minuts aprox a 150º. Apaguem el forn i deixem reposar una hora dins amb la porta tancada.

Abans que es refrede del tot passem un ganivet per les vores del motle per a poder desemmotllar-la bé. Deixem que es refrede per complet a temperatura ambient i després la fiquem a la nevera. És millor fer-la d'un dia per a un altre.




TARTA DE QUESO Y CALABAZA CON CHOCOLATE MÁRMOL (Receta de Cruz Bayarri)

Estamos en plena época de calabaza, y esta fruta nos permite hacer unos postres buenísimos, así que me dispuse a buscar alguna receta con la que poder usarla. En internet hay decenas de ellas, pero yo hice esta.
Tengo que decir que usé un molde de 22 cm pero os aconsejo utilizar uno un poquito más grande para que os quede más bajita y resulte menos pesada.

INGREDIENTES
Para la base
- 250 g de galletas
- 85 g de mantequilla (dependiendo del tipo de galletas necesitaréis más o menos cantidad)
- 1 cucharada de cacao en polvo

Para el relleno
- 750 g de queso crema
- 240 g de crema agria o crème fraîche
- 400 g de puré de calabaza. Para hacerlo sólo tenéis que hornear o hervir la calabaza, hacer un puré y dejar que suelte el agua sobre un colador de un día para otro.
- 240 g azúcar
- 4 huevos a temperatura ambiente
- 35 g harina
- 1 cucharadita vainilla
- 1 cucharadita canela molida
- 1/4 cucharadita jengibre molido
- 1/4 cucharadita nuez moscada
- 120 g chocolate negro para postres


ELABORACIÓN

Trituramos las galletas, añadimos el cacao en polvo y mezclamos, añadimos la mantequilla fundida y removemos hasta que quede una mezcla uniforme. Vertemos sobre la base del molde forrada con papel de horno y vamos presionando hasta cubrirla entera. Lo introducimos en el horno que tendremos precalentado a 180º durante 13-15 minutos. Reservamos. Bajamos la temperatura a 150º.


En un bol mezclamos el azúcar, la harina tamizada, la canela, el jenjibre y la nuez moscada. 

En un bol grande batimos el queso crema con la crema agria hasta que esté bien mezclado. Añadimos la mezcla reservada de harina y azúcar y seguimos mezclando hasta que quede cremoso. Añadimos el extracto de vainilla y el puré de calabaza y mezclamos nuevamente hasta que quede integrado. Agregamos los huevos uno a uno hasta que se incorpore cada huevo.
Reservamos como 200-250 g de esta mezcla.

Derretimos el chocolate al baño maría hasta que esté deshecho. Vertemos  el chocolate en la mezcla de queso reservada y mezclar suavemente hasta que quede uniforme.

Añadimos cucharadas de la mezcla de chocolate en la parte superior de la mezcla de queso  y revolvemos suavemente con un cuchillo para conseguir el efecto marmolado.

Introducimos la tarta en el horno durante 45 minutos aprox a 150º. Apagamos el horno y dejamos reposar una hora dentro con la puerta cerrada.

Antes de que se enfríe del todo pasamos un cuchillo por los bordes del molde para poder desmoldarla bien. Dejamos que se enfríe por completo a temperatura ambiente y luego la metemos a la nevera. Es mejor hacerla de un día para otro.






No hay comentarios:

Publicar un comentario