FLAM DE CASTANYES DE LA IAIA (Recepta de Cruz Bayarri)
Avui vinc amb unes postres fàcils de fer, molt ric i diferent ja que quasi ningú endevina de què és quan ho prova. Ho he fet com m'ha ensenyat la meua iaia.
INGREDIENTS
- Per al caramel: 4 cullerades de sucre i 1 d'aigua
- 1 got (dels d'aigua d'1/4) de llet sencera
- 1 got (dels d'aigua d'1/4) de nata per a postres
- 3 ous L
- 400 g de crema de castanyes. Jo utilitze una de la marca Bonne Mamen que la venen en Alcampo
ELABORACIÓ
Per a fer el caramel posem en una paella el sucre i l'aigua a foc baix, ho deixem sense remoure fins que comença a enfosquir-se, llavors amb una cullera de fusta removem fins que adquirisca un color dauradet i llest. Aneu amb compte que no se us creme, ja que amargarà. Sinó sempre es pot utilitzar caramel ja preparat.
En un bol aboquem la llet, la nata i la crema, barregem amb unes varetes, jo ho vaig fer amb les manuals, fins que quede homogeni. Després anem afegint d'un en un els ous i els anem incorporant fins que quede una mescla uniforme.
Aboquem la mescla en un motle apte per a forn i ho farem a bany María. Per a açò col·loquem el motle dins d'un recipient una poc més gran i ho cobrim fins a la meitat del motle amb aigua ja bullint. Ho tindrem entre 40-50 minuts en el forn a 180º, açò dependrà del vostre forn i de l'altura del motle que utilitzeu.
Ho deixem reposar fora del forn i quan es refrede ho reservem en la nevera unes hores o millor si és d'un dia per a un altre.
FLAN DE CASTAÑAS DE LA ABUELA (Receta de Cruz Bayarri)
Hoy vengo con un postre fácil de hacer, muy rico y diferente puesto que casi nadie adivina de qué es cuando lo prueba. Lo he hecho como me ha enseñado mi abuela.
INGREDIENTES
- Para el caramelo: 4 cucharadas de azúcar y 1 de agua
- 1 vaso (de los de agua de 1/4) de leche entera
- 1 vaso (de los de agua de 1/4) de nata para postres
- 3 huevos L
- 400 g de crema de castañas. Yo utilizo una de la marca Bonne Maman que la venden en Alcampo
ELABORACIÓN
Para hacer el caramelo ponemos en una sartén el azúcar y el agua a fuego bajo, lo dejamos sin remover hasta que empieza a oscurecerse, entonces con una cuchara de madera removemos hasta que adquiera un color rubio tostado y listo. Tened cuidado en que no se os queme, puesto que amargará. Sino siempre se puede utilizar caramelo ya preparado.
En un bol vertemos la leche, la nata y la crema, mezclamos con unas varillas, yo lo hice con las manuales, hasta que quede homogéneo. Luego vamos añadiendo de uno en uno los huevos y los vamos incorporando hasta que quede una mezcla uniforme.
Vertemos la mezcla en un molde apto para horno y lo haremos a baño María. Para ello colocamos el molde dentro de un recipiente un poco más grande y lo cubrimos hasta la mitad del molde con agua ya hirviendo. Lo tendremos entre 40-50 minutos en el horno a 180º, esto dependerá de vuestro horno y de la altura del mode que utilicéis.
Lo dejamos reposar fuera del horno y cuando se enfríe lo reservamos en la nevera unas horas o mejor si es de un día para otro.
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