L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

domingo, 8 de mayo de 2016








FLAM DE IOGURT  AMB PERA A lA TARONJA (Recepta de Mari Cruz Bayarri)


Aquesta recepta la vaig veure en un blog i jo l'he adaptat una mica al meu gust. És molt suau i fresqueta està molt bona.


INGREDIENTS
- 2 sobres de gelatina neutra 
- 500 ml de suc de taronja natural ja colat
- 5 peres mitjanes o 6 xicotetes, millor si no estan verdes
- 4 iogurts: jo vaig posar 2 grecs ensucrats i 2 de pera
- caramel líquid
- 40 g de sucre bru


- Una culleradeta de ratlladura de taronja (opcional)


Nota: si voleu fer-la més lleugera, només heu de substituir els iogurts, per iogurts naturals descremats, tenint en compte que potser necessite un poc més de sucre, però açò ja al gust.


ELABORACIÓ
Abocar els dos sobres de gelatina neutra en un bol i afegir unes 3 o 4 cullerades del suc de taronja, remoure i deixar que s'hidrate. La resta del suc ho portem al foc, quan bulla, ho retirem i ho afegim a la gelatina. Removem fins que quede dissolta.
En un bol gran aboquem els iogurts, les peres trossejades, el sucre, la ratlladura de taronja i batem. Quan estiga una miqueta triturat, afegim el suc de taronja i batem fins a aconseguir una massa homogènia.
Aquesta mescla la posem en un motle prèviament untat amb caramel (no li poseu molt o sinó després al desemmotllar quedarà amb molt de caldo) i a la nevera un mínim de 5 hores, però sempre està millor d'un dia per a un altre.




FLAN DE IOGUR CON PERA A LA NARANJA (Receta de Mari Cruz Bayarri)

Esta receta la vi en un blog y yo la he adaptado un poco a mi gusto. Es muy suave y fresquita está muy rica.


INGREDIENTES
- 2 sobres de gelatina neutra 
- 500 ml de zumo de naranja natural ya colado
- 5 peras medianas o 6 pequeñas, mejor si no están verdes
- 4 yogures: yo puse 2 griegos azucarados y 2 de pera
- caramelo líquido
- 40 g de azúcar moreno
- Una cucharadita de ralladura de naranja (opcional)

Nota: si queréis hacerla más ligera, sólo tenéis que sustituir los yogures, por yogures naturales desnatados, teniendo en cuenta que quizá necesite un poco más de azúcar, pero eso ya al gusto.


ELABORACIÓN
Verter los dos sobres de gelatina neutra en un bol y añadir unas 3 o 4 cucharadas del zumo de naranja, remover y dejar que se hidrate. El resto del zumo lo llevamos al fuego, cuando hierva, lo retiramos y lo añadimos a la gelatina. Removemos hasta que quede disuelta.
En un bol grande vertemos los yogures, las peras troceadas, el azúcar, la ralladura y batimos. Cuando esté un poquito triturado, añadimos el zumo de naranja y batimos hasta conseguir una masa homogénea.
Esta mezcla la ponemos en un molde previamente untado con caramelo (no le pongáis mucho o sino luego al desmoldarla quedará con mucho caldo) y a la nevera un mínimo de 5 horas, pero siempre está mejor de un día para otro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario