L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 12 de diciembre de 2016








BUNYOLS DE PLÀTAN (Recepta de Pep Cahors)

Eeeps!..AQUI NO ES LLENÇA REES!
A casa vàrem tenir la iaia (la generació de la posguerra), per tant vaig apendre a ser imaginatiu i com diem pel món "els Catalans, de pedres en treuen pans", suposo que deu haver la versió valenciana.."els Valencians, de les pedres en treuen pans"

Avui tenia uns plàtans d'aquells que comencen a madurar més del compte i com us imagineu a casa no ens engrapem els plàtans de dos en dos, així que he despenjat la carpeta de les "pòcimes secretes" (visc a la vora d'un bosc i amb un gat, com en Gargamel) i mireu que n'he tret

INGREDIENTS
-3/4 plàtans madurets.
-Canyella en pols.
-2 ous.
-250 gr de farina.
-1 sobre de llevat.
-Coco ratllat.
-1/2 xerrup de rom. (Xerrup-xupito).
-25 gr de sucre refinat (blanc).
-Sucre moré.
-1/2 got de llet.
-30/50 grams de mantega fosa, en podeu prescindir (jo he posat i potser no feia falta)


TREJEMANEJE.
Per un costat axafem els plàtans amb una forquilla i afegim coco ratllat segons el gust i canyella.
Per altra banda fem la massa dels bunyols afegint tots els altres ingredients excepte el sucre moré....i una part de coco ratllat que utilitzarem per arrebossar els bunyols, i amassem.
Llavors juntem la massa amb la fruita i tornem a batre tot junt.
Amb l'ajuda de dues culleres fem forma als bunyols i els passem per la fregidora.
Surtits de la fregidora de seguit els arrebosseu amb una mescla de sucre moré i coco...per fer-ho mes tropical....poseu a Bob Marley de fons...i us els mengeu de bon rotllo saludant al veïnat des de la finestra.

Nota.....odio els fregits....però..
AQUI NO ES LLENÇA REES.



BUÑUELOS DE PLÁTANO (Receta de Pep Cahors)

Eeeps!..AQUÍ NO SE TIRA NADA!
En casa tuvimos la yaya (la generación de la posguerra), por lo tanto aprendí a ser imaginativo y cómo decimos por el mundo "los Catalanes, de piedras  sacan panes", supongo que debe de haber la versión valenciana.."los Valencianos, de las piedras  sacan panes"
Hoy tenía unos plátanos de aquellos que empiezan a madurar más de la cuenta y como os imagináis en casa no nos grapamos los plátanos de dos en dos, así que he descolgado la carpeta de las "pócimas secretas" (vivo al lado de un bosque y con un gato, como en Gargamel) y mirad que  he sacado

INGREDIENTES
-3/4 plátanos maduros.
-Canela en polvo.
-2 huevos.
-250 gr de harina.
-1 sobre de levadura.
-Coco rallado.
-1/2 xupito de ron.
-25 gr de azúcar refinado (blanco).
-Azúcar moreno.
-1/2 vaso de leche.
-30/50 gramos de mantequilla fundida,  podéis prescindir (yo he puesto y quizás no hacía falta)

TREJEMANEJE.
Por un lado chafamos los plátanos con un tenedor y añadimos coco rallado según el gusto y canela.
Por otro lado hacemos la masa  de los buñuelos añadiendo todos los otros ingredientes excepto el azúcar moreno....y una parte de coco rallado que utilizaremos para enlucir los buñuelos, y amasamos.
Entonces juntamos la masa con la fruta y volvemos a batir todo junto.
Con la ayuda de dos cucharas hacemos forma a los buñuelos y los pasamos por la freidora.
Salidos de la freidora enseguida los rebozáis con una mescla de azúcar moreno y coco...para hacerlo más tropical....ponéis a Bob Marley de fondo...y os los coméis de buen rollo saludando al vecindario desde la ventana.
Nota.....odio los fritos....pero..
AQUÍ  NO SE TIRA NADA.

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