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viernes, 30 de diciembre de 2016





PASTÍS FRED DE LLAGOSTINS I LLUÇ (Recepta de Cruz Bayarri)

Un pastís suau i deliciós, ideal com a entrant. La recepta original és de Arzak, encara que ell ho fa amb cabracho en lloc de lluç, el bé és que ho podeu fer amb qualsevol peix que vos agrade.

INGREDIENTS
- 350 g de lluç sense pell, ni espina
- 250 g de llagostins 
- 500 ml nata per a cuinar
- 250 ml llet 
- 6 ous L
- 100 g de tomaca fregida
- Sal i pebre
-Per a decorar: salsa rosa, olives, enciam, llagostins, tomaques cherry...

ELABORACIÓ
En un bol batem els ous amb un polsim de sal, quan hagen agafat una mica de volum afegim la llet i la nata i batem un parell de minuts més.
Esmicolem el lluç i li llevem les espines. 
Pelem els llagostins i els trossegem.
En un bol gran posem la mescla dels ous, el lluç, els llagostins, la tomaca fregida, sal i pebre. 
Triturem molt bé amb una batedora de braç o un pitxer batedora. Rectifiquem si fóra necessari de sal.
Afegim aquesta mescla a un motle (30 cm) untat prèviament amb mantega i pa ratllat.
Precalfem el forn a 200º.
Introduïm el motle en una font apta per a forn amb aigua ja calenta per a fer el bany maría. Els 10-15 primers minuts ho tindrem a 200º i després baixarem la temperatura a 180º. En total ho tindrem uns 45-60 minuts depenent del vostre forn. Comproveu amb un escuradents, si ix net ja està cuinat.
Deixem temperar i reservem en la nevera unes hores o millor si és d'un dia per a un altre.




PASTEL FRÍO DE LANGOSTINOS Y MERLUZA (Receta de Cruz Bayarri)

Un pastel suave y delicioso, ideal como entrante. La receta original es de Arzak, aunque él lo hace con cabracho en lugar de merluza, lo bueno es que lo podéis hacer con cualquier pescado que os guste.

INGREDIENTES
- 350 g de merluza sin piel, ni espina
- 250 g de langostinos 
- 500 ml nata para cocinar
- 250 ml leche 
- 6 huevos L
- 100 g de tomate frito
- Sal y pimienta
-Para decorar: salsa rosa, aceitunas, lechuga, langostinos, tomates cherry...

ELABORACIÓN
En un bol batimos los huevos con una pizca de sal, cuando hayan cogido un poco de volumen añadimos la leche y la nata y batimos un par de minutos más.
Desmenuzamos la merluza y le quitamos las espinas. 
Pelamos los langostinos y los troceamos.
En un bol grande ponemos la mezcla de los huevos, la merluza, los langostinos, el tomate frito, sal y pimienta. 
Trituramos muy bien con una batidora de brazo o una jarra batidora. Rectificamos si fuese necesario de sal.
Añadimos esta mezcla a un molde (30 cm) untado previamente con mantequilla y pan rallado.
Precalentamos el horno a 200º.
Introducimos el molde en una fuente apta para horno con agua ya caliente para hacer el baño maría. Los 10-15 primeros minutos lo tendremos a 200º y luego bajaremos la temperatura a 180º. En total lo tendremos unos 45-60 minutos dependiendo de vuestro horno. Comprobad con un palillo, si sale limpio ya está cocinado.
Dejamos atemperar y reservamos en la nevera unas horas o mejor si es de un día para otro.

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