L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

jueves, 13 de octubre de 2016










PASTÍS TURC DE IOGURT (Recepta de Cruz Bayarri)

Ahir vaig fer aquestes postres, el pastís turc de iogurt que ha popularitzat el xef Gordom Ramsay. D'aspecte sembla un pastís de formatge però el seu sabor i la seua textura és molt suau, gens dolça, amb un punt a llima. Ideal per als no gaire llaminers. El xef ho acompanya amb un almívar de taronja però vosaltres ho podeu acompanyar amb crema, melmelada, gelatina, etc.

INGREDIENTS
- 6 ous
- 600 g de iogurt grec natural
- 150 g de sucre
- 75 g de farina 
- Suc d'1 llima
- Ratlladura d'1 llima
- 7-8 g de llevat químic (mig sobre)

Per a decorar:
- 5 fulles de gelatina 
- 150 ml de suc de taronja natural
- 1-2 cullerades de sucre, al gust

ELABORACIÓ
Separar les clares de les gemmes.
Barrejar la farina i el llevat i ho tamisem.
Batre amb unes varetes (millor si són elèctriques) les gemmes juntament amb el sucre fins que blanquegen i la mescla doble el seu volum. Afegim a les gemmes, la farina amb el llevat, barrejar suaument amb una espàtula. Afegir el iogurt, la ratlladura i el suc de llima, barrejar suaument.
Batre les clares amb un pessic de sal fins a muntar-les a punt de neu.
Afegir a poc a poc i amb cura a la mescla anterior i integrar amb moviments suaus i envolupants, d'a baix cap amunt, perquè les clares baixen el menys possible.
Abocar sobre un motle prèviament greixat i folrat amb paper de forn.
Ficar al forn, prèviament calfat, a 175º durant 45-50 minuts o fins que en punxar amb un escuradents en el centre isca net.
Deixar temperar dins del motle. És normal que puge molt en el forn i que després baixe i s'esquerde (provaré de enfornar-lo d'una altra manera a veure si no se m'obri tant). Acabar de refredar per complet fora de la nevera.
Per a la gelatina: calfar el suc en el microones, diluir les fulles de gelatina en el suc (hidratades i escorregudes). Una vegada temperada, abocar sobre el pastís. Per a decorar-la li vaig posar unes làmines de taronja.





PASTEL TURCO DE YOGUR (Receta de Cruz Bayarri)

Ayer hice este postre, el pastel turco de yogur que ha popularizado el chef Gordom Ramsay. De aspecto parece un pastel de queso pero su sabor y su textura es muy suave, nada dulce, con un puntito a limón. Ideal para los no muy golosos. El chef lo acompaña con un almíbar de naranja pero vosotros lo podéis acompañar con crema, mermelada, gelatina, etc.

INGREDIENTES (molde de 22cm)
- 6 huevos
- 600 g de yogur griego natural
- 150 g de azúcar
- 75 g de harina 
- Zumo de 1 limón
- Ralladura de 1 limón
- 7-8 g de levadura química (medio sobre)

Para decorar:
- 5 hojas de gelatina 
- 150 ml de zumo de naranja natural
- 1-2 cucharadas de azúcar, al gusto

ELABORACIÓN
Separar las claras de las yemas.
Mezclar la harina y la levadura y lo tamizamos.
Batir con unas varillas (mejor si son eléctricas) las yemas junto con el azúcar hasta que blanqueen y la mezcla doble su volumen. Añadimos a las yemas, la harina con la levadura, mezclar suavemente con una espátula. Añadir el yogur, la ralladura y el zumo de limón, mezclar suavemente.
Batir las claras con un pellizco de sal hasta montarlas a punto de nieve.
Añadir poco a poco y con cuidado a la mezcla anterior e integrar con movimientos suaves y envolventes, de abajo hacia arriba, para que las claras bajen lo menos posible.
Verter sobre un molde previamente engrasado y forrado con papel de horno.
Meter al horno, previamente calentado, a 175º durante 45-50 minutos o hasta que al pinchar con un palillo en el centro salga limpio.
Dejar atemperar dentro del molde. Es normal que suba mucho en el horno y que luego baje y se agriete (probaré de hornearlo de otra manera a ver si no se me abre tanto). Terminar de enfriar por completo fuera de la nevera.
Para la gelatina: calentar el zumo en el microondas, diluir las hojas de gelatina en el zumo (hidratadas y escurridas). Una vez templada, verter sobre la tarta. Para decorarla le puse unas láminas de naranja.



No hay comentarios:

Publicar un comentario