PASTÍS DE IOGURT AMB MELMELADA (Recepta de Cruz Bayarri)
Us deixe amb una recepta fàcil, perdoneu que no pose foto del pastís en si però se'm va oblidar fer-la, però com m'havia sobrat barreja perquè vaig utilitzar un motle xicotet, vaig fer aquests gotets.
INGREDIENTS (Motle de 22-24 cm)
- 250 g de galetes tipus digestive
- 100 g de mantega (si utilitzeu galetes maría necessitareu una mica més de mantega)
- 8 fulles de gelatina
- 500 ml de nata per a muntar
- 100 ml de llet sencera
- 4 iogurts grecs sense sucre
- 210 g de sucre
- Melmelada de maduixa
ELABORACIÓ
Triturar les galetes amb una picadora (o ficant-les dins d'una borsa de congelat i trencant-les amb un corró) i afegir la mantega fosa. Barrejar fins que quede com una arena.
Folrar la base del motle amb aquesta galeta, pressionant perquè quede una capa homogènia, reservar en la nevera.
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda durant 5-10 min.
Calfar la llet en el microones i desfer les fulles de gelatina ben escorregudes fins que queden dissoltes. Deixar temperar.
Muntar la nata, per a açò és convenient tenir la nata molt freda, com també tenir el bol i les varetes un poquet abans en el congelador. Quan agafe cos anar abocant el sucre a poc a poc i batre fins que estiga muntada.
Buidar els iogurts en un bol i afegir la llet amb la gelatina, remoure i integrar.
Afegir el iogurt a la nata a poc a poc i amb moviments suaus perquè no es baixe. Reservar en la nevera d'un dia per a un altre.
Per al meu gust es va quedar una mica blana, així que la pròxima vegada li posaré un parell més de fulles de gelatina.
Jo li vaig posar per damunt melmelada casolana de maduixa que tenia per casa, però podeu posar fruita fresca, xocolata, etc.
TARTA DE YOGUR CON MERMELADA (Receta de Cruz Bayarri)
Os dejo con una receta fácil, perdonad que no ponga foto de la tarta en si pero se me olvidó hacerla, pero como me había sobrado mezcla porqué utilicé un molde pequeño, hice estos vasitos.
INGREDIENTES (Molde de 22-24 cm)
- 250 g de galletas tipo digestive
- 100 g de mantequilla (si utilizáis galletas maría necesitaréis un poco más de mantequilla)
- 8 hojas de gelatina
- 500 ml de nata para montar
- 100 ml de leche entera
- 4 yogures griegos sin azúcar
- 210 g de azúcar
- Mermelada de fresa
ELABORACIÓN
Triturar las galletas con una picadora (o metiéndolas dentro de una bolsa de congelado y rompiéndolas con un rodillo) y añadir la mantequilla fundida. Mezclar hasta que quede como una arena.
Forrar la base del molde con esta galleta, presionando para que quede una capa homogénea, reservar en la nevera.
Hidratar las hojas de gelatina en agua fría durante 5-10 min.
Calentar la leche en el microondas y deshacer las hojas de gelatina bien escurridas hasta que queden disueltas. Dejar templar.
Montar la nata, para ello es conveniente tener la nata muy fría, como también tener el bol y las varillas un ratito antes en el congelador. Cuando coja cuerpo ir vertiendo el azúcar poco a poco y batir hasta que esté montada.
Vaciar los yogures en un bol y añadir la leche con la gelatina, remover e integrar.
Añadir el yogur a la nata poco a poco y con movimientos suaves para que no se baje. Reservar en la nevera de un día para otro.
Para mi gusto se quedó un poco blanda, así que la próxima vez le pondré un par más de hojas de gelatina.
Yo le puse por encima mermelada casera de fresa que tenía por casa, pero podéis poner fruta fresca, chocolate, etc.
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