L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

viernes, 28 de abril de 2017







TRUITA DE BROTONS I ESPIGALLS (Recepta de Pep Cahors)

Per començar explicaré per qui no ho sàpiga que són brotons i espigalls (segur que si hagués alguna iaia al grup ho sabria)

Són fruit del producte mare de les cols, coliflors, lombardes, etc. Aquestes es poden collir tres cops...el capdell (cols, com les coneixem), els brotons...altooo!

Els brotons són els brots que surten a les cols un cop recol·lectades i els espigalls....altoooo! altre cop!
Els espigalls són els brotons però a punt de fer flor (el brot amb petites puncelletes de flor)

Aquestes dues parts, brotons i espigalls, són les parts més tendres que produeix la col. El problema que en ser tan dentre costa de mantenir la vigorositat perquè arribi en òptimes condicions a les botigues, per tant, o teniu un hort o ho teniu difícil.

Després d'aquest rotllo que us he fotut anem per feina


TREJEMANEJE:
Trieu les parts més tendres d'aquestos i apa! ho fiqueu en el wok...si, aquesta paella gegant amb un petit raig d'oli d'oliva (del país a poder ser), un bon raig de salsa de soja i un pel de sal...fins que quedi "potxo"  i prou, de seguit està cuit.
Per fer la truita caldrà trencar els ous i ho afegiu (va...a aquestes alçades no us explicaré com es fa una truita oi?)
Un cop feta la truita cap el ventre...ho heu de provar...Boníssim"
Podeu barrejar brotons i espigalls de totes les cols que tingueu.
Per cert, si això és boníssim, deixeu espigar alguns alls tendres, si una truita de brotons i espigalls de cols són una delícia, una truita d'espigalls d'alls tendres són el caviar de tots aquests productes.

Bon profit!





TORTILLA DE BROTONS Y ESPIGALLS (Receta de Pep Cahors)
Para empezar a explicar para quien no lo sepa que son brotons y espigalls (seguro que si hubiera alguna abuela al grupo lo sabría)
Son fruto del producto madre de las coles, coliflores, lombardas, etc. Estas se pueden cosechar tres veces ... el ovillo (coles, como las conocemos), los brotons ... altooo!
Los brotons son los brotes que salen a las coles una vez recolectadas y los espigalls .... altoooo! de nuevo!
Estas dos partes, brotons y espigalls, son las partes más tiernas que produce la col. El problema que al ser tan entre costa de mantener la vigorosidad para que llegue en óptimas condiciones en las tiendas, por lo tanto, o tiene un huerto o lo tiene difícil.
Los espigalls son los brotons pero a punto de hacer flor (el brote con pequeños pinchitos de flor) Después de este rollo que os he metido vamos al grano. TREJEMANEJE:
Elija las partes más tiernas de estos y hala! lo metéis en el wok ... si, esta paella gigante con un pequeño chorro de aceite de oliva (del país poder ser), un buen chorro de salsa de soja y un por de sal ... hasta que quede " Potx "y suficiente, de seguido está cocido.
Para hacer la tortilla habrá romper los huevos y lo añada (va ... a estas alturas no os contaré cómo se hace una tortilla ¿verdad?) Una vez hecha la tortilla hacia el vientre ... lo debes probar ... Buenísimo " Puede mezclar brotons y espigalls de todas las coles que tenga.
Buen provecho!
Por cierto, si esto es buenísimo, deje espigar algunos ajos tiernos, si una tortilla de brotons y espigalls de coles son una delicia, una tortilla de espigalls de ajos tiernos son el caviar de todos estos productos.



No hay comentarios:

Publicar un comentario