L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

miércoles, 24 de agosto de 2016












ALBERGÍNIES EN ESCABETX I CONSERVA (Recepta de Pep Cahors)

NECESSITEM
6 / 8 Pots de conserva de 1/2 kilo. (normalment en sindicats agraris o cooperatives agràries els venen barats, fins hi tot us vendran tapes soltes).


INGREDIENTS
-2 kilos albergínies petites o mitjanes.
-Vinagre blanc bo (feu gasto que encara us queda una part de la paga extra!, que per el que val el vinagre, val la pena).
-Oli d'oliva.
-Polpa de nyores, o pimentó dolç
-Comí.
-Sal
-Farigola.
-Pebre blanc.


TREJEMANEJE.
Primer de tot, esterilitzar els pots de vidre no fos cas que tingueu la família de cagarrines i no us convidessin mai més el dia de Nadal!
Després posem les albergínies en aigua tèbia en un olla i encenem el gas, AL LLORO! QUAN L'AIGUA COMENCI A FER BOMBOLLETES, TANQUEM EL GAS! Han de quedar dures, sols volem estovar-les una mica. ja que durant el bany maria de la conserva tindran una segona cocció i si ens passem les haureu de menjar en cullera.
Les retirem de la cassola, i les estenem demunt d'un drap de cuina per que s'aixuguin.

Ara mentre es refreden, posem 3/4 de litre de vinagre, una tassa d'oli (mug), i les espècies al gust, portem el mejunje a ebullició que redueixi una mica (recordeu que les fem en escabetx, no en vinagre) i deixem refredar.
Que?, us esteu fotent un mojito mentre refreda oi??(quina barra!, i jo escrivint.
Doncs ala! deixeu el mojito i comenceu a tallar les albergínies a tires o a daus, jo les tallo a tires i les aneu entotxonant dins del pot.
Poseu l'escabetx fins a omplir-lo ben arran.
I a la banyera! (vull dir al bany maria), quan l'aigua comenci a fer xup-xup treieu els pots i els poseu damunt d'un drap (un cop em va petar un per contrast, al posar-lo damunt del marbre, sigueu previnguts/udes).
Ja ho teniu, aquests pots es poden guardar mes d'un any en l'armari o en el rebost, com deia la iaia per si ve un altra guerra! (va viure la del 19, la guerra civil, i la del 42).


PRESENTACIÓ.
Com us surti del ##### però jo poso les tiretes un platet, amb una anxova per damunt.




BERENJENAS EN ESCABECHE Y CONSERVA (Receta de Pep Cahors)

NECESITAMOS
6 / 8 Botes de conserva de 1/2 kilo. (normalmente en sindicatos agrarios o cooperativas agrarias los venden baratos, hasta os venderán tapas sueltas).

INGREDIENTES
-2 kilos berenjenas pequeñas o medias.
-Vinagre blanco bono (haced gasto que todavía os queda una parte de la paga extra!, que por el que vale el vinagre, vale la pena).
-Aceite de oliva.
-Pulpa de ñores, o pimentón dulce
-Comino.
-Sal
-Tomillo.
-Pimienta blanca.

TREJEMANEJE.
Antes que nada, esterilizar los botes de vidrio no fuera caso que tengáis la familia de caguetas y no os invitaran nunca más el día de Navidad!
Después ponemos las berenjenas en agua tibia en un olla y encendemos el gas, AL LORO! CUANDO El agua EMPIECE A HACER BURBUJITAS, CERRAMOS EL GAS! Tienen que quedar duras, sólo queremos ablandarlas un poco. puesto que durante el baño maria de la conserva tendrán una segunda cocción y si nos pasamos las tendréis que comer en cuchara.
Las retiramos de la cazuela, y las extendemos encima de un paño de cocina por que se sequen.
Ahora mientras se enfrían, ponemos 3/4 de litro de vinagre una taza de aceite (mug), y las especias al gusto, traemos el mejunje a ebullición que reduzca un poco (recordáis que las hacemos en escabeche, no en vinagre) y dejamos enfriar.
Que?, os estáis jodiendo un mojito mientras enfría? (qué barra!, y yo escribiendo).
Pues ala! dejáis el mojito y empezáis a cortar las berenjenas a tiras o a dados, yo las corto a tiras y las vais introduciendo dentro del bote.
Ponéis el escabeche hasta llenarlo bien hasta el borde.
Y a la bañera! (quiero decir al baño maria), cuando el agua empiece a hacer chup-chup sacáis los botes y los ponéis encima de un trapo (una vez me estalló un por contraste, al ponerlo encima del mármol, seáis precavidos/as).
Ya lo tenéis, .estos botes se pueden guardar mes de un año en el armario o en la despensa, como decía la yaya por si viene un otra guerra! (vivió la del 19, la guerra civil, y la del 42).

PRESENTACIÓN.
Cómo os salga del ##### pero yo pongo las tiritas un platillo, con una anchoa por encima.

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