L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

martes, 2 de agosto de 2016




PASTÍS DE FORMATGE "LA VIÑA"  (Recepta de Cruz Bayarri)

Aquest pastís és el famós pastís de formatge del restaurant La Viña de Sant Sebastià, la vaig veure en youtube i vaig decidir fer-la. En el restaurant la serveixen tal qual, però jo l'he fet amb compota de pruna (en el vídeo la feien amb cireres)

INGREDIENTS (motle de 22 cm)
- 1 kg de formatge crema a temperatura ambiente (NO vos aconselle el de la marca blanca de Consum)
- 5 ous L
- 500 ml de nata per a muntar
- 400 g de sucre (jo vaig posar una mica menys)
- 1 cullerada satisfeta de farina
Per a la compota: 
- 500 de prunes freses, pot ser qualsevol altra fruita
- 125 g de sucre
- 2 culleradetes d'aigua

ELABORACIÓ
Abocar tots els ingredients en un bol i batre fins que quede una mescla homogènia.
Folrar el motle amb dos papers de forn (d'ací el seu aspecte rústic) i abocar la mescla.
La portem al forn que tindrem precalfat a 220º durant 40-50 minuts (depèn del vostre forn). Si a meitat cocció veieu que se us crema la superfície, tapeu-la amb paper d'alumini.
Quan la tragueu veureu que el centre us ha de quedar bla però quan refrede es queda quallat.
Reservar en la nevera i servir 24 hores després.

Per a fer la compota: desossar les prunes i abocar en un cassó, afegir el sucre i l'aigua, deixar coure durant 20-30 minuts a foc baix i removent de tant en tant.



TARTA DE QUESO "LA VIÑA"  (Receta de Cruz Bayarri)

Esta tarta es la famosa tarta de queso del restaurante La Viña de San Sebastián, la vi en youtube y decidí hacerla. En el restaurante la sirven tal cual, pero yo la he hecho con compota de ciruela (en el vídeo la hacían con cerezas)

INGREDIENTES (molde de 22 cm)
- 1 kg de queso crema a temperatura ambiente (NO os aconsejo el de la marca blanca de Consum)
- 5 huevos L
- 500 ml de nata para montar
- 400 g de azúcar (yo puse un poco menos)
- 1 cucharada colmada de harina
Para la compota: 
- 500 de ciruelas fresas, puede ser cualquier otra fruta
- 125 g de azúcar
- 2 cucharaditas de agua

ELABORACIÓN
Verter todos los ingredientes en un bol y batir hasta que quede una mezcla homogénea.
Forrar el molde con dos papeles de horno (de ahí su aspecto rústico) y vertemos la mezcla.
La llevamos al horno que tendremos precalentado a 220º durante 40-50 minutos (depende de vuestro horno). Si a mitad cocción veis que se os quema la superficie, tapadla con papel de aluminio.
Cuando la saquéis veréis que el centro os tiene que quedar blando pero en cuanto enfríe se queda cuajado.
Reservar en la nevera y servir 24 horas después.

Para hacer la compota: deshuesar las ciruelas y verter en un cazo, añadir el azúcar y el agua, dejar cocer durante 20-30 minutos a fuego bajo y removiendo de vez en cuando.



No hay comentarios:

Publicar un comentario