L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

martes, 30 de agosto de 2016


                 






PASTÍS INTEL·LIGENT O  MÀGIC DE XOCOLATA (Recepta de Cruz Bayarri)

Feia molt temps que volia fer aquest pastís així que la vaig cercar per internet. La característica  d'aquest pastís és que durant la cocció se separa en tres capes diferents: una de bescuit, una altra de flam i una altra de púding. En les fotos no s'aprecia bé el resultat doncs el motle que vaig utilitzar era massa gran, segurament en un motle quadrat més xicotet quede millor.

INGREDIENTS
- 4 ous 
- 500 ml de llet tíbia
- 125 g de mantega fosa i freda
- 180 g de sucre
- 100 g de farina tamisada
- 25 g de cacau pur en pols
- 1 cullerada de vainilla

Important!: cal deixar tots els ingredients a temperatura ambient per a poder fer el pastís (excepte la llet), 

ELABORACIÓ
Separar els rovells de les clares, batre els rovells amb el sucre fins que estiguen espumoses. Afegir la mantega i barrejar. 
Separar una mica de llet per a desfer el cacau i barrejar amb la llet restar, barrejar ací també la vainilla. Afegir la llet als rovells i després afegir la farina.
Muntar en aquest moment les clares a punt de neu  (abans no) i les afegim barrejant-les amb moviments envolupants i suaus. Barrejar just perquè s'integren, més no. Colar la mescla per a evitar grumolls.
Abocar aquesta mescla en un motle untat amb mantega i farina.
Enfornar amb el forn precalfat a 180º durant 10 minuts i després a 160º durant 40 minuts més. Comprovar que està cuit punxant en el centre amb un escuradents, si ix net, el pastís està fet. 
Deixar refredar completament abans de servir.



PASTEL INTELIGENTE O  MÁGICO DE CHOCOLATE (Receta de Cruz Bayarri)

Hacía mucho tiempo que quería hacer esta tarta así que la busqué por internet. La característica  de esta tarta es que durante la cocción se separa en tres capas diferentes: una de bizcocho, otra de flan y otra de puding. En las fotos no se aprecia bien el resultado pues el molde que utilicé era demasiado grande, seguramente en un molde cuadrado más pequeño quede mejor.

INGREDIENTES
- 4 huevos 
- 500 ml de leche tíbia
- 125 g de mantequilla fundida y fría
- 180 g de azúcar
- 100 g de harina
- 25 g de cacao puro en polvo
- 1 cucharada de vainilla

Importante!: hay que dejar todos los ingredientes a temperatura ambiente para poder hacer el pastel (excepto la leche), 

ELABORACIÓN
Separar las yemas de las claras, batir las yemas con el azúcar hasta que estén espumosas. Añadir la mantequilla y mezclar. 
Separar un poco de leche para deshacer el cacao y mezclar con el otro resto de leche, mezclar aquí también la vainilla. Añadir la leche a las yemas y luego añadir la harina.
Montar en este momento las claras a punto de nieve  (antes no) y las añadimos mezclándolas con movimientos envolventes. Mezclar lo justo para que se integren. Colar la mezcla para evitar grumos.
Verter esta mezcla en un molde untado con mantequilla y harina.
Hornear con el horno precalentado a 180º durante 10 minutos y luego a 160º durante 40 minutos más. Comprobar que está cocido pinchando en el centro con un palillo, si sale limpio, la tarta está hecha. 
Dejar enfriar completamente antes de servir.


No hay comentarios:

Publicar un comentario