CARACOLES FRITOS, EN SALSA Y CON TOMATE (Receta de Paquita Comes Albors)
Esta receta la la guisa mi hermana que le sale de rechupete.
INGREDIENTES:
-Caracoles
-Aceite
-Sal
-Vino blanco 1 litro
- Guindilla
-Laurel
-Ajos
-Almendras o cacaos ( gusto )
- Tomate
- Pimentón
-Caracoles
-Aceite
-Sal
-Vino blanco 1 litro
- Guindilla
-Laurel
-Ajos
-Almendras o cacaos ( gusto )
- Tomate
- Pimentón
ELABORACIÓN:
Lavar muy bien los caracoles hasta que suelten todas las babas, después para engañarlos ( que saquen la molla ) se ponen en una olla llena de agua y se tapa con un plato y encima peso (por ejemplo otra olla con agua dento) lo dejamos un día hasta que saquen toda la molla.
Quitamos el agua que aún le salen babas, y se pone al fuego que hierva, cuando ya esté se cambia el agua y otro hervor y otra agua...
Para hacerlos en salsa: En un mortero hacemos un picadillo con los ajos y un poco de sal (para no salten los ajos), después ponemos las almendras o cacaos. En una sartén con aceite sofreímos la guindilla y el picadillo del mortero, le añadimos el tomate y el pimentón, mezclamos bien y ponemos en la cazuela de los caracoles dejamos cocer y rectificamos de sal.
Para hacerlos fritos: en una sartén ponemos aceite y la gunidilla, sofreímos un poco y echamos los caracoles, mezclamos un poco y ponemos el vino y dejamos que reduzca hasta que quede muy poco y echamos la sal sin remover y después a emplatar .
Para hacerlos con tomate: se quita el caldo, en la sartén se pone el tomate y los caracoles. Que se cueza el tomate y ya está. Las medidas como os digo siempre según comensales, espero que os guste.
CARAGOLS FREGITS, EN SALSA I AMB TOMACA (Recepta de Paquita Comes Albors)
Aquesta recepta la la guisa la meua germana que li ix de rechupete.
INGREDIENTS:
-Caragols
-Oli
-Sal
-Vi blanc 1 litre
- Pebrera
-Llorer
-Alls
-Ametles o cacaus ( gust )
- Tomaca
- Pimentó
ELABORACIÓ:
Llavar molt bé els caragols fins que solten totes les baves, després per a enganyar-los ( que traguen la molla ) es posen en una olla plena d'aigua i es tapa amb un plat i damunt pes (per exemple una altra olla amb aigua dente) ho deixem un dia fins que traguen tota la molla.
Llevem l'aigua que encara li ixen baves, i es posa al foc que bulla, quan ja estiga es canvia l'aigua i un altre bulliment i una altra aigua...
Per a fer-los en salsa: En un morter fem una picada amb els alls i una mica de sal (para no salten els alls), després posem les ametles o cacaus. En una paella amb oli sofregim la pebrera i la picada del morter, li afegim la tomaca i el pimentó, barregem bé i posem en la cassola dels caragols deixem coure i rectifiquem de sal.
Per a fer-los fregits: en una paella posem oli i la pebrera, sofregim una mica i tirem els caragols, barregem una mica i posem el vi i deixem que reduïsca fins que quede molt poc i tirem la sal sense remoure i després a emplatar .
Per a fer-los amb tomaca: es lleva el brou, en la paella es posa la tomaca i els caragols. Que es coga la tomaca i ja està. Les mesures com us dic sempre segons comensals, espere que us agrade.
Aquesta recepta la la guisa la meua germana que li ix de rechupete.
INGREDIENTS:
-Caragols
-Oli
-Sal
-Vi blanc 1 litre
- Pebrera
-Llorer
-Alls
-Ametles o cacaus ( gust )
- Tomaca
- Pimentó
ELABORACIÓ:
Llavar molt bé els caragols fins que solten totes les baves, després per a enganyar-los ( que traguen la molla ) es posen en una olla plena d'aigua i es tapa amb un plat i damunt pes (per exemple una altra olla amb aigua dente) ho deixem un dia fins que traguen tota la molla.
Llevem l'aigua que encara li ixen baves, i es posa al foc que bulla, quan ja estiga es canvia l'aigua i un altre bulliment i una altra aigua...
Per a fer-los en salsa: En un morter fem una picada amb els alls i una mica de sal (para no salten els alls), després posem les ametles o cacaus. En una paella amb oli sofregim la pebrera i la picada del morter, li afegim la tomaca i el pimentó, barregem bé i posem en la cassola dels caragols deixem coure i rectifiquem de sal.
Per a fer-los fregits: en una paella posem oli i la pebrera, sofregim una mica i tirem els caragols, barregem una mica i posem el vi i deixem que reduïsca fins que quede molt poc i tirem la sal sense remoure i després a emplatar .
Per a fer-los amb tomaca: es lleva el brou, en la paella es posa la tomaca i els caragols. Que es coga la tomaca i ja està. Les mesures com us dic sempre segons comensals, espere que us agrade.
No hay comentarios:
Publicar un comentario