PASTÍS GELAT DE BRESQUILLA (Recepta de Cruz Bayarri)
Aquesta recepta la vaig veure en internet i és ideal per a aquests dies de calor.
INGREDIENTS:
- Un quilo de bresquilla en almívar
- Bescuits secs (també es pot fer amb galetes, amb bescuits de soletilla, sobaos, etc)
- 400 ml de nata per a muntar freda (35% matèria grassa)
- Un pot xicotet de llet condensada (aprox. 390 g)
- 2 clares d'ou a temperatura ambiente
- 10 fulles de gelatina
- Per a decorar: nata muntada, guindes, menta...
ELABORACIÓ:
- Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda. Reserveu.
- En un motle desmotllable cobriu la base amb els bescuits humitejats amb l'almívar de la bresquilla.
- Talleu en llunes la bresquilla i ho disposem contra la paret del motle (lleveu les vores de la bresquilla perquè les llunes queden més boniques)
- Tritureu en la batedora 3 mitges bresquilles juntament amb les vores que heu llevat) Reserveu.
- Munteu la nata, li afegiu la llet condensada i aneu barrejant amb moviments envolupants fins que estiga integrada.
- Munteu les clares amb un pessic de sal a punt de neu i les afegiu a la mescla anterior amb moviments envolupants fins que estiguen integrades.
- En un cassó poseu 4 cullerades de l'almívar i quan bullga li afegiu les fulles de gelatina escorregudes i les dissoleu completament. Retireu del foc i afegiu un parell de cullerades de la mescla perquè tempere i així poder afegir-li-ho amb cura a la mescla de la nata fins que quede integrat.
- Agafeu la meitat de la mescla i l' aboqueu sobre el motle. Ho introduïu en el congelador una hora.
- A l'altra meitat li afegiu la bresquilla que teníeu triturada i barregem amb cura. Aboqueu aquesta mescla en el motle i ho deixeu en el congelador 24 hores.
- 2-3 hores abans de servir es trau del congelador i s'introdueix en la nevera.
- Decorar al gust.
--> TRUC PER MONTAR LA NATA: per a que la nata munte be, és necessari que estiga molt freda. També podem posar el recipient i les varilles al congelador per a que estiguen ben fredes. Per cada 200 ml de nata podem afegir 2 cullerades de postre de formatge crema, o 2 cullerades de postre de cuajada, o 2 cullerades de postre de gelatina neutra. D'aquesta manera obtindrem una nata més ferma.
TARTA HELADA DE MELOCOTÓN (Receta de Cruz Bayarri)
Esta receta la vi en internet y es ideal para estos días de calor.
INGREDIENTES:
- Un kilo de melocotón en almíbar
- Bizcochos secos (también se puede hacer con galletas, con bizcochos de soletilla, sobaos, etc)
- 400 ml de nata para montar fría (35% materia grasa)
- Un bote pequeño de leche condensada (aprox. 390 g)
- 2 claras de huevo a temperatura ambiente
- 10 hojas de gelatina
- Para decorar: nata montada, guindas, menta...
ELABORACIÓN:
- Hidratamos las hojas de gelatina en agua fría. Reservamos.
- En un molde desmoldable cubrimos la base con los bizcochos humedecidos con el almíbar del melocotón.
- Cortamos en lunas el melocotón y lo disponemos contra la pared del molde (quitamos los bordes del melocotón para que las lunas queden más bonitas)
- Trituramos en la batidora 3 medios melocotones junto con los bordes que hemos quitado) Reservamos.
- Montamos la nata, le añadimos la leche condensada y vamos mezclando con movimientos envolventes hasta que esté integrada.
- Montamos las claras con un pellizco de sal a punto de nieve y las añadimos a la mezcla anterior con movimientos envolventes hasta que estén integradas.
- En un cazo ponemos 4 cucharadas del almíbar y cuando hieva le añadimos las hojas de gelatinas escurridas y las disolvemos completamente. Retiramos del fuego y añadimos un par de cucharadas de la mezcla para que atempere y así poder añadírselo con cuidado a la mezcla de la nata hasta que quede integrado.
- Cogemos la mitad de la mezcla y la vertemos sobre el molde. Lo introducimos en el congelador una hora.
- A la otra mitad le añadimos el melocotón que teníamos triturado y mezclamos con cuidado. Vertemos esta mezcla en el molde y lo dejamos en el congelador 24 horas.
- 2-3 horas antes de servir se saca del congelador y se introduce en la nevera.
- Decorar al gusto.
--> TRUCO PARA MONTAR LA NATA: para que la nata monte bien, es necesario que esté muy fría. También podemos poner el recipiente y las varillas al congelador para que estén muy frías. Por cada 200 ml de nata podemos añadir 2 cucharadas de postre de queso quema, o 2 cucharadas de postre de cuajada, o 2 cucharadas de postre de gelatina neutra. De este modo obtendremos una nata más firme.
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