L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 13 de julio de 2015







PASTÍS GELAT DE BRESQUILLA  (Recepta de Cruz Bayarri)


Aquesta recepta la vaig veure en internet i és ideal per a aquests dies de calor.



INGREDIENTS:
- Un quilo de bresquilla en almívar
- Bescuits secs (també es pot fer amb galetes, amb bescuits de soletilla, sobaos, etc)
- 400 ml de nata per a muntar freda (35% matèria grassa)
- Un pot xicotet de llet condensada (aprox. 390 g)
- 2 clares d'ou a temperatura ambiente
- 10 fulles de gelatina
- Per a decorar: nata muntada, guindes, menta...




ELABORACIÓ:
- Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda. Reserveu.
- En un motle desmotllable cobriu la base amb els bescuits humitejats amb l'almívar de la bresquilla.


- Talleu en llunes la bresquilla i ho disposem contra la paret del motle (lleveu les vores de la bresquilla perquè les llunes queden més boniques)

- Tritureu en la batedora 3 mitges bresquilles juntament amb les vores que heu llevat) Reserveu.
- Munteu la nata, li afegiu la llet condensada i aneu barrejant amb moviments envolupants fins que estiga integrada.
- Munteu les clares amb un pessic de sal a punt de neu i les afegiu a la mescla anterior amb moviments envolupants fins que estiguen integrades.
- En un cassó poseu 4 cullerades de l'almívar i quan bullga li afegiu les fulles de gelatina escorregudes i les dissoleu completament. Retireu del foc i afegiu un parell de cullerades de la mescla perquè tempere i així poder afegir-li-ho amb cura a la mescla de la nata fins que quede integrat. 
- Agafeu la meitat de la mescla i l' aboqueu sobre el motle. Ho introduïu en el congelador una hora.
- A l'altra meitat li afegiu la bresquilla que teníeu triturada i barregem amb cura. Aboqueu aquesta mescla en el motle i ho deixeu en el congelador 24 hores.
- 2-3 hores abans de servir es trau del congelador i s'introdueix en la nevera.
- Decorar al gust.


   --> TRUC PER MONTAR LA NATA: per a que la nata munte be, és necessari que estiga molt freda. També podem posar el recipient i les varilles al congelador per a que estiguen ben fredes. Per cada 200 ml de nata podem afegir 2 cullerades de postre de formatge crema, o 2 cullerades de postre de cuajada, o 2 cullerades de postre de gelatina neutra. D'aquesta manera obtindrem una nata més ferma.



TARTA HELADA DE MELOCOTÓN (Receta de Cruz Bayarri)

Esta receta la vi en internet y es ideal para estos días de calor.


INGREDIENTES:
- Un kilo de melocotón en almíbar
- Bizcochos secos (también se puede hacer con galletas, con bizcochos de soletilla, sobaos, etc)
- 400 ml de nata para montar fría (35% materia grasa)
- Un bote pequeño de leche condensada (aprox. 390 g)
- 2 claras de huevo a temperatura ambiente
- 10 hojas de gelatina
- Para decorar: nata montada, guindas, menta...


ELABORACIÓN:
- Hidratamos las hojas de gelatina en agua fría. Reservamos.
- En un molde desmoldable cubrimos la base con los bizcochos humedecidos con el almíbar del melocotón.
- Cortamos en lunas el melocotón y lo disponemos contra la pared del molde (quitamos los bordes del melocotón para que las lunas queden más bonitas)
- Trituramos en la batidora 3 medios melocotones junto con los bordes que hemos quitado) Reservamos.
- Montamos la nata, le añadimos la leche condensada y vamos mezclando con movimientos envolventes hasta que esté integrada.
- Montamos las claras con un pellizco de sal a punto de nieve y las añadimos a la mezcla anterior con movimientos envolventes hasta que estén integradas.
- En un cazo ponemos 4 cucharadas del almíbar y cuando hieva le añadimos las hojas de gelatinas escurridas y las disolvemos completamente. Retiramos del fuego y añadimos un par de cucharadas de la mezcla para que atempere y así poder añadírselo con cuidado a la mezcla de la nata hasta que quede integrado. 
- Cogemos la mitad de la mezcla y la vertemos sobre el molde. Lo introducimos en el congelador una hora.
- A la otra mitad le añadimos el melocotón que teníamos triturado y mezclamos con cuidado. Vertemos esta mezcla en el molde y lo dejamos en el congelador 24 horas.
- 2-3 horas antes de servir se saca del congelador y se introduce en la nevera.
- Decorar al gusto.


    --> TRUCO PARA MONTAR LA NATA: para que la nata monte bien, es necesario que esté muy fría. También podemos poner el recipiente y las varillas al congelador para que estén muy frías. Por cada 200 ml de nata podemos añadir 2 cucharadas de postre de queso quema, o 2 cucharadas de postre de cuajada, o 2 cucharadas de postre de gelatina neutra. De este modo obtendremos una nata más firme.


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