L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

domingo, 30 de agosto de 2015


LIONESAS (Receta de Mari Carmen Ene)

INGREDIENTES para la pasta Choux
-100 gr de mantequilla ( o manteca de cerdo)
-250 gr agua
-200 gr harina
-Un pellizco de sal (3 gr)
-Un pellizco de azúcar (3 gr)
-3 o 4 huevos (depende del grosor)
Para rellenar: nata, trufa, crema pastelera, etc

PREPARACIÓN
-Se pone a calentar el agua, la mantequilla, la sal y el azúcar.
-Cuando hierve a borbotones se tira la harina de golpe, y se mueve hasta que se mezcle todo, se apaga el fuego y se sigue moviendo para que se integre todo.
-Se deja que baje un poco la temperatura, se van añadiendo los huevos de uno en uno... ( se tira 1 huevo, se mezcla, hasta que se integre completamente, y así los 4 huevos)
-Esta masa tiene que quedar blanda, pero no demasiado...el punto es coger con una cuchara de madera una porción y que cuando caiga haga un pico en la cuchara, si no habrá que poner otro huevo...Esto ya es cogerle el punto.
-Poner en una manga pastelera y hacer las bolitas.
-Cocer a unos 200 grados unos 8-10 minutos
-Rellenar con lo que queráis.


LIONESES (Recepta de Mari Carmen Ene)

INGREDIENTS per a la pasta Choux
-100 gr de mantega ( o llard de porc)
-250 gr aigua
-200 gr farina
-Un pessic de sal (3 gr)
-Un pessic de sucre (3 gr)
-3 o 4 ous (depèn del grossor)
Per a farcir: nata, tòfona, crema pastissera, etc


PREPARACIÓ
-Es posa a calfar l'aigua, la mantega, la sal i el sucre.
-Quan bull a borbollons es tira la farina de colp, i es mou fins que es barrege tot, s'apaga el foc i se segueix movent perquè s'integre tot.
-Es deixa que baixe una mica la temperatura, es van afegint els ous d'un en un... (es tira 1 ou, es barreja, fins que s'integre completament, i així els 4 ous)
-Aquesta massa ha de quedar blana, però no massa...el punt és agafar amb una cullera de fusta una porció i que quan caiga faça un bec en la cullera, si no caldrà posar un altre ou...Açò ja és agafar-li el punt.
-Posar en una pispa pastissera i fer les boletes.
-Coure a uns 200 graus uns 8-10 minuts
-Emplenar amb el que vulgueu.

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