TOMATE CONFITADO (Receta de Mari Carmen Ene)
INGREDIENTES
-Tomates ( una vez pelados y despepitados tenía 2'5 kilos)
-2 kilos de azúcar
-3 vasos de agua
-3 cucharadas soperas de cal muerta
-2 ramas de canela
-6 clavos
-Tomates ( una vez pelados y despepitados tenía 2'5 kilos)
-2 kilos de azúcar
-3 vasos de agua
-3 cucharadas soperas de cal muerta
-2 ramas de canela
-6 clavos
PREPARACIÓN
-Se pelan los tomates y se despepitan, se cortan en cuartos.
-Se diluye la cal en 5 litros de agua, y se pone el tomate a remojo durante 12 horas.
-Pasado este tiempo se enjuaga muy bien el tomate.
-Poner en una olla el azúcar junto con los 3 vasos de agua, las ramas de canela y los clavos, cuando se deshaga el azúcar agregar el tomate y dejar hervir unos 30 o 40 minutos.
-Una vez frío ponerlo en tarros de cristal o jarra de barro,junto con el caldo de la cocción (almíbar)
Con la cal lo que se consigue es que el tomate quede duro y no se deshaga, queda una textura igual que el calabazate... de hecho se hace igual con calabaza.
-Se pelan los tomates y se despepitan, se cortan en cuartos.
-Se diluye la cal en 5 litros de agua, y se pone el tomate a remojo durante 12 horas.
-Pasado este tiempo se enjuaga muy bien el tomate.
-Poner en una olla el azúcar junto con los 3 vasos de agua, las ramas de canela y los clavos, cuando se deshaga el azúcar agregar el tomate y dejar hervir unos 30 o 40 minutos.
-Una vez frío ponerlo en tarros de cristal o jarra de barro,junto con el caldo de la cocción (almíbar)
Con la cal lo que se consigue es que el tomate quede duro y no se deshaga, queda una textura igual que el calabazate... de hecho se hace igual con calabaza.
TOMACA CONFITADA (Recepta de Mari Carmen Ene)
INGREDIENTS
-Tomaques ( una vegada pelats i despepitats tenia 2'5 quilos)
-2 quilos de sucre
-3 gots d'aigua
-3 cullerades soperes de calç morta
-2 branques de canyella
-6 claus
PREPARACIÓ
-Es pelen les tomaques i es despepiten, es tallen en quarts.
-Es dilueix la calç en 5 litres d'aigua, i es posa la tomaca en remull durant 12 hores.
-Passat aquest temps s'esbandeix molt bé la tomaca.
-Posar en una olla el sucre juntament amb els 3 gots d'aigua, les branques de canyella i els claus, quan es desfaça el sucre agregar la tomaca i deixar bullir uns 30 o 40 minuts.
-Una vegada fred posar-ho en tarros de cristall o pitxer de fang,juntament amb el brou de la cocció (almívar)
Amb la calç el que s'aconsegueix és que la tomaca quede dur i no es desfaça, queda una textura igual que el carabassat... de fet es fa igual amb carabassa.
INGREDIENTS
-Tomaques ( una vegada pelats i despepitats tenia 2'5 quilos)
-2 quilos de sucre
-3 gots d'aigua
-3 cullerades soperes de calç morta
-2 branques de canyella
-6 claus
PREPARACIÓ
-Es pelen les tomaques i es despepiten, es tallen en quarts.
-Es dilueix la calç en 5 litres d'aigua, i es posa la tomaca en remull durant 12 hores.
-Passat aquest temps s'esbandeix molt bé la tomaca.
-Posar en una olla el sucre juntament amb els 3 gots d'aigua, les branques de canyella i els claus, quan es desfaça el sucre agregar la tomaca i deixar bullir uns 30 o 40 minuts.
-Una vegada fred posar-ho en tarros de cristall o pitxer de fang,juntament amb el brou de la cocció (almívar)
Amb la calç el que s'aconsegueix és que la tomaca quede dur i no es desfaça, queda una textura igual que el carabassat... de fet es fa igual amb carabassa.
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