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domingo, 30 de agosto de 2015




PASTÍS GREC DE FIGUES (Recepta de Cruz B-z)
Aprofitant que tenia figues recentment agafades he fet aquest pastís de formatge. És molt simple i gens embafadora.

INGREDIENTS
Per a la base:
- 240 g de farina de blat
- 200 g de mantega en pomada
- 80 g d'ametla mòlta
- 30 g de sucre glass
Per al farcit
- 450 g de formatge mascarpone
- 300 g de formatge fresc de cabra (no val curat)
- 4 ous
- 100 g de sucre glass
- 75 g de mantega en pomada
- Una cullerada d'extracte de *vainilla
- Dues cullerades de suc de llima
- La ralladura d'una llima
Per a la decoració
- Figues
- Mel
- Festucs crus (jo vaig posar torrats perquè no tenia)

ELABORACIÓ
Per a la base:
- Barregem tots els ingredients amb l'ajuda d'una forqueta fins que queden més o menys integrats, llavors acabem de pastar amb les mans perquè s'acaben d'integrar.
- Folrem la base del nostre motle amb la massa fent una capa uniforme (posar un paper de forn en la base del motle) Guardem en la nevera durant 2 hores o 30 minuts al congelador.
- Fiquem el motle en el forn prèviament precalfat a 175º durant 30 minuts. Ha de quedar com una espècie de galeta.
Per al farcit:
- En un recipient barregem tots els ingredients. El formatge de cabra el tallem en trossos mitjans. Batem amb una pala o varetes. Ha de quedar una textura una miqueta grumosa però si no us agrada sempre la podeu passar per la batedora.
- Aboquem sobre el motle. Fiquem en el forn precalfat a 175 º durant 45-60 minuts. A la mitja hora de cocció, tapem el motle amb paper d'alumini perquè no es creme.
- Deixem refredar per complet dins del forn. Una vegada freda la guardem en la nevera.
Per a decorar-la:
- Tallem les figues en gallons i els disposem sobre el pastís al nostre gust.
- Piquem uns festucs i els hi afegim.
- Calfem una mica de mel en el micro durant uns segons i l'afegim.


PASTEL GRIEGO DE HIGOS

Aprovechando que tenía higos recién cogidos he hecho esta tarta de queso. Es muy simple y nada empalagosa.

INGREDIENTES
Para la base:
- 240 g de harina de trigo
- 200 g de mantequilla en pomada
- 80 g de almendra molida
- 30 g de azúcar glass
Para el relleno_
- 450 g de queso mascarpone
- 300 g de queso fresco de cabra (no vale curado)
- 4 huevos
- 100 g de azúcar glass
- 75 g de mantequilla en pomada
- Una cucharada de extracto de vainilla
- Dos cucharadas de zumo de limón
- La ralladura de un limón
Para la decoración
- Higos
- Miel
- Pistachos crudos (yo puse tostados porque no tenía)


ELABORACIÓN
Para la base:
- Mezclamos todos los ingredientes con la ayuda de un tenedor hasta que queden más o menos integrados, entonces terminamos de amasar con las manos para que se terminen de integrar.
- Forramos la base de nuestro molde con la masa haciendo una capa uniforme (poner un papel de horno en la base del molde) Guardamos en la nevera durante 2 horas o 30 minutos al congelador.
- Metemos el molde en el horno previamente precalentado a 175º durante 30 minutos. Tiene que quedar como una especie de galleta.
Para el relleno:
- En un recipiente mezclamos todos los ingredientes. El queso de cabra lo cortamos en trozos medianos. Batimos con una pala o varillas. Tiene que quedar una textura un tanto grumosa pero si no os gusta siempre la podéis pasar por la batidora.
- Vertemos sobre el molde. Metemos en el horno precalentado a 175 º durante 45-60 minutos. A la media hora de cocción, tapamos el molde con papel de aluminio para que no se queme.
- Dejamos enfriar por completo dentro del horno. Una vez fría la guardamos en la nevera.
Para decorarla:
- Cortamos los higos en gajos y los disponemos sobre el pastel a nuestro gusto.
- Picamos unos pistachos y se los añadimos.
- Calentamos un poco de miel en el micro durante unos segundos y la añadimos.

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