L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 8 de junio de 2015






HELADO DE NARANJA EN SU PIEL (Receta de Adelina Alcántara)


Ingredientes:

-6 naranjas de piel fuerte
-200gr. de azúcar
-1 vasito de Cointreau
-El zumo de 1/2 limón
-1/2 litro de agua



Para el merengue:
-2 claras de huevo
-2 cucharadas de azúcar


Preparación:
Se corta la parte superior de las naranjas y se vacían con cuidado.
A la pulpa que hemos quitado le añadimos el zumo del limón y el Cointreau.
Hacemos un almíbar con el agua y el azúcar (no muy espeso) y lo ponemos a cocer.
Cuando este hecho el almíbar lo mezclamos con lo que habíamos preparado antes.
Ponemos la mezcla en una heladora o en el congelador si no tenéis (en este último caso hay que tener varias cosas en cuenta, tarda más pero el resultado es muy bueno).
Cuando esté hecho el helado rellenamos las naranjas y volvemos a ponerlas en el congelador (para que endurezca la piel).
Antes de servir hacer el merengue batiendo las claras a punto de nieve con el azúcar. Encendemos el grill del horno.
Poner las naranjas en la fuente de servir y por encima de cada una de ellas, colocar un montoncito de merengue.
Poner la fuente al horno, dejándola lo justo para que el merengue se dore un poco y servir enseguida.



GELAT DE TARONJA EN LA SEUA PELL (Recepta d' Adelina Alcántara)

Ingredients:
-6 taronges de pell forta
-200 gr. de sucre
-1 gotet de Cointreau
-El suc d'1/2 llimó
-1/2 litre d'aigua

Per a la merenga:
-2 clares d'ou
-2 cullerades de sucre

Preparació:
Es talla la part superior de les taronges i es buiden amb cura.
A la polpa que hem llevat li afegim el suc del llimó i el Cointreau.
Fem un almívar amb l'aigua i el sucre (no gaire espès) i ho posem a coure.
Quan aquest fet l'almívar ho barregem amb el que havíem preparat abans.
Posem la mescla en una geladora o en el congelador si no teniu (en aquest últim cas cal tenir diverses coses en compte, tarda més però el resultat és molt bo).
Quan estiga fet el gelat emplenem les taronges i tornem a posar-les en el congelador (perquè endurisca la pell).
Abans de servir fer la merenga batent les clares a punt de neu amb el sucre. Encenem el grill del forn.
Posar les taronges en la font de servir i per sobre de cadascuna d'elles, col·locar un montonet de merenga.
Posar la font al forn, deixant-la el just perquè la merenga es daure una mica i servir de seguida.

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