L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

jueves, 4 de junio de 2015



TRENZA DE BAICON Y QUESO PARA THERMOMIX (Receta de Encarna Castillo Rus)

Ingredientes:
- 30gr. de azúcar glass
- 120gr. de leche
- 30gr. de mantequilla a temperatura ambiente
- 15gr. de levadura fresca
- 1 yema de huevo
- 300gr. de harina de fuerza
- un pellizco da sal
- tomate frito
- baicon y queso rallado ( yo puse la bolsa que viene con tres quesos rayados )
- leche para pintar


Elaboración:
- Pulverizar el azúcar 15 segundos a vel. 10, bajar los restos y agregar la leche, la mantequilla y la levadura y programar 1 minuto, 37º vel. 2
- Añadir la yema y mezclar 4 segundos vel. 3
- Incorporar la harina y la sal y amasar 2 minutos vel. espiga
- Sacar la masa del vaso, formar una bola y dejarla reposar dentro de una bolsa de plástico en un sitio cálido aproximadamente una hora hasta que doble el volumen
- Precalentar el horno a 180º
- Estirar la masa con un rodillo haciendo un rectángulo
- untar la masa con el tomate frito y repartir el baicon y el queso por encima
- Enrollar el rectángulo por la parte más ancha como si fuese un brazo de gitano y hacerle un corte por la mitad todo a lo largo dejando un extremo sin cortar
- Abrir los dos trozos e ir enrollándolos entre sí, sin apretarlos mucho, haciendo una trenza, intentando que todos los bordes queden hacia arriba
- Pintar la trenza con la leche y hornear de 20 a 25 minutos ( dependiendo del horno ), a mitad de hornear se puede volver a pintar con más leche.




TRENA DE BACÓ I FORMATGE PER A THERMOMIX (Recepta d'Encarna Castillo Rus)

Ingredients:
- 30gr. de sucre glass
- 120gr. de llet
- 30gr. de mantega a temperatura ambient
- 15gr. de llevat fresc
- 1 rovell d'ou
- 300gr. de farina de força
- un pessic de sal
- tomaca fregida
- bacó i formatge rallat ( jo vaig posar la bossa que ve amb tres formatges rallats)
- llet per a pintar


Elaboració:
- Polvoritzar el sucre 15 segons a vel. 10, baixar les restes i agregar la llet, la mantega i el llevat i programar 1 minut, 37º vel. 2
- Afegir el rovell i barrejar 4 segons vel. 3
- Incorporar la farina i la sal i pastar 2 minuts vel. espigola
- Traure la massa del got, formar una bola i deixar-la reposar dins d'una bossa de plàstic en un lloc càlid aproximadament una hora fins que doble el volum.
- Precalfar el forn a 180º
- Estirar la massa amb un corró fent un rectangle.
- Untar la massa amb la tomaca fregida i repartir el bacó i el formatge per damunt.

 - Enrotllar el rectangle per la part més ampla com si fóra un braç de gitano i fer-li un tall per la meitat tot al llarg deixant un extrem sense tallar.
- Obrir els dos trossos i anar enrotllant-los entre si, sense estrènyer-los molt, fent una trena, intentant que totes les vores queden cap amunt.
- Pintar la trena amb la llet i enfornar de 20 a 25 minuts ( depenent del forn ), a meitat d'enfornat es pot tornar a pintar amb més llet.

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