L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

miércoles, 7 de octubre de 2015



SOPA DE AJO (Receta de Eva Evita)

Como ando resfriadilla y el ajo es el mejor antibiótico natural he decidido hacerla (y que aquí ya apetecen platos calientes!)

He ajustado la receta a una persona.

INGREDIENTES:
-Aceite de oliva
-4 Dientes de ajo
-1 tarrina de jamón a tacos
-4 rebanadas de pan del día anterior
-1 cucharada de pimentón de la vera
-1L de agua
-1 huevo

ELABORACIÓN
En una olla grande añadimos aceite de oliva.
Cuando esté caliente añadimos los ajos previamente cortados a láminas.
Cuando estén doraditos, ponemos a freir el jamón (yo he puesto panceta porque aquí de eso no hay frown emoticon )
Cuando este dorado, añadimos dos rodajas de pan un par de minutos, apartamos del fuego y añadimos media cucharadilla de pimentón de la vera. Lo apartamos del fuego para que no se queme ya que puede dar un sabor amargo a la sopa.
Removemos durante un minuto para que se mezclen los sabores con una cuchara de madera.
Volvemos a poner al fuego y vertemos el agua (si podéis ponerle caldo mejor, aquí tampoco hay de eso frown emoticon )
Dejamos a cocer a fuego muy lento unos 20 minutos.
Después de este tiempo, echamos un poco de pimienta y probamos de sal, ya que el jamón sala y seguramente no hará falta echarle mas.
Pondremos en la superficie de la sopa las otras dos rebanadas de pan previamente tostadas con aceite.
Cuando hayan absorvido el caldo y bajen dejaremos caer el huevo y lo dejaremos reposar un par de minutos (yo le he añadido dos huevos y se me ha quedado espesa).
Removemos y servimos bien caliente.
Y, a disfrutar!


SOPA D'ALL (Recepta d'Eva Evita)

Com estic refredada i l'all és el millor antibiòtic natural he decidit fer-la (i que ací ja vénen de gust plats calents!)

He ajustat la recepta a una persona.

INGREDIENTS:
-Oli d'oliva
-4 Dents d'all
-1 terrina de pernil a tacs
-4 llesques de pa del dia anterior
-1 cullerada de pimentó de la Vera
-1L d'aigua
-1 ou

ELABORACIÓ
En una olla gran afegim oli d'oliva. 
Quan estiga calent afegim els alls prèviament tallats a làmines.
Quan estiguen daurats, posem a fregir el pernil (jo he posat panceta perquè ací d'açò no hi ha  )
Quan aquest daurat, afegim dues rodanxes de pa un parell de minuts, apartem del foc i afegim mitjana culleradeta de pimentó de la Vera. Ho apartem del foc perquè no es creme ja que pot donar un sabor amarg a la sopa.
Removem durant un minut perquè es barregen els sabors amb una cullera de fusta.
Tornem a posar al foc i aboquem l'aigua (si podeu posar-li brou millor, ací tampoc hi ha d'açò)
Deixem a coure a foc molt lent uns 20 minutos.
Després d'aquest temps, tirem una mica de pebre i provem de sal, ja que el pernil sala i segurament no farà mancada tirar-li mes.
Posarem en la superfície de la sopa les altres dues llesques de pa prèviament torrades amb oli.
Quan hagen absorbit el brou i baixen deixarem caure l'ou i ho deixarem reposar un parell de minuts (jo li he afegit dos ous i se m'ha quedat espessa).
Removem i servim ben calent.
I, a gaudir!

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