L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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lunes, 27 de junio de 2016



ARRÒS AMB COCO I CURRI (Recepta de Pep Cahors)

INGREDIENTS
-Cebetes petites. (Tipus escalunyes o cebetes franceses)...
-Curry (no picant).
-Panses.
-Llet de coco de cuinar. (No de beure).
-Polpa de coco ratllada.
-Panses de corinto.
-Blat de moro, moresc, panís o com li dieu al paÍs valencià (al centre i nord del principat blat de moro, a Tarragona i Lleida moresc).
- Oli i sal.


ELABORACIÓ
-Talleu les cebetes (tot xicotet, menudet....)...i les sofregiu, quan siguin "potxes", tanqueu el foc i poseu el coco ratllat i les panses. Ho tapeu de seguit, que no s'escapi la calor.
-Si sentiu pudor a socarrim tranquils, afegiu mes oli.
-En una olleta petita poseu un got de arròs basmati, i dos d'aigua, el curry al gust, el sofregit amb les panses, el moresc, la ceba, el coco ratllat.
Si sentiu altre cop olor a socarrim del pas 1, ara fiqueu llenya al demunt dels fogons, fins que sentiu "lo caloret".
-Enceneu l'olleta de l'arroset tapat, i ho vigileu fins que consumeixi l'aigua tancant el foc de seguit, no s' enganxi.

-Deixeu reposar 5 min i a menjar.
PD: Cal deixar el pas 1 fins que tot quedi ben consumit.




ARROZ CON COCO Y CURRY (Receta de Pep Cahors)

INGREDIENTES
- Cebollitas pequeñas (tipo chalota o cebolla francesa)
- Curry (no picante)
- Pasas
- Pulpa de coco rallada
- Pasas de corinto
- Maíz dulce
- Aceite y sal

ELABORACIÓN
- Cortar las cebollitas en trocos pequeñitos y sofreir, cuando estén blanditas, cerrar el fuego y poner el coco rallado y las pasas. Tapar seguidamente, que no se escape el calor.
- Si oléis a quemado, tranquilos, añadir más aceite.
- En uan cazuela pequeña poner un vasod e arroz basmati, dos de agua, el curry al gusto, el sofrito con las pasas, el maíz, la cebolla y el coco rallado.
- Encender la cazuela del arroz tapado y vigilar hasta que se consuma el agua cerando el fuego seguidamente, que no se peque.
-- Dejar reposar 5 min y a comer
PD: Es necesario dejar el paso 1 hasta que todo quede bien consumido.

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