L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

viernes, 17 de junio de 2016

    





CREMA PASTISSERA DE LA "IAIA" (Recepta de Cruz Bayarri)
Encara que la recepta de la crema pastissera és molt coneguda i ja està pujada al grup, vos vull mostrar com la faig jo, que és com m'ha ensenyat la meua iaia. Al no portar llet queda molt suau i menys pesada.


INGREDIENTS
- Un got d'aigua
- Un got de sucre
- 3 rovells d'ou
- 3 cullerades de farina de tot ús (ni rases ni colmades)
- Per a aromatitzar: un pal de canyella, una pell de llima. Però podeu usar una baina de vainilla, pell de taronja...açò ja al gust.

ELABORACIÓ
En una olla abocar l'aigua, el sucre, la farina (jo la tamitze) i els rovells. Amb unes varetes, remoure tot be perquè es desfaça la farina i no queden grumolls. Afegir la canyella i la pell de llima. Posar a foc i no deixar de remoure amb les varetes fins que comence a espessir (tardarà uns minuts) Quan comence a bullir, seguir removent perquè no es creme durant un minut o fins que tinga la consistència que desitgeu.
Com veieu, és molt fàcil de fer. Aquesta crema aguanta 3 dies en la nevera. Si necessiteu més o menys quantitat, doncs ja multiplicau o dividiu. Jo aquesta vegada l'he utilitzat per a fer un pastís de poma.


CREMA PASTELERA DE LA "IAIA" (Receta de Cruz Bayarri)
Aunque la receta de la crema pastelera es muy conocida y ya está subida al grupo, os quiero mostrar cómo la hago yo, que es cómo me ha enseñado mi abuela. Al no llevar leche queda muy suave y menos pesada.

INGREDIENTES
- Un vaso de agua
- Un vaso de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 3 cucharadas de harina de todo uso (ni rasas ni colmadas)
- Para aromatizar: un palo de canela, una piel de limón. Pero podéis usar una baina de vainilla, piel de naranja...eso ya al gusto.

ELABORACIÓN
En una olla verter el agua, el azúcar, la harina (yo la tamizo), las yemas. Con unas varillas, remover todo bien para que se deshaga la harina y no queden grumos. Añadir la canela y la piel de limón. Poner a fuego y no dejar de remover con las varillas hasta que empiece a espesar (tardará unos minutos) Cuando empiece a hervir, seguir removiendo para que no se queme durante un minuto o hasta que tenga la consistencia que deseéis.
Como veis, es muy fácil de hacer. Esta crema aguanta 3 días en la nevera. Si necesitáis más o menos cantidad, pues ya multiplicáis o dividís. Yo esta vez la he utilizado para hacer una tarta de manzana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario