L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 29 de febrero de 2016



FOCACCIA RELLENA (Receta de Mari Carmen Navarro)

Esta receta la he sacado del Youtube, hay muchas variaciones, pero me gustó como lo explicaba y me quedé con esta...y el relleno cada uno lo que mas le guste, yo hubiera añadido a este relleno morcilla deshecha pero como no gustaba a todos al final no la pusimos, pero admite cualquier relleno.


INGREDIENTES PARA LA FOCACCIA:
-500 gr de harina fuerte
-300 gr agua
-25 gr de levadura fresca
-1 cucharada de sal
-1cucharada de azúcar


INGREDIENTES PARA EL RELLENO:
Carne picada, bacon, champiñones. sal, pimienta


INGREDIENTES PARA EL ACEITE DE HIERBAS:
Aceite virgen, romero, tomillo, ajos .
Se calienta el aceite a unos 70 grados, se le ponen las hiervas y los ajos machacados y se deja reposar al menos una hora.


PREPARACIÓN
-Deshacer en el agua tibia el azúcar y la levadura.
-Poner la harina en el bol y la cucharadita de sal, mezclar.
-Juntarlo todo y amasar, primero en el bol y después en la mesa, tapar y reposar en lugar cálido 1 hora.
-Volver a ponerla en la mesa enharinada, pastar un poco, no demasiado, mas que nada para que se deshinche y ponerla ya sobre un papel en la lata y darle ya la forma que queramos mas o menos.
-Aquí para adelantar se enciende el horno a 50 grados, se apaga, se pone la bandeja unos 15 o 20 minutos. Si no queremos esto se deja otra hora levando.
-La sacamos del horno y ya la extendemos hundiendo los dedos bien hondo, tienen que quedarse marcados, le ponemos bien de aceite por encima (yo puse unos tomatitos cherrys por encima) y al horno precalentado, a 180 grados unos 20 minutos, sacar y dejar enfríar
Abrir, rellenar y poner al horno un poquito para que quede crujiente.



FOCACCIA FARCIDA (Recepta de Mari Carmen Navarro)

Aquesta recepta l'he tret del Youtube, hi ha moltes variacions, però em va agradar com ho explicava i em vaig quedar amb aquesta...i el farcit cadascun el que mes li agrade, jo haguera afegit a aquest farcit botifarra desfeta però com no agradava a tots al final no la vam posar, però admet qualsevol farciment.

INGREDIENTS PER A la FOCACCIA:
-500 gr de farina fort
-300 gr aigua
-25 gr de llevat fresc
-1 cullerada de sal
-1cullerada de sucre

INGREDIENTS PER Al FARCIT:
Carn picada, bacó, xampinyons. sal, pebre

INGREDIENTS PER A l'OLI D'HERBES:
Oli verge, romaní, timó, alls .
Es calfa l'oli a uns 70 graus, se li posen les bulles i els alls picats i es deixa reposar almenys una hora.


PREPARACIÓ
-Desfer en l'aigua tèbia el sucre i el llevat.
-Posar la farina en el bol i la culleradeta de sal, barrejar.
-Ajuntar-ho tot i pastar, primer en el bol i després en la taula, tapar i reposar en lloc càlid 1 hora.
-Tornar a posar-la en la taula enfarinada, pastar una mica, no massa, mes que gens perquè es desunfle i posar-la ja sobre un paper en la llanda i donar-li ja la forma que vulguem mes o menys.
-Ací per a avançar s'encén el forn a 50 graus, s'apaga, es posa la safata uns 15 o 20 minutos. Si no volem açò es deixa una altra hora levant.
-La traiem del forn i ja l'estenem enfonsant els dits ben profund, han de quedar-se marcats, li posem bé d'oli per damunt (jo vaig posar uns tomatets cherrys per damunt) i al forn precalfat, a 180 graus uns 20 minutos, traure i deixar refredar
Obrir, emplenar i posar al forn una miqueta perquè quede cruixent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario