L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

domingo, 7 de febrero de 2016






PASTÍS MOUSSE DE MANGO AMB INTERIOR DE MADUIXA (Recepta de Cruz Bayarri)

Ahir vaig fer aquest pastís per al menjar que tenia avui. És un poc laboriosa, però el resultat és genial, fresquet i suau. Es necessiten tres motles de grandàries diferents, però la base i la mousse es pot fer en el mateix motle si voleu. Aquesta recepta és del reboster David Pallàs, jo he adaptat la quantitat dels ingredients a la mesura dels meus motles.


INGREDIENTS

Per a la base (motle de 24 cm)
- 600 g galetes integrals 
- 120 g mantega (la recepta porta mantega de cacau però jo no vaig trobar)

Per a l'interior (motle de 18 cm)
- 240 g de maduixes triturades
- 5 fulles de gelatines
- 100 ml almívar (a parts iguals)

Per a la mousse (motle de 20 cm)
- 420 g de mango triturat, millor si està madur 
- 600 ml de nata 
- 120 g sucre
- 24 g gelatina (14 fulles aproximadament)
- 60 g de clara d'ou

Per a decorar: maduixes, fruits rojos, festucs...


ELABORACIÓ
- Fonem la mantega en el microones (sense que bulla) i la barregem amb les galetes triturades. Removem i col·loquem sobre un motle o un aro metàl·lic (amb acetat o paper vegetal en el fons), allisem i reservem.
- Posem les 5 fulles de gelatina en remull amb aigua freda. Quan estiguen hidratades, les escorrem i la barregem amb l'almívar calent, removent ben fins que estiguen desfetes.
- Aquesta mescla l'afegim a les maduixes triturades i removem fins a integrar-ho bé. Col·loquem aquesta mescla en el motle o aro més xicotet i reservem en la nevera 30 minuts o fins que estiga quallada.
- Posem en remull amb aigua freda les 14 fulles de gelatina.
- Semimontem la nata i la reservem en la nevera. És important que no estiga muntada del tot.
- Calfem en el microones una part del mànec triturat i reservem.
- Muntem les clares juntament amb el sucre fins que obtinguem una merenga, reservem.
- Escorrem la gelatina i l'afegim al mango triturat calent i removem fins que es desfaça.
Integrem aquesta mescla juntament amb el mango restant a la merenga amb moviments suaus i envolupants amb ajuda d'una espàtula.
- Anem afegint a aquesta mescla la nata semimontada a poc a poc i amb moviments envolupants.
- Agafem el motle mitjà i ho omplim fins a la meitat amb la mousse. Podem donar uns colpets al motle sobre els fogons per a llevar l'aire.
Damunt d'aquesta capa de mousse col·loquem la gelatina i cobrim amb la resta de la mousse. Allisem i donem uns colpets de nou per a eliminar l'aire.
- Hi ha diverses opcions per a conservar-ho: podem reservar el pastís en el congelador durant una hora i mitja i servir; si la deixem d'un dia per a un altre, la traiem unes 3 hores abans del congelador sinó està massa gelada.
- Traiem la mousse del congelador i la desmotllem (calfem aigua i introduïm el motle uns segons en el bol perquè es desenganxe la mousse de les parets)
Col·loquem sobre la base de galetes i cobrim amb un plat, donant-li la volta perquè la mousse caiga sobre la galeta.
- Decorem amb fruits rojos, maduixes o el que vulguem.



PASTEL MOUSSE DE MANGO CON INTERIOR DE FRESA  (Receta de Cruz Bayarri)

Ayer hice esta tarta para la comida que tenía hoy. Es un poco laboriosa, pero el resultado es genial, fresquito y suave. Se necesitan tres moldes de tamaños diferentes, pero la base y la mousse se puede hacer en el mismo molde si queréis. Esta receta es del repostero David Pallàs, yo he adaptado la cantidad de los ingredientes a la medida de mis moldes.


INGREDIENTES

Para la base (molde de 24 cm)
- 600 g galletas integrales 
- 120 g mantequilla (la receta lleva manteca de cacao pero yo no encontré)

Para el interior (molde de 18 cm)
- 240 g de fresas trituradas
- 5 hojas de gelatinas
- 100 ml almíbar (a partes iguales)

Para la mousse (molde de 20 cm)
- 420  g de mango triturado, mejor si está maduro
- 600 ml de nata 
- 120 g azúcar
- 24 g gelatina (14 hojas aproximadamente)
- 60 g de clara de huevo

Para decorar: fresas, frutos rojos, pistachos...


ELABORACIÓN
- Derretimos la mantequilla en el microondas (sin que hierva) y la mezclamos con las galletas trituradas. Removemos y colocamos sobre un molde o un aro metálico (con acetato o papel vegetal en el fondo), alisamos y reservamos.
- Ponemos las 5 hojas de gelatina a remojo con agua fría. Cuando estén hidratadas, las escurrimos y la mezclamos con el almíbar caliente, removiendo bien hasta que estén deshechas.
- Esta mezcla la añadimos a las fresas trituradas y removemos hasta integrarlo bien. Colocamos esta mezcla en el molde o aro más pequeño y reservamos en la nevera 30 minutos o hasta que esté cuajada.
- Ponemos a remojo con agua fría las 14 hojas de gelatina.
- Semimontamos la nata y la reservamos en la nevera. Es importante que no esté montada del todo.
- Calentamos en el microondas una parte del mango triturado y reservamos.
- Montamos las claras junto con el azúcar hasta que obtengamos un merengue, reservamos.
- Escurrimos la gelatina y la añadimos al mango triturado caliente y removemos hasta que se deshaga.
Integramos esta mezcla junto con el mango restante al merengue con movimientos suaves y envolventes con ayuda de una espátula.
- Vamos añadiendo a esta mezcla la nata semimontada poco a poco y con movimientos envolventes.
- Cogemos el molde mediano y lo llenamos hasta la mitad con la mousse. Podemos dar unos golpecitos al molde sobre la encimera para quitar el aire.
Encima de esta capa de mousse colocamos la gelatina y cubrimos con el resto de la mousse. Alisamos y damos unos golpecitos de nuevo para eliminar el aire.
- Hay varias opciones para conservarlo: podemos reservar la tarta en el congelador durante una hora y media y servir; si la dejamos de un día para otro, la sacamos unas 3 horas antes del congelador sino está demasiado helada.
- Sacamos la mousse del congelador y la desmoldamos (calentamos agua e introducimos el molde unos segundos en el bol para que se despegue la mousse de las paredes)
Colocamos sobre la base de galletas y cubrimos con un plato, dándole la vuelta para que la mousse caiga sobre la galleta.
- Decoramos con frutos rojos, fresas o lo que queramos.








No hay comentarios:

Publicar un comentario