L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 29 de febrero de 2016




PAELLA DE VERDURAS (Receta de Lau Ra Rc)

Mi pareja es vegana y intento realizar recetas del día a día de toda la vida a veganas, aquí os dejo la receta.

INGREDIENTES
-1 cebolla (hay quien no le gusta con el arroz eso al gusto)
-1 puerro
-1 zanahoria 
-1 trozo de calabacin
-1 trozo de berenjena
-5 o 6 alcachofas ( la alcachofa y el tallo también pelado) 
-Garrofón
-Bachoqueta
-Pimiento rojo y verde.
-Dos tomates rallados con ajitos 
-1 trozo de brócoli 
Puedes añadir la verdura que quieras pero imprescindible la verdura de paella y la alcachofa
- Medio kilo de arroz 
-Aceite de oliva 
-Sal 
-Pimentón 
- Azafrán natural (no colorante)
- Agua yo le habré echado unos 3 litros ahora explico mi técnica


PREPARACIÓN
He puesto aceite y sal alrededor de la paella por el borde ( mi madre lo hace así.)
Fuego medio y he añadido todas las verduras menos el tomate y el garrofón.

Sofreír bien sin prisa tomando un vasito de vino que es domingo. No tengáis prisa.
Luego he añadido el tomate con el ajito y vuelta a sofreír a darle vueltecitas, cuando estaba sofrito todo he añadido el pimentón y el azafrán un par de vueltas y luego he añadido el garrofón (era cocido) para que no se deshiciera. Y ya el agua:  yo suelo llenar de agua la paella hasta por encima de los clavos y la dejo cocer hasta por debajo para echar el arroz. Pero esta era muy grande y éramos 4 para comer. Al ser tan grande no le he echado agua como normalmente hago le habré echado tres litros y medio o así. En este momento hay que subir el fuego que hierba para que suelte la verdurita sabor para hacer un buen caldito. Lo he tenido hirviendo unos 15 20 minutos. Probar de sal. Tiene que estar el caldo salado por que el arroz sino queda soso.
He echado el arroz haciendo una cruz (lo aprendí de mi madre) y me ha entrado un poco más de medio paquete. Lo he mantenido un poco con el fuego vivo pero cuando pones el arroz hay que bajarlo al minimo y dejarlo que  poco a poco hierva y nada ya está lista la paella. Ha quedado muy rica si es a leña igual controlar mucho el fuego. Ese es el secreto.

Soy Valenciana espero que os guste.


PAELLA DE VERDURES (Recepta de Lau Ra Rc)

La meua parella és vegana i intent realitzar receptes del dia a dia de tota la vida a veganes, ací us deixe la recepta.

INGREDIENTS
-1 ceba (hi ha qui no li agrada amb l'arròs açò al gust)
-1 porro
-1 carlota 
-1 tros de carabasseta
-1 tros de albergínia
-5 o 6 carxofes ( la carxofa i la tija també pelada) 
-Garrofó
-Batxoqueta
-Pimentó roig i verd.
-Dos tomates rallades amb alls 
-1 tros de bròquil 
Pots afegir la verdura que vulgues però imprescindible la verdura de paella i la carxofa!!!!
- Mig quilo d'arròs 
-Oli d'oliva 
-Sal 
-Pimentó
- Safrà natural (no colorant)
- Aigua jo li hauré tirat uns 3 litres ara explique la meua tècnica

PREPARACIÓ
He posat oli i sal al voltant de la paella per la vora ( la meua mare ho fa així.)
Foc mitjà i he afegit totes les verdures menys la tomaca i el garrofó.
Sofregir bé sense pressa prenent un gotetde vi que és diumenge. No tingueu pressa.
Després he afegit la tomaca amb el all i volta a sofregir a donar-li voltes, quan estava sofregit tot he afegit el pimentó i el safrà un parell de voltes i després he afegit el garrofó (era cuit) perquè no es desfera. I ja l'aigua: jo solc omplir d'aigua la paella fins a per sobre dels claus i la deixe coure fins a per sota per a tirar l'arròs. Però aquesta era molt gran i érem 4 per a menjar. En ser tan gran no li he tirat aigua com normalment faig li hauré tirat tres litres i mitjà o així. En aquest moment cal pujar el foc que herba perquè solte la verdureta sabor per a fer un bon caldo. Ho he tingut bullint uns 15 20 minutos. Provar de sal. Ha d'estar el brou salat per que l'arròs sinó queda insuls.
He tirat l'arròs fent una creu (ho vaig aprendre de la meua mare) i m'ha entrat una mica més de mig paquet. Ho he mantingut una mica amb el foc viu però quan poses l'arròs cal baixar-ho al *minimo i deixar-ho que a poc a poc bulla i gens ja està llesta la paella. Ha quedat molt rica si és a llenya igual controlar molt el foc. Aqueix és el secret.
Sóc Valenciana espere que vos agrade.

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