L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 29 de febrero de 2016






PASTÍS DE NUTELLA (Recepta de Cruz Bayarri)

Existeixen multitud de versions de pastissos de nutella, de fet en el grup ja hi ha una, aquesta és la que vaig fer jo per a un aniversari (la vaig traure d'internet)

INGREDIENTS (motle de 22 cm)
Per a la base:
- 1 paquet de galetes María
- 3 cullerades soperes de mantega

Per a la mousse
- 6 fulles de gelatina (o 9 grams si s'utilitza gelatina en pols)
- 500 ml de nata per a muntar
- 300 ml de formatge d'untar (jo vaig utilitzar mascarpone perquè és el que més m'agrada per a postres)
- 200 g de nutella
- 100 g de sucre
- 100 ml de llet

Per a la cobertura
- 150 g de nutella
- 150 ml llet
- 3 fulles de gelatina (o 4 grams si s'utilitza gelatina en pols)

ELABORACIÓ
Triturar la galeta i fondre la mantega. Barrejar fins a tenir una textura d'arena de platja. Folrar la base del motle amb aquesta mescla.
Hidratar en aigua freda les 6 fulles de gelatina. Calfar la llet i la nutella, quan estiga integrada la mescla, escórrer la gelatina i afegir-la, remoure fins que estiga totalment desfeta. Reservar.
Muntar la nata amb el sucre (si la nata i les varetes estan ben fredes us ajudarà a muntar-ho), és important que no quede muntada del tot i que no estiga especialment dura, sinó després costa molt treballar la mescla.
Afegir el formatge a la mescla de la xocolata i donar unes voltes amb les varetes perquè es barrege. A poc a poc anar integrant a aquesta mescla la nata i anar integrant amb moviments i suaus. Abocar en el motle i deixar en la nevera un mínim de 4 hores o millor si és d'un dia per a un altre.
Per a la cobertura, hidratar les 3 fulles de gelatina. Calfar al foc la llet i la nutella, quan estiga integrada la mescla, escórrer la gelatina i afegir-la, remoure fins que estiga totalment desfeta. Quan estiga atemerat, quasi fred abocar sobre el pastís (és important que no estiga calent sinó ens carregarem el pastís)



TARTA DE NUTELLA (Receta de Cruz Bayarri)

Existen multitud de versiones de tartas de nutella, de hecho en el grupo ya hay una, esta es la que hice yo  para un cumpleaños (la saqué de internet)

INGREDIENTES (molde de 22 cm)
Para la base:
- 1 paquete de galletas María
- 3 cucharadas soperas de mantequilla

Para la mouse
- 6 hojas de gelatina (o 9 gramos si se utiliza gelatina en polvo)
- 500 ml de nata para montar
- 300 ml de queso de untar (yo usé mascarpone porqué es el que más me gusta para postres)
- 200 g de nutella
- 100 g de azúcar
- 100 ml de leche

Para la cobertura
- 150 g de nutella
- 150 ml leche
- 3 hojas de gelatina (o 4 gramos si se utiliza gelatina en polvo)

ELABORACIÓN
Triturar la galleta y fundir la mantequilla. Mezclar hasta tener una textura de arena de playa. Forrar la base del molde con esta mezcla.
Hidratar en agua fría las 6 hojas de gelatina. Calentar la leche y la nutella, cuando esté integrada la mezcla, escurrir la gelatina y añadirla, remover hasta que esté totalmente deshecha. Reservar.
Montar la nata con el azúcar (si la nata y las varillas están bien frías os ayudará a montarlo), es importante que no quede montada del todo y que no esté especialmente dura, sino luego cuesta mucho trabajar la mezcla.
Añadir el queso a la mezcla del chocolate y dar unas vueltas con las varillas para que se mezcle. Poco a poco ir integrando a esta mezcla la nata e ir integrando con movimientos envolventes y suaves. Verter en el molde y dejar en la nevera un mínimo de 4 horas o mejor si es de un día para otro.
Para la cobertura, hidratar las 3 hojas de gelatina. Calentar al fuego la leche y la nutella, cuando esté integrada la mezcla, escurrir la gelatina y añadirla, remover hasta que esté totalmente deshecha. Cuando esté templadito, casi frío verter sobre la tarta (es importante que no esté caliente sino nos cargaremos la tarta)

No hay comentarios:

Publicar un comentario