L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 15 de febrero de 2016


PANQUEMADO (Receta de Encarna Castillo)

INGREDIENTES
- Una naranja de piel fina (si es de piel más gruesa sacamos la piel evitando la parte blanca)
- 3 huevos
- 40 gr. de aceite de oliva suave
- 75 gr. de agua
- 25 gr. de leche
- 500 gr. de harina de fuerza
- 130 gr. de azúcar
- 1 cubito de levadura fresca de 25 gr.
- una pizca de sal
- leche para pincelar y azúcar para decorar
- nueces y pasas


ELABORACIÓN
Mezclar la leche, el aceite y el agua y calentar un poquito ( muy poco ) y deshacer la levadura.
Triturar la naranja entera y añadir los líquidos, el azúcar y los huevos y mezclar bien. Añadir la harina y la sal ( y si queremos nueces y pasas también ) y amasar.
Se hace una bola y se deja reposar en un bol untado de aceite y tapado con un paño hasta que duplique su tamaño.
Cuando haya duplicado se hacen los panquemados y se ponen sobre las obleas o sobre papel de hornear y se deja que vuelva a duplicar el tamaño en un sitio sin corrientes de aire ( yo lo meto dentro del horno apagado ). 
Una vez duplicado el tamaño se sacan y se pintan con leche, se espolvorea con azúcar y se decora con mucho cuidado ( para que no baje la fermentación ) con las nueces y pasas. 
Se hornean a 180º hasta que estén dorados.



PA CREMAT o "PANQUEMAOS" (Recepta d'Encarna Castillo)

INGREDIENTS
- Una taronja de pell fina (si és de pell més gruixuda traiem la pell evitant la part blanca)
- 3 ous
- 40 gr. d'oli d'oliva suau
- 75 gr. d'aigua
- 25 gr. de llet
- 500 gr. de farina de força
- 130 gr. de sucre
- 1 quadrat de llevat fresc de 25 gr.
- un polsim de sal
- llet per a pinzellar i sucre per a decorar
- nous i passes

ELABORACIÓ
Barrejar la llet, l'oli i l'aigua i calfar una miqueta (molt poc) i desfer el llevat.
Triturar la taronja sencera i afegir els líquids, el sucre i els ous i barrejar bé. Afegir la farina i la sal (i si volem nous i panses també) i pastar.
Es fa una bola i es deixa reposar en un bol untat d'oli i tapat amb un drap fins que duplique la seua grandària.
Quan haja duplicat es fan els pans cremats i es posen sobre les hòsties o sobre paper de forn i es deixa que torne a duplicar la grandària en un lloc sense corrents d'aire (jo ho fique dins del forn apagat). 
Una vegada duplicat la grandària es trauen i es pinten amb llet, s'escampa amb sucre i es decora amb molta cura ( perquè no baixe la fermentació ) amb les nous i panses. 
S'enfornen a 180º fins que estiguen daurats.

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