L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 1 de febrero de 2016




OREJAS DE CARNAVAL (Receta de Carmela Voy Volando)

Con estas cantidades salen unas 20.
INGREDIENTES 
-2 huevos 
-1 pocillo (de los de café) de agua con un pellizco de sal
- 50 gr. de manteca de vaca cocida (en su defecto puede sustituirse por mantequilla sin sal de buena calidad)
- 1 copita de anís con unas gotas de esencia (la copa para medir por la mitad)
- Harina normal la que admita (aprox. 400 gr.)


ELABORACIÓN
Se hace un hoyo con la harina y se incorporan los ingredientes uno tras otro (la manteca derretida la última), cuando está amasado se tapa con un paño y se deja reposar al calor una hora y media o dos horas

Se hacen bolas como de pelota ping pong y se estiran muy finas.
Se fríen en aceite (yo de oliva 0,4) vuelta y vuelta dando golpecitos con una espumadera para que hagan ojitos (burbujas ) y se sacan a un papel absorbente y se espolvorean con azúcar mezclado con canela (yo azúcar normal porque el glas las humedece y hace que no trisquen)



ORELLES DE CARNESTOLTES (Recepta de Carmela Voy Volando)

Amb aquestes quantitats ixen unes 20.
INGREDIENTS 
-2 ous 
-1 taceta (dels de cafè) d'aigua amb un pessic de sal
- 50 gr. de mantega de vaca cuita (en defecte, pot substituir-se per mantega sense sal de bona qualitat)
- 1 copeta d'anís amb unes gotes d'essència (la copa per a mesurar per la meitat)
- Farina normal la que admeta (aprox. 400 gr.)

ELABORACIÓ
Es fa un clot amb la farina i s'incorporen els ingredients un darrere l'altre (la mantega fosa l'última), quan està pastat es tapa amb un drap i es deixa reposar a la calor una hora i mitja o dues hores
Es fan boles com de pilota ping pong i s'estiren molt fines.
Es fregeixen en oli (jo d'oliva 0,4) volta i volta donant colpets amb una escumadora perquè facen bambolles i es trauen a un paper absorbent i s'escampa amb sucre barrejat amb canyella (jo sucre normal perquè el glass les humiteja i fa que no es queden cruixents)

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