L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

domingo, 13 de diciembre de 2015



CUSCÚS AMB CURRI  (Recepta de Mari Carmen Navarro)

INGREDIENTS (Quantitats per a 3 persones)
Per fer el cuscús:
-1 got de 1/4 de cuscús i la mateixa quantitat d'aigua
-1 cullerada de mantega
-1 trocet de pastilla d'avecrem i 1 pessic de sal.


Per les verdures:
-1 ceba
-1 tros de carabassó
-1 tros de pimentó roig 
-1 tros de pimentó verd
-1 carlota grandeta

- 1/ 2 pot de tomata triturada
-6 orellanes
-uns quans pinyonets
-Sal i sucre 
-3 tallaes de llomello fet tiretes molt fines.
-Romaní 


PREPARACIÓ
-Per fer el cuscús es posa el aigua a bollir amb l'avecrem, la mentega i la sal, quan bull s'apaga el foc i es posa el cuscús, es barreja i es deixa tapat uns minuts.
-Per fer les verdures es tallen lo mes menudes que es puga ( jo les he triturat amb la thermomix) es sofregeixen a foc suau, es posen les orellanes, els pinyons, el curry, la tomata, sal i sucre i es fregeix fins que estiga, ha de quedar espés.
-Per últim fregiu el llomello tallat a tires molt fines amb sal i romaní
-Emplateu posant baix el cuscús i damunt les verdures i la carn, remeneu per que es mesclen tots els sabors...


CUSCÚS CON CURRY (Receta de Mari Carmen Navarro)

INGREDIENTES (Para 3 personas)

Para el cuscús:
-1 vaso de 1/4 de cuscús y la misma cantidad de agua
-1 cucharada de mantequilla
-1 trozo de pastilla de avecrem y un poco de sal


Para las verduras:
-1 cebolla
-1 trozo de calabacín
-1 trozo de pimiento rojo 
-1 trozo de pimiento verde
-1 zanahora grandecita
-1/2 bote de tomate triturado 
-6 orejones
-Unos cuanto piñones
-3 cortadas de lomo cortado en tiras finas
-Romero 


PREPARACIÓN
-Poner a hervir el agua junto con la mantequilla, el avecrem y la sal, cuando hierva apagar el fuego, poner el cuscús, remover, tapar y dejar unos minutos.
-Para preparar las verduras cortarlas lo mas pequeño que se pueda ( yo las he picado en la thermomix) se sofríen a fuego suave, se ponen los orejones a tiritas, los piñones el tomate, sal el azúcar y el curry y continuar rehogando hasta que esté hecho , tiene que quedar espeso.
-Por último freír la carne con un poco de romero.
Para emplatar poner primero el cuscús y encima las verduras y las tiritas de carne, removerlo todo para que se mezclen todos los sabores.

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