L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
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martes, 15 de diciembre de 2015



LEMON PIE O PASTEL DE LIMÓN (Receta de Amparo Martínez Sebastiá)

INGREDIENTES
Masa
-300 grs de harina
-100 grs de azúcar
-200 grs de mantequilla
-1 yema de huevo
-Un pellizco de sal

Relleno
-1/2 litro de leche
-200 grs de azúcar
4 yemas de huevo
-200 ml de zumo de limón
-60 grs de almidón de maiz
-1 cuch de mantequilla
-Ralladura de limón

Merengue
-250 grs de azúcar glas
-4 claras de huevo (como había 5 claras, yo las he puesto todas)´


ELABORACIÓN
Se mezclan todos los ingredientes de la masa, reposar en la nevera un buen rato, estirar y colocar en un molde desmontable y hornear a 180 grados unos 15 minutos
Mientras se hace el relleno, (en la receta dice que hay que hacerlo como una crema pastelera tradicional, calentando la leche primero y añadiendo luego las yemas y el almidón, pero como yo no tenia tiempo, lo he puesto todo junto a cocer y ha salido muy bien) por cierto yo he puesto un poco más de maicena, se deja templar y se rellena la base.
Montamos el merengue y colocamos sobre la tarta adornando como se quiera, tostar
con el grill del horno o con un soplete.

Los que la han probado dicen que estaba bastante ácida (se puede poner un poco menos de limón y sustituirlo por leche o agua), aunque a mi me ha encantado.



LEMON PIE O PASTÍS DE LLIMA (Recepta d'Amparo Martínez Sebastiá)

INGREDIENTS

Massa
-300 grs de farina
-100 grs de sucre
-200 grs de mantega
-1 rovell d'ou
-Un pessic de sal

Farcit
-1/2 litre de llet
-200 grs de sucre
4 rovells d'ou
-200 ml de suc de llimó
-60 grs de midó de dacsa (maizena)
-1 cull de mantega
-Ralladura de llima

Merenga
-250 grs de sucre glas
-4 clares d'ou ( com hi havien 5 clares, jo les he posat totes)´

ELABORACIÓ
Es barregen tots els ingredients de la massa, reposar en la nevera una bona estona, estirar i col·locar en un motle desmuntable i al forn a 180 graus uns 15 minuts
Mentre es fa el farcit, (en la recepta diu que cal fer-ho com una crema pastissera tradicional, calfant la llet primer i afegint després les gemmes i el midó, però com jo no tènia temps, ho he posat tot junt a coure i ha eixit molt bé) per cert jo he posat una mica més de maicena, es deixa temperar i s'emplena la base.
Muntem la merenga i col·loquem sobre el pastís adornant com es vulga, torrar
amb el grill del forn o amb un bufador.
Els que l'han provat diuen que estava bastant àcida (es pot posar una mica menys de llima i substituir-ho per llet o aigua), encara que a mi m'ha encantat.

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